Jangan sampai terabai hal lain
Jangan sampai terabai hal lain

Boleh tahan jugak penangan game Clash of Clans ni. Mulanya dulu, aku pernah maen tapi kejap je, terus uninstall sebab langsung tak menari...

Baca lagi »

Cara nak berjaya dalam hidup
Cara nak berjaya dalam hidup

Kecik atau besar, itu tetap kejayaan. Slow2 melangkah, belajar, rajin baca, rajin buat, usaha biar sampai keluar peluh, jangan mengeluh d...

Baca lagi »

Perli ke tak sengaja nih ?
Perli ke tak sengaja nih ?

Semalam. Hmmmm. Macam mana erk nak citer ? Hahaha. Gelak aje aku kalau dok teringat kisah semalam. Alahaiii. Macam mane laa leh orang lain t...

Baca lagi »

Apa bisnes online yang laku ?
Apa bisnes online yang laku ?

Banyak oo bisnes online yang laku. Tak kira laa jenis apa produk pun, kalau pandai tackle pengguna internet, dapat laa hasilnya. Cuma tengok...

Baca lagi »

Sehari suntuk usha Lenovo..
Sehari suntuk usha Lenovo..

Aduii. Ni kes ada orang offer la ni, haha. Mentang2 memang aku nak guna smartfon sekarang tujuan untuk buat kerja online ni. Selalu je ke...

Baca lagi »

Bila kahwin menjadi mahal, maksiat jadi murah ..
Bila kahwin menjadi mahal, maksiat jadi murah ..

Bab nak kena kenal lama-lama, itu terpulang tapi jangan laa sampai tahap maksiat, elok2 laa halalkan terus hubungan tu. Aku sendiri dapat...

Baca lagi »

Biar bijak dalam menjadi blogger
Biar bijak dalam menjadi blogger

Yang ni aku nak tuju terutamanya pada blogger baru, hmm. Aku tahu aku hanya blogger picisan je, tak sehebat blogger lain, blogger lekeh a...

Baca lagi »

Bajet belanja kahwin yang melampau ?
Bajet belanja kahwin yang melampau ?

Nak ikut adat punya pasal, gini la jadinya. Kalau aku dok dengar2 orang tua cakap, takmo jiran sebelah kutuk bagai belanja anak kahwin pu...

Baca lagi »

Bisnes baju kurung online
Bisnes baju kurung online

Siapa tidak mahu buat duit secara online, memang rugi. Bisnes baju kurung online adalah salah satu bisnes yang berpotensi mendapat penda...

Baca lagi »

Kereta kancil ingin dijual dan beli ..
Kereta kancil ingin dijual dan beli ..

Ni kereta mak aku, mau dijual sebab mau angkat satu yang baru, hee. Alhamdulillah. Harap2 ada laa yang sudi beli kereta kancil mak aku ni...

Baca lagi »

Rezeki berblog dan rezeki jumpa duit ?
Rezeki berblog dan rezeki jumpa duit ?

Alhamdulillah, banyak jugak rezeki blog masuk minggu ni. Nak tunjuk ? Uihh. Takyah ar, malu weh, hee. Terima kasih untuk korang yang sapo...

Baca lagi »

Dah kerja dia sebagai promoter
Dah kerja dia sebagai promoter

Fuhh. Semalam, mak aku ajak pegi keluar untuk cari mesin basuh baju, sponsor oleh adik aku, hehe. Pada awalnya, nak pergi lepas asar tapi de...

Baca lagi »

Tahu tak apa itu metadata facebook ?
Tahu tak apa itu metadata facebook ?

Aku dah pasang metadata dalam blog aku ni, lama dah. Ada jugak kepentingan bagi blogger2 yang pentingkan kualiti pautan, SEO dan SERP. Br...

Baca lagi »

Mau je aku angkat satu ..
Mau je aku angkat satu ..

Grill pan tu haa. Fuhh. Lama dah aku duk intai nih. Hari tu memang dah hajat aku nak beli satu tapi aku kasi 100% hadiah tu kat mak, pili...

Baca lagi »

Langganlah takaful untuk masa depan ..
Langganlah takaful untuk masa depan ..

Aku bukanlah nak promote pasal takaful nih, aku sendiri bukan agen tapi kena ingat, jangan pandang lekeh tang takaful nih. Kalau tanya ak...

Baca lagi »

Gagal .. !
Gagal .. !

Takpa, aku akan terus mencuba, heee. Gagal nak masuk dalam pusingan seterusnya dalam pertandingan video merdeka tu haa. Huhuhu. Takpalah,...

Baca lagi »

" Sebelum baca, harus like .. "
" Sebelum baca, harus like .. "

Hotak koo .. Hahaha. Fuhh. Banyak jugak web2 melayu buat cenggini, tak tahu lah apa yang dapat buat gini tapi mungkin ade untung disebali...

Baca lagi »

Wokyoh, samad dan said
Wokyoh, samad dan said

Boleh tahan jugak melayan citer ni haa. Bes wooo ! Jom !

Baca lagi »

Ini aku punya video !
Ini aku punya video !

Yeshh ! Akhirnya, video aku dah keluar dalam submission celcomescape tu haa. Cuma, satu benda aje aku kecewa sikit - resolusi video tu ma...

Baca lagi »

Lewat laa tidur malam ni gamaknya ..
Lewat laa tidur malam ni gamaknya ..

Letih tu memang toksah cakap, memang letih. Aku pasti korang jugak letih, mau je pergi lena atas katil time hujan tadi haa, hehehe. Petan...

Baca lagi »

Cara orang kita bekerja ..
Cara orang kita bekerja ..

Usaha ciput, cepat putus asa dan nak hasil yang banyak. Fuhh. Aku pun mau gituuu. Bukan hang sorang ja. Tapi tu lah realiti, bagi yang be...

Baca lagi »

" Luahan cinta kepada Malaysia "
" Luahan cinta kepada Malaysia "

Tu tajuk untuk video aku sempena pertandingan video contest yang mana video tu simple2 je. Semalam aku dah hantar pada diorang yang mana ...

Baca lagi »

Akhirnya, video sudah siap .. !
Akhirnya, video sudah siap .. !

Sekarang ni tengah upload dalam youtube dan lebih kurang setengah jam baru siap, huhuhu. Jadi, aku kena stay depan komputer sambil layan ...

Baca lagi »

Minta maaf, maafkan dan lupakan
Minta maaf, maafkan dan lupakan

Penah jugak aku tengok orang ni sanggup dekati orang yang 'benci' orang tuu. Salute beb ! Mampukah aku ? Haa. Jangan tanya aku, k...

Baca lagi »

Kamera dah hampir uzur .. !
Kamera dah hampir uzur .. !

Boleh tahan nak gugur jantung aku bile semalam kamera buat onar, huhuhu. Serius, harap kamera ni dapat la bertahan sampai siap aku punya ...

Baca lagi »

Tiba masanya untuk bahagian aku !
Tiba masanya untuk bahagian aku !

Haaa. Part untuk aku belom lagi shoot, semalam memang dah plan nak buat, amik gambar sikit tapi sayangnya, cuaca tak mengizinkan, nak bua...

Baca lagi »

Mini GA September Cash RM300 by Emas Putih
Mini GA September Cash RM300 by Emas Putih

As-Salam [Siala nak join sila tekan banner di atas] Mini GA September Cash RM300 ini di anjurkan oeh  Emas Putih  dan disponser o...

Baca lagi »

Buat yang terbaek, calon UPSR !
Buat yang terbaek, calon UPSR !

Nak main2 ka, itu hang punya suka tapi yang penting, buat yang terbaek. Cemerlang, lulus atau gagal bukan lah cikgu2 anda nak, tak semua ...

Baca lagi »

Ini aku punya kampung .. !
Ini aku punya kampung .. !

Memang betol betol gila dah aku dengan game ni. Sambil buat kerja, sambil dok melayan, hahaha. Serius, syok woo tapi kerja tak terabai sa...

Baca lagi »

2nd giveaway by Miminadam
2nd giveaway by Miminadam

Haa.. Sapa mau namecard free, meh join giveaway rakan blogger kita ni haa. Hee. Syarat memang tak menyusahkan, tu sebab aku join, kasi sa...

Baca lagi »

Suaminya dipanggil binatang ?
Suaminya dipanggil binatang ?

Fuhh. Berani betol sorang pompuan bergelar isteri ni panggil gitu kat suami sendiri. Hohoho. Dunia akhir zaman. Mau je aku nak selar pomp...

Baca lagi »

Cara pakai tudung dengan betul
Cara pakai tudung dengan betul

Haa, yang mana tak reti pakai tudung lagi, ni haa cara pakai tudung dengan betul. Toksah laa dok belit sana sini tapi tak menetapi syarat...

Baca lagi »

Lagi, si cilik masuk dalam video
Lagi, si cilik masuk dalam video

Hee. Kebetulan pulak aku bawak kamera pagi tadi dan budak comel ni datang kedai, terus je aku rekod dan amik part yang mana aku rasa kena...

Baca lagi »

Blog ini adalah hasil penulisan tentang hidup dan idea penulis sendiri dan berharap para pembaca berfikiran positif dan terbuka serta tidak menuduh tanpa asal usul periksa. Penulis tidak bertanggungjawab atas kerosakan atau kerugian semasa menggunakan maklumat di blog ini dan akan mengambil tindakan undang-undang tanpa berunding jika berlaku sebarang tuduhan tidak berasas atas hak persendirian sebagai seorang blogger.

Penulis Blog Paly

 
Top