Percubaan buat video walaupun ..
Percubaan buat video walaupun ..

Post by Pa Ly . Kualiti video tu agak tak memuaskan bila aku dah up dalam facebook melainkan korang tengok dalam HD, sedikit beza...

Baca lagi »

Akibat buat kerja tertangguh !
Akibat buat kerja tertangguh !

Fuhh . ! Kemain lagi aku terkejar kejar buat video petang tadi, huhu. Nasib laa gambar untuk intro aku dah siapkan semalam dengan adik, r...

Baca lagi »

Wordless Wednesday #79
Wordless Wednesday #79

Baca lagi »

Alhamdulillah, dapat jugak aku beli
Alhamdulillah, dapat jugak aku beli

Hari ini dalam sejarah, hehehe. Aku dah tempah kamera khusus untuk aku buat video, dah beli headphone yang ada mikrofon dan dah ada kompu...

Baca lagi »

Kawan yang biadab pada bapanya
Kawan yang biadab pada bapanya

Masa dok kat kedai tadi, mak aku duk bercakap dengan kawannya pasal seorang anak tu jadi anak angkat oleh orang kaya. Terus aku teringat pas...

Baca lagi »

Jangan ketagih dalam melayan game !
Jangan ketagih dalam melayan game !

Boleh rosak habis woo. Aku pasti game clash of clan menjadi kegilaan dalam masyarakat kite. Tu pun aku tahu lepas aku dah terjebak main g...

Baca lagi »

Antara yang aku pandai buat
Antara yang aku pandai buat

Pada mata kasa aku, memang ni antara yang aku reti buat, nampak cam makanan gambar tu menarik dan aku pasti korang pun pandai gak. Tapi, ...

Baca lagi »

Kalau dah orang minta, bagi laa
Kalau dah orang minta, bagi laa

Ada sorang pakcik ni, dia ajak mak aku untuk ke kenduri kahwin mak dia iaitu hari ni dan mak aku mintak surat jemputan sebab nak tengok peta...

Baca lagi »

Ok tak aku punya video ?
Ok tak aku punya video ?

Post by Pa Ly . Hehehe. Time dok rakam tak lama sangat, video pun dalam setengah minit je tapi tang edit, fuhh, leh tahan lama ju...

Baca lagi »

Dah makin seronok dah ni !
Dah makin seronok dah ni !

Tak sabar aku nak beli kamera baru, hehehe. Aku memang dari dulu lagi minat buat video, cuma tak dapat nak buat dengan elok sebab takda k...

Baca lagi »

Bukan main lagi bersiap woo !
Bukan main lagi bersiap woo !

Pada suatu hari, waktu petang yang hening lagi damai, aku pegi ke kedai mak untuk makan. Sambil teman mak. Hmm. Apa yang aku makan, ak...

Baca lagi »

Kempen pegang anjing ?
Kempen pegang anjing ?

Pegang rimau lagi bes, haha. Yang penting rimau tu jinak, kalau yang jenis nak terkam orang, memang takde yang nak. Bab pegang anjing tu ...

Baca lagi »

Tambah lagi setahun !
Tambah lagi setahun !

Yeahh ! Tambah lagi setahun .. Kalau dulu, aku wat blog sebab nak cari duit. Alhamdulillah, memang masuk jugak. Sekarang, dah jadi cam h...

Baca lagi »

Bila aku dah reti berwassap ..
Bila aku dah reti berwassap ..

Disebabkan aku ni seorang yang agak kuno , tak berapa amik hal sangat tang teknologi terkini cam zaman remaja dulu, baru reti guna wassap. I...

Baca lagi »

Asam Laksa Kopitiam, puas hati !
Asam Laksa Kopitiam, puas hati !

Tempat ni keistimewaan terletak pada laksa diorang tapi aku dengan bangga nye order aje ciken cop, haha. Sebab ? Aku tak minat sangat ...

Baca lagi »

Rambut panjang biarlah kemas !
Rambut panjang biarlah kemas !

Seperti yang aku tulis, aku ni memang jenis yang jaga kebersihan makanan . Kalau kedai nampak cam masak gitu2 je, memang tak hingin aku n...

Baca lagi »

Wordless Wednesday #78
Wordless Wednesday #78

Baca lagi »

Nak berniaga biar bersih !
Nak berniaga biar bersih !

Fuhh. Melenting jugak laa bila dok dengar ada orang kampung bercerita pasal tuan atau pekerja kedai makan tak jaga kebersihan. Aku dengar...

Baca lagi »

BR1M 2015, lebih banyah 'khutbah' ?
BR1M 2015, lebih banyah 'khutbah' ?

Hehehe. Tertarik aku dengan status seorang blogger ni. Sebenarnya, aku sendiri baru tau yang BR1M 2015 akan ada agihan, katanya kalu kasi...

Baca lagi »

Tips untuk beli kamera baru
Tips untuk beli kamera baru

Hehehe. Tips untuk beli kamera baru ni bukanlah hebat sangat pun, aku je yang memandai sebab tu cara aku tengok kamera sblm beli kamera b...

Baca lagi »

Dah boleh beli kamera baru ..
Dah boleh beli kamera baru ..

Kamera lama aku masih lagi berfungsi dengan jayanya tapi cacat dah ada sebab kamera tu dah lama berjasa ngan aku, dah banyak kenangan dah...

Baca lagi »

Perangai pemandu orang kita yang biul !
Perangai pemandu orang kita yang biul !

Fuhh. Boleh tahan menyirap jugak laa ngan dua pemandu nih. Nak aje aku kejar bila buat perangai macam bukan manusia yang pandu kereta ni,...

Baca lagi »

Kuno sangatkah aku ini ?
Kuno sangatkah aku ini ?

Hahaha. Teringat pulak masa kekawan datang beraya umah aku, hmm. Sorang kawan cerita, tengok sodap dia dok berwassap, tetiba datang satu ...

Baca lagi »

Wordless Wednesday #77
Wordless Wednesday #77

Baca lagi »

Kepenatan yang melampau !
Kepenatan yang melampau !

Belah pagi aku tolong mak kat kedai, tu pun kemain lagi ramai orang datang dan dalam tengah hari, pegi tolong kenduri kawin kawan, tolong...

Baca lagi »

Bila kawan datang beraya ..
Bila kawan datang beraya ..

Raya pertama semalam, memang letih sampai aku kena lelapkan mata sekejap sebelum gerak beraya ke rumah kawan pulak belah malam. Awal pagi ad...

Baca lagi »

Selamat hari raya Aidil Adha ^_^
Selamat hari raya Aidil Adha ^_^

Fuhh. Baru dapat menulis blog hari ni. Kejap tadi aku dah setel beraya untuk hari raya pertama, esok rasanya ada lagi tempat nak pegi ber...

Baca lagi »

Dulu bual lain, sekarang bual lain ..
Dulu bual lain, sekarang bual lain ..

Aku dengan sepupu sorang nih, memang rapat, ibarat peha dengan betis. Rapat tak ? Haaa. Kebetulan semalam, masa aku pegi hantar mesin rumpu ...

Baca lagi »

Smartphone berkualiti dan murah ?
Smartphone berkualiti dan murah ?

Murah tu bukan laa takat murah sangat, biarlaa berbaloi dengan smartphone yang aku nak beli ni, huhuhu. Sekurang2 nya dia punya specs tu ...

Baca lagi »

Insya Allah, dapat jejak jika ada rezeki
Insya Allah, dapat jejak jika ada rezeki

Aku pasti setiap orang Islam teringin nak jejak kat tempat suci ni. Cita-cita tuu. Kalau usaha dan berdoa, insya Allah dapat laa pergi de...

Baca lagi »

Setiap orang ada masalah tersendiri
Setiap orang ada masalah tersendiri

Jangan ingat hang sorang ada masalah dalam dunia ni. Masalah hang yang memang teramat berat, lebih berat dari ...

Baca lagi »

Blog ini adalah hasil penulisan tentang hidup dan idea penulis sendiri dan berharap para pembaca berfikiran positif dan terbuka serta tidak menuduh tanpa asal usul periksa. Penulis tidak bertanggungjawab atas kerosakan atau kerugian semasa menggunakan maklumat di blog ini dan akan mengambil tindakan undang-undang tanpa berunding jika berlaku sebarang tuduhan tidak berasas atas hak persendirian sebagai seorang blogger.

Penulis Blog Paly

 
Top