Hadiah belom sampai lagi ??
Hadiah belom sampai lagi ??

Arghh. Kang kalau komplen, kata tak bersyukur lak dapat hadiah beg nih tapi kalo dipikir2kan secara matang dan elok, macam aku ni, ahh be...

Baca lagi »

Gua punya Clash of Clan !
Gua punya Clash of Clan !

Hehehe. Raya cam ni banyak angau daaa. Aku ingat hari ni selasa punya hari tapi hampeh, rabu rupanya. Adoiii. Angau tol. Tapi sambil2 tu,...

Baca lagi »

Merayau rayau tengok gambar ..
Merayau rayau tengok gambar ..

Fuhhh. Kemain meriah diorang nih eh beraya sakan, hehe. Ramai gak rakan blogger datang kelantan nih, dok tengok diorang post tempat tempat y...

Baca lagi »

Buat pertama kalinya aku hulur duit raya
Buat pertama kalinya aku hulur duit raya

Pagi hari raya, perut aku memulas, entah sebab apa aku tak pasti, yang utamanya, aku tak dapat nak melepaskan hajat dalam jamban kes air ...

Baca lagi »

Selamat Hari Raya Aidilfitri
Selamat Hari Raya Aidilfitri

Sebelum aku tulis lebih panjang lebar, di kesempatan ini aku nak ucapkan selamat hari raya aidilfitri, maaf zahir dan batin. Aku manusia bia...

Baca lagi »

Boleh tahan membosankan jugak eh ..
Boleh tahan membosankan jugak eh ..

Maklum laa, first year ni dapat bagi duit raya kat budak budak haa, hehe. Saja nak merasa macam mana perasaan bagi duit nih. Bajet aku ta...

Baca lagi »

Aku menghilang seharian ..
Aku menghilang seharian ..

Seharian blog tak berupdate. Ke mana kah ? Buat apa kah ? Haaa. Hari ni aku memang ada banyak kerja Part paling lawak, pagi tadi memang a...

Baca lagi »

Dah bertahun aku tak jamah McD
Dah bertahun aku tak jamah McD

Dulu, aku ni memang tegar dengan McD. Bukan sebab aku setiap hari dalam pukul 7 pagi pergi McD untuk makan tapi hanya nak guna internet k...

Baca lagi »

Korang layan Clash of Clans ?
Korang layan Clash of Clans ?

Berjaya jugak aku install game clash of clans dalam laptop aku nih, hehehe. Best sikit melayan game dengan skrin besor, baru gempak seran...

Baca lagi »

Bila upah orang yang kita rapat ..
Bila upah orang yang kita rapat ..

Hmm. Nak kata rapat tak jugak tapi kalo dalam setahun tu, lebih kurang 300 hari dok tengok muka dia je, hahaha. Aku penah alami benda macam ...

Baca lagi »

Aku pun dah berjangkit dengan ...
Aku pun dah berjangkit dengan ...

Clash of Clan ni haa. Adoii. Aku ada tengok rakan blogger dok melayan game ni, tu pun berminggu lepas dan aku saja nak cuba dua atau tiga...

Baca lagi »

Rupanya, aku yang bersalah ...
Rupanya, aku yang bersalah ...

Hampir sejam dok borak ngan operator Yeehhhaaa ! Internet ku dah kembali dengan jayanya, dapat la aku menulis sambil buat idong kembang,...

Baca lagi »

Aku dengan TM, 'kamcing' beb !
Aku dengan TM, 'kamcing' beb !

Sekarang, aku duk update blog kat pusat internet berdekatan kat umah, siap amik printscreen desktop lagi nak kasi bukti, hahahaha. Masala...

Baca lagi »

Suruh aku berniaga melalui blog ?
Suruh aku berniaga melalui blog ?

Hmm. Aku ada terfikir nak 'berniaga' melalui blog iaitu jual baju custom made dan ada pernah aku tulis yang aku nak buat servis b...

Baca lagi »

Segmen Kad Raya 2014 Mialiana.com
Segmen Kad Raya 2014 Mialiana.com

Segmen Kad Raya 2014 Mialiana.com Segmen Kad Raya 2014 Mialiana.com bermula pada hari ini sahaja, 19 Julai 2014 , iaitu tepat ...

Baca lagi »

Adakah blogger seorang pemikir yang hebat ?
Adakah blogger seorang pemikir yang hebat ?

Ya. Aku setuju. Memang blogger ni seorang pemikir yang hebat walaupun tidak setanding dengan para-para ilmuwan lain tapi kalau dilihat pa...

Baca lagi »

" Yeahh ! Aku dah timang anak pun "
" Yeahh ! Aku dah timang anak pun "

Aku masuk dalam bilik operasi bersalin dan kat situ aku nampak doktor dok buat persiapan mana yang patut untuk menyambut kelahiran bayi...

Baca lagi »

Bila sibuk melanda diri
Bila sibuk melanda diri

Sibuk nak maen game, sibuk nak tengok cerita. Fuhh. Sibuk la sangat kan, hahaha. Esok agak sibuk gak, ada keja blog dan keja kat kedai ma...

Baca lagi »

Bila aku 'kemaskan' muka ..
Bila aku 'kemaskan' muka ..

Antara sebab aku buang misau dengan jambang dan tinggalkan sedikit janggut adalah nak pi jumpa orang atau jejalan. Janggut tetap aku simp...

Baca lagi »

Saya Nak RM300 Duit Raya Daripada Nile.com.my
Saya Nak RM300 Duit Raya Daripada Nile.com.my

Pihak Nile datang lagi dengan cabutan bertuah, hehehe. Sambil2 diorang kasi cabutan bertuah ni, diorang jugak ada buat promosi woo, khas ...

Baca lagi »

Buffet Ramadhan Casa Ombak - Kenapa harus dipilih ?
Buffet Ramadhan Casa Ombak - Kenapa harus dipilih ?

Buffet Ramadhan Casa Ombak A nda kenal ? Tahu dimana tempatnya ? Ok, mari aku perkenalkan apa itu buffet ramadhan Casa Ombak yang mana...

Baca lagi »

Blog mungkin akan berpindah ..
Blog mungkin akan berpindah ..

Blog wordpress aku iaitu farzli.com dah lama tak berupdate. Salah satu sebab adalah blog tu dah rosak pada bahagian dalam yang mana aku t...

Baca lagi »

Bazar ramadan yang berkualiti
Bazar ramadan yang berkualiti

Bazar ramadan yang berkualiti - Bazar macam ni sememangnya menjadi pilihan aku sebab bazar ramadan yang berkualiti ada ciri ciri bersih dan...

Baca lagi »

Tika dulu cinta monyet yang ..
Tika dulu cinta monyet yang ..

Hahaha. Lawak seh kalau teringatkan balik kisah kisah cinta monyet lam kelas. Tang kawan tu tak payah cakap laa, jiwang karat paip dah do...

Baca lagi »

Antara bulan lepas yang tak siap ..
Antara bulan lepas yang tak siap ..

Lagi. Adoii. Draft bulan Jun yang aku tak tulis lagi. Hmm. Apa nak jadi dengan blog nih ? Asal makin malas ? Kes puasa ? Atau kes malas ?...

Baca lagi »

Jangan hanya dijari sahaja #prayforGaza
Jangan hanya dijari sahaja #prayforGaza

Berdoalah. Tu adalah senjata paling hebat untuk kita sebagai umat Islam. Jangan hnya bila ada yang post pasal palestin, hanya menulis sah...

Baca lagi »

Senang kaya kalau betol nih
Senang kaya kalau betol nih

Aku ternampak satu insan post dalam satu group. Hmm. Agak2 boleh caya ? Berlipat kali ganda tuuu, sapa tak mau kalau benda ni betol. Berd...

Baca lagi »

Sehari suntuk tak menulis..
Sehari suntuk tak menulis..

Haishh. Hari makin hari nampak cam malas je aku nak menulis, huhu. Malas tu dah satu hal, kering idea woo bulan pose macam ni. Nak kata k...

Baca lagi »

Giveaway Cash RM100 by Emas Putih
Giveaway Cash RM100 by Emas Putih

As-Salam [Sila Tekan Banner Diatas If Nak Join] GA Cash RAYA RM1000 by Emas Putih dianjurkan oleh Emas Putih dan di sponser ole...

Baca lagi »

Peniaga wajib jaga kualiti makanan
Peniaga wajib jaga kualiti makanan

Kalau dah bulan Ramadan ni, konfem banyak gerai2 jual makanan di bazar ramadan, ye dak ? Fuhh. Memang meleleh woo kalo dok lama kat situ, ke...

Baca lagi »

Patutkah ada lagi macam ni ?
Patutkah ada lagi macam ni ?

Cam mana ? Haa. Aku baru ternampak kat facebook tadi lebih kurang cam ni laa "Foto terbelah **** 'artis' ni sudah tersebar, kli...

Baca lagi »

Takaful itu penting, tahu tak ?
Takaful itu penting, tahu tak ?

Aku bukan laa agen takaful nak promote atau ape, cuma nak berkongsi satu pendapat je ngan korang, pasai apa takaful ni penting untuk kita...

Baca lagi »

" Ya, aku tahu hang berduit "
" Ya, aku tahu hang berduit "

Duit ada dan bongkak tinggi macam dia paling kaya. Fuhh. Memang orang cenggini aku letak 'tepi'. Ada aku kenal sorang lelaki nih,...

Baca lagi »

Bila aku dah ada komputer ..
Bila aku dah ada komputer ..

Hahhh ! Kesian laptop aku ni haa. Habuk banyak dahh, terpencil je kat satu sudut lam bilik aku, hehe. Mentang2 dah dapat komputer baru, y...

Baca lagi »

Kalau laa dapat pergi jejalan
Kalau laa dapat pergi jejalan

Baru2 ni mak cakap nak pergi ke kl sebab nak amik adik aku tapi disebabkan ada sedikit masalah, tak jadi nak pergi. Mula nya memang aku t...

Baca lagi »

Wordless Wednesday #74
Wordless Wednesday #74

Baca lagi »

Amalan bulan Ramadan untuk wanita haid
Amalan bulan Ramadan untuk wanita haid

Amalan bulan Ramadan untuk wanita haid - Aku terjumpa dalam facebook, hasil dari perkongsian seorang rakan, jadi aku nak jugak berkongsi dal...

Baca lagi »

Antara cara berdakwah secara talian
Antara cara berdakwah secara talian

Luar sana banyak network2 yang membangun untuk menyebarkan dakwah, termasuk individu. Aku pasti korang pun tahu siapa dan cam mana dioran...

Baca lagi »

Blog ini adalah hasil penulisan tentang hidup dan idea penulis sendiri dan berharap para pembaca berfikiran positif dan terbuka serta tidak menuduh tanpa asal usul periksa. Penulis tidak bertanggungjawab atas kerosakan atau kerugian semasa menggunakan maklumat di blog ini dan akan mengambil tindakan undang-undang tanpa berunding jika berlaku sebarang tuduhan tidak berasas atas hak persendirian sebagai seorang blogger.

Penulis Blog Paly

 
Top