Janga menyesal di kemudian hari
Janga menyesal di kemudian hari

Baca lagi »

Pantas je licin pinggan !
Pantas je licin pinggan !

Pizza. Lama jugak tak jamah makanan Itali nih, apatah lagi makan, hee. Kali ni, beli yang murah-murah saja, sekadar mengisi keingginan na...

Baca lagi »

Tahniah untuk kawan .. !
Tahniah untuk kawan .. !

UPSR ? Eh, bukan, hee. Apa-apa pun, yang dah amik keputusan upsr, tahniah ye. Banyak A atau tidak, tu sebab malas ataupun itu je yang mampu....

Baca lagi »

Hadiah saguhati pun aku terima !
Hadiah saguhati pun aku terima !

Mungkin tu je layak kot, hehehe. Aku dah berusaha tapi ada yang lebih bagus, nak buat cam mana, hee. Hadiah saguhati tu pun dah ok sangat...

Baca lagi »

Mihun sup paling sedap ?
Mihun sup paling sedap ?

Haaa. Hari tu aku dah makan nasik air paling sedap, boleh baca sini kalau sudi. Ternyata memang sedap dan macam nasik air, kosong je ata...

Baca lagi »

Bila pergi ke mall ..
Bila pergi ke mall ..

Boleh tahan lama jugak aku tak masuk mall besar, dek kerana kesibukan buat-buat, hahaha. Jahat aku. Bila masuk dalam mall tu, banyak dah ...

Baca lagi »

Subsidi, apa kata aku ?
Subsidi, apa kata aku ?

Bagi mereka yang sokong atau berduit, rata-rata dok kata bagus buat cenggini, ikut harga dunia, lagipun majoriti negara kat dunia takda s...

Baca lagi »

Blog sebagai medium saham dosa ?
Blog sebagai medium saham dosa ?

Beberapa hari yang hening ni, aku perasan yang banyak fbpage2 beribu like dok post pasal reti, tak pun pasal bebudak kita ni haa. Aku tau ma...

Baca lagi »

Baca yasin malam jumaat, jom !
Baca yasin malam jumaat, jom !

Haaa. Jangan buat lupa lak malam ni malam jumaat, sila baca yasin, hee. Kelebihan baca yasin adalah .. adalah ... adalah.. hmm. Tengok se...

Baca lagi »

Blog baru diubah kepada lebih ..
Blog baru diubah kepada lebih ..

Sambil2 aku duk tunggu untuk buat projek video baru aku, ni haa aku dah ubah blog farzli.com tu lebih kepada santai dan tak masuk sangat ...

Baca lagi »

Usaha bertahun-tahun membuahkan hasil
Usaha bertahun-tahun membuahkan hasil

Alhamdulillah, rezeki tahun ni. Aku dapat beli motor hasil daripada berblog dan mak aku dapat beli kereta baru. Dua2 kenderaan ni beli pa...

Baca lagi »

Resepi naik air paling sedapkah ni ?
Resepi naik air paling sedapkah ni ?

Ha ah ! Memang resepi nasi air yang amat sedap sekali wehhh. Serius, aku tak tipu, at least pada citarasa aku terhadap nasi air, korang ?...

Baca lagi »

Konsisten berblog tu penting !
Konsisten berblog tu penting !

Ini adalah statistik blog aku terkini yang curik kat google analytics. So far, aku terkejut bila dah lama tak tengok. Maklum laa sekarang...

Baca lagi »

Aku buat orang lain terliur ?
Aku buat orang lain terliur ?

Ada kawan aku cakap yang kalo aku ni dok makan, perghh, berselera woo. Mampu buat orang terliur kot. Mula nya aku tak percaya walaupun ak...

Baca lagi »

Jangan upah fotografer kalau rasa mahal
Jangan upah fotografer kalau rasa mahal

Senang dan mudah. Tak perlu kot nak menjadi keybod warrior dengan gebangnya hidong dok maki hamun mana2 fotografer. Rasa mahal ? Haaa. Jan...

Baca lagi »

Pakcik jala ikan yang ohsem !
Pakcik jala ikan yang ohsem !

Hehehe. Saja aku ja buat gambar gerak tu haa. Aku ambil gambar masa ni lepas makan ngan nenek kat depan rumah dia sambil dok tunggu adik ...

Baca lagi »

Seperti yang aku inginkan ..
Seperti yang aku inginkan ..

Gambar kat atas ni antara yang aku dok test kamera pagi tadi dan macam yang aku cakap, kamera ni aku tak kisah sangat tang gambar yang ma...

Baca lagi »

Dapat jugak kamera baru !
Dapat jugak kamera baru !

Seperti yang aku bagitahu, dapat dah beli kamera baru, hehe. Alhamdulillah. Kamera kali ni memang puas hati, reger pun tak laa mahal sang...

Baca lagi »

Budaya merotan di sekolah !
Budaya merotan di sekolah !

Aku teramatlah setuju kalau budaya ni diperluaskan dan kalau betol2 nak rotan, biarlah berpada, jangan sampai berdarah sudah. Kasi pedih ...

Baca lagi »

Aku taknak bagi alasan ..
Aku taknak bagi alasan ..

Dalam beberapa bulan ni, kalau tengok aku punya entri, dah takda bercerita sangat pasal diri sendiri atau beza dengan dulu, setiap hari d...

Baca lagi »

Ringan di mulut, berat pada timbangan
Ringan di mulut, berat pada timbangan

Insya Allah, sama2 kita ringankan mulut untuk sebut kalimah ini.

Baca lagi »

Wordless Wednesday #80
Wordless Wednesday #80

Baca lagi »

Bukan hang sorang ada masalah ..
Bukan hang sorang ada masalah ..

Bila ada masalah, hadapi aje lah dengan tabah dan tenang. Toksah laa duk merungut dan merenung, kawan nak berbual pun kena marah kes ada ...

Baca lagi »

Senang dapat tapi halal kah ? Berkat kah ?
Senang dapat tapi halal kah ? Berkat kah ?

Ada seseorang  hantar gambar atas tu kat aku dan mungkin dia nak propose untuk keje duit senang. Contoh paling hodoh pun, login facebook ...

Baca lagi »

Bila diri sudah menjadi 'gila' ?
Bila diri sudah menjadi 'gila' ?

Hanya kerana politik sampai sanggup kuarkan kenyataan macam ni ? Huhuhu. Bab agam jangan dibuat main2. Aku bukan nak sokong mana2 pihak, ...

Baca lagi »

Henti melanggan blog 'itu' ?
Henti melanggan blog 'itu' ?

Aku ada langgan satu blog yang mana tips2 dia kongsi adalah dari pengalaman sendiri. Pemilik blog tu akan hantar email2 yang berkait tips...

Baca lagi »

Blog ini adalah hasil penulisan tentang hidup dan idea penulis sendiri dan berharap para pembaca berfikiran positif dan terbuka serta tidak menuduh tanpa asal usul periksa. Penulis tidak bertanggungjawab atas kerosakan atau kerugian semasa menggunakan maklumat di blog ini dan akan mengambil tindakan undang-undang tanpa berunding jika berlaku sebarang tuduhan tidak berasas atas hak persendirian sebagai seorang blogger.

Penulis Blog Paly

 
Top