Cubaan gubahan video pertama !
Cubaan gubahan video pertama !

Serius, memang aku sibuk. Petang tadi pun alang2 dok rehat kejap, tertidur lena aku sampai ke petang, hohoho. Plan nak pegi bandar sebelu...

Baca lagi »

Malaysia di sini lahirnya sebuah cinta
Malaysia di sini lahirnya sebuah cinta

Merdeka ! Merdeka ! Merdeka ! Merdeka ! Merdeka ! Merdeka ! Merdeka ! Itulah laungan merdeka sebanyak 7 kali oleh Tunku Abdul Rahma...

Baca lagi »

Si cilik dalam video aku ..
Si cilik dalam video aku ..

Amacam ? Comel tak ? Hee. Budak ni aku akan taruk dalam scene pendek sebab video ni simple2 je, aku tak dapat nak shoot elok sebab pertam...

Baca lagi »

Dalam pembikinan video ringkas
Dalam pembikinan video ringkas

Fushh ! Seharian aku ndak update blog. Apa bikin nih ? Hee. Ok, gini haa. Hari ni bermula secara rasmi aku kena buat video untuk satu p...

Baca lagi »

Kalau kepala dah mamai ..
Kalau kepala dah mamai ..

Hahaha. Cer tengok apa yang aku search tu haa. Adoii. Mamai lagi, tadi aku tertidur, letih kot, tambah dengan tidor lewat sikit malam dok...

Baca lagi »

Antara perubahan ketara blog aku ..
Antara perubahan ketara blog aku ..

Banyak ! Hee. Senang cakap, aku khususkan template yang sama ni untuk lebih cepat loading blog dan lebih mesra seo. Fuhh. Mata pun dah me...

Baca lagi »

Apa yang best untuk jual secara online ?
Apa yang best untuk jual secara online ?

Dalam dilema nak buat ke tak, huhu. Aku kalo bab jual online ni suka tapi nak layan karenah tu haa tak berapa nak suka, hahaha. Karenah n...

Baca lagi »

Aku masih nekad !
Aku masih nekad !

Beberapa bulan ni kalau tengok aku punya update blog pun tak berapa nak banyak sangat walaupun idea ade tapi disebabkan hal hal tertentu,...

Baca lagi »

5 hadiah untuk mak dah sampai .. !
5 hadiah untuk mak dah sampai .. !

Alhamdulillah. Hee. Gembira woo bila hadiah2 ni selamat sampai ke tangan mak aku. Hadiah2 kat atas tuu apa yang aku cadangkan tapi 100% m...

Baca lagi »

iPhone 5s Gajet Impian Setiap Blogger
iPhone 5s Gajet Impian Setiap Blogger

iPhone 5S. Rata-rata pengguna telefon pintar sekarang ingin menggunakan gajet dari Apple ini walaupun masing-masing dah ada telefon pinta...

Baca lagi »

Template SEO blogger yang mantap
Template SEO blogger yang mantap

Aku perasan ramai gak rakan blogger tukar kepada tempate yang mat indon ni buat. Antara sebab adalah ringan, cepat load, tak banyak sanga...

Baca lagi »

Takziah untuk mereka..
Takziah untuk mereka..

Baca lagi »

Hadiah mak dah sampai .. !
Hadiah mak dah sampai .. !

Baru dua sampai, ade banyak lagi nih, dalam 3 macam tu kot, aku pun lupa lupa ingat. Kebanyakan hadiah adalah mak sendiri pilih nak yang ...

Baca lagi »

Wordless Wednesday #76
Wordless Wednesday #76

Baca lagi »

Jangan terlalu kemaruk dengan ..
Jangan terlalu kemaruk dengan ..

Aku pernah lalui masa aku memang gila maen game, sanggup hadap komputer mula dari subuh merangkak sampai 2 pagi, secara amnya gitu lah. S...

Baca lagi »

Masa mencemburui dua kerja aku !
Masa mencemburui dua kerja aku !

Tapi aku tak kisah, ni kira perjalanan aku ke arah nak capai matlamat aku dalam menjadi blogger dan jugak untuk tolong mak dengan selalu ...

Baca lagi »

Rambut kena selalu kemas !
Rambut kena selalu kemas !

Ya, aku tahu yg kebanyakan remaja skrg suka buat rambut kurang kemas, sama je ngan aku time waktu muda mudi, selalu bajet kacak terlebih ...

Baca lagi »

Miskin dan bangang
Miskin dan bangang

Aku bukan nak hina orang miskin sebab aku pun miskin jugak, sampai tahap terpaksa makan makanan yg sama sampai berminggu hingga nak muntah. ...

Baca lagi »

" Itu sebab aku jadi blogger "
" Itu sebab aku jadi blogger "

Antara sebab aku jadi blogger adalah aku dah makin gila dalam menulis dan jugak nak stay kat rumah untuk bersama dengan keluarga walaupun...

Baca lagi »

Lagi, hasil menjadi blogger ..
Lagi, hasil menjadi blogger ..

Bangga ? Dak aih, sikit pun tak. Jadi, napa aku tunjuk ? Haa. Niat aku bukan laa nak menunjuk2 yang aku dapat sesuatu hasil daripada berb...

Baca lagi »

Tukar minyak hitam adalah wajib !
Tukar minyak hitam adalah wajib !

Kalau tak tukar, hancur laa hang puny enjin motor tak pun kereta. Konfem terus masuk bengkel macam aku penah kena dulu dulu, kes lupa ras...

Baca lagi »

Antara aksesori kereta yang patut ada
Antara aksesori kereta yang patut ada

Bagi yang ada kereta, haruslah korang-korang semua memiliki aksesori kereta yang patut ada dalam kereta masing-masing. Bukan kes n...

Baca lagi »

Cadangan untuk aku tukar ..
Cadangan untuk aku tukar ..

Aku bercadang nak tukar template blog ni haa untuk lebih ringan dan tak terlalu kucar kacir macam aku pernah bagitau korang. Buat masa ni...

Baca lagi »

Dapat la jugak aku merasa ..
Dapat la jugak aku merasa ..

Merasa cam mana bila adik dok harapkan aku, hee. Dulu, walaupun aku sulong, diorang harapkan mak aku untuk buat keje2 biasa tapi sekarang...

Baca lagi »

Boleh tahan laju ..
Boleh tahan laju ..

Banyak kerja sekarang nih, kebetulan pulak aku baru dok buatkan blog wordpress tu haa. Alhamdulillah, dah hampir siap dan harap dapat laa...

Baca lagi »

Dah boleh pegi usha sikit sikit ..
Dah boleh pegi usha sikit sikit ..

Hehehe. Dah siap blog wordpress aku tapi ada lagi yang kene buat, siap sampai untuk aku update ngan boleh usha pegi baca je. Nah, tekan s...

Baca lagi »

"Dimanakah kamu wahai kreativiti ?"
"Dimanakah kamu wahai kreativiti ?"

Kalau dah masa tak datang bab kreatif nih, hentam saja laa design macam mana pun, dah aku yang punya, hahaha. Blog baru tu dah aku update...

Baca lagi »

Masalah yang memang aku ..
Masalah yang memang aku ..

Tak jangka ! Serius. Nak meletop pun ada nih, arghh. Theme yang aku ada tu tak boleh download kat akaun aku. Bukan apa, pembuat theme b...

Baca lagi »

Andai kata la kan ..
Andai kata la kan ..

Andai kata la kan korang tak dapat nak akses blog aku nih, jangan lak teriak ok, hee. Bajet abis aku nih ! Hahaha. Ok2. Blog ni akan berp...

Baca lagi »

Akan ada perubahan tak lama lagi ..
Akan ada perubahan tak lama lagi ..

Okeh. Blog aku ni akan ada perubahan yang agak besar jugak. Besar tak besar, aku nak jual template yang aku guna ni sebab template ni ada...

Baca lagi »

Wordless Wednesday #75
Wordless Wednesday #75

Baca lagi »

" Ingat masjid ni satu je kat Malaysia "
" Ingat masjid ni satu je kat Malaysia "

Fuhh. Kalau ada je pasal post boikot depan McD dan ramai yang sudi turun, ada laa sorang dua yang mengomen "Kalau ramai macam ni kat ma...

Baca lagi »

Tips untuk dapatkan anak soleh
Tips untuk dapatkan anak soleh

Betol. Kalau nak dapatkan anak soleh, latih diri sendiri dulu. Nak anak yang rajin solat ? Ok. Kasi hang rajin solat, jangan malas nak an...

Baca lagi »

Mampukah kita boikot semua produk ?
Mampukah kita boikot semua produk ?

Fuhh. Susah kalo berbicara dengan kafir nih, tambah2 ilmu agama tak banyak di dada berbanding dengan orang2 lain. Belah sana dok gah yang ta...

Baca lagi »

Satu kampung terputus eh ?!
Satu kampung terputus eh ?!

Huhuhu. Siang hari tadi, satu kampung kot terputus internet. Dalam dekat asar petang tadi aku terperasan yang komputer aku kuarkan error, ta...

Baca lagi »

Bermulalah hari hari 'bahagia' ...
Bermulalah hari hari 'bahagia' ...

'Bahagia' ? Hahaha. Double meaning ka ? Mungkin ya atau tidak. Tapi lantak laa kan, hehehe. Esok dah start tolong mak kat kedai...

Baca lagi »

Jom teruskan memboikot !
Jom teruskan memboikot !

Tak perlu nak takut kalo diorang nak serang Malaysia sebab negara kita betol2 'mengganas' dengan pihak zionis nih. Aku bukan nak ...

Baca lagi »

Blog ini adalah hasil penulisan tentang hidup dan idea penulis sendiri dan berharap para pembaca berfikiran positif dan terbuka serta tidak menuduh tanpa asal usul periksa. Penulis tidak bertanggungjawab atas kerosakan atau kerugian semasa menggunakan maklumat di blog ini dan akan mengambil tindakan undang-undang tanpa berunding jika berlaku sebarang tuduhan tidak berasas atas hak persendirian sebagai seorang blogger.

Penulis Blog Paly

 
Top