Serba barang baru bulan nih ..
Serba barang baru bulan nih ..

Mak. Fuhh. Banyak betol mak berbelanja awal bulan nih. Salah satu nya adalah katil adik aku. Haaa. Mak cakap takyah jeles kalo mak belika...

Baca lagi »

Tazkirah Ramadan 2014 dari Mufti Menk
Tazkirah Ramadan 2014 dari Mufti Menk

Apa yang aku boleh bagitahu tentang tazkirah ramadan dari mufti Menk ni, memang best. Dia antara penceramah best dan ade gak lawak2 ya...

Baca lagi »

Ragam awal bulan Ramadan
Ragam awal bulan Ramadan

Waktu sahur tadi, ok je dan takda masalah sangat melainkan liat sikit 2 adik aku nak bangun tapi biasa je tu. Hari ni sahur makan, hmm, adeh...

Baca lagi »

Macam-macam bangsa Melayu nih
Macam-macam bangsa Melayu nih

Hal Felixia Yeap nak masuk Islam pun nak kondem jugak. Tu benda elok, takleh ke biarkan macam tu dan ucap syukur yang kita dah bertambah sat...

Baca lagi »

Aku nak kamera Sony WX350 !
Aku nak kamera Sony WX350 !

Insya Allah, kalau ade rezeki dalam bulan 10 atau 11 nanti, aku beli kamera nih, hehe. Lambat nak beli sebab duit banyak nak guna sekaran...

Baca lagi »

Esok hari terakhir Syaaban
Esok hari terakhir Syaaban

Kalo ikotkan tarikh, esok hari terakhir syaaban tapi mana laa tahukan kena pinda pulak, hehehe. Fuhh. Tak sabar nak puasa nih. Part palin...

Baca lagi »

Selesai jugak aku bayar ..
Selesai jugak aku bayar ..

Fuhh. Bukan nya jauh nak pegi bayar, just dok depan komputer dan masuk maybank2u, terus boleh bayar. Dah lama aku nak buat tapi tak ingat...

Baca lagi »

Kagum dengan orang yang mengerti !
Kagum dengan orang yang mengerti !

Ada sorang mamat kat kedai mak aku pagi semalam. Dia bercakap isu pasal seorang ibu yang tinggalkan anak dia yang kurang upaya sampai kering...

Baca lagi »

Mesti korang pun gumbira kann ..
Mesti korang pun gumbira kann ..

Fuhh. Baru lah lega bila tengok reading blog ni dah ok, hehehe. Ye laa, aku ni boleh dikatakan dari tengah ari sampai tengah malam dok ha...

Baca lagi »

Korang punya macam ni jugak ?
Korang punya macam ni jugak ?

Dari semalam lagi macam ni, susah nak usha blog2 rakan blogger. Dah try guna browser laen, dah try klik banyak kali kat view more tapi ha...

Baca lagi »

Dunia hanya sementara ..
Dunia hanya sementara ..

Banyak isu2 panas yang sedang naek sekarang nih terutama pasal remaja OKU tu. Bab nak bagi komen biarlah berbatas tapi ni tidak, fulamak ...

Baca lagi »

Aku mahu cuba cara baru ..
Aku mahu cuba cara baru ..

Lupakan dulu pasal nak buat demo blog niaga tu haa. Hosting aku dah macam tak betol sikit, company tu cam nak tak nak je buat keje, dan2 ...

Baca lagi »

Kalau anda yang dapat ..
Kalau anda yang dapat ..

Kalo aku, sah sah aku takkan klik, hehe. Tau yang ni email punya marketing tapi langsung tak buat aku tertarik dan memang aku tak tertari...

Baca lagi »

Susah payah dalam menuju kejayaan
Susah payah dalam menuju kejayaan

Aku sendiri dah alami. Serius. Dan aku pasti korang pun ada susah payah tak kira laa dalam belajar masak nasik goreng, belajar ABC tika k...

Baca lagi »

Lagi seminggu untuk bersua
Lagi seminggu untuk bersua

Dah tak sabar nak bertemu bulan Ramadan nih. Satu bulan yang mulia. Aku yakin korang pun exicted jugak kalo Ramadan dah nak tiba. Petang2...

Baca lagi »

Sedekah menuju kepada kejayaan
Sedekah menuju kepada kejayaan

Ni je aku nak update. Sedekah menuju kejayaan. Jadi, sedekah banyak2, toksah kedekut, bukan boleh bawak ke kubur pun. Ye dak ?

Baca lagi »

Hari ini hari kurang idea ..
Hari ini hari kurang idea ..

Hurrmm. Sedih tol, huhu. Serius, kering woo idea nak menulis, ni pun cincai cincai jaa maen tulis. Kalo nak berceritakan pasal pagi tadi, ta...

Baca lagi »

Aku bukan peminat tegar bola
Aku bukan peminat tegar bola

Sebab ? Pertama, memang aku tak minat. Kedua, rugi masa. Ketiga, tak dapat duit. Cukup laa bagi aku untuk tengok highlight ngan score je ...

Baca lagi »

Ibu, rakan perempuan dan aku ..
Ibu, rakan perempuan dan aku ..

Seperti yang korang tau, minggu lepas aku pegi tenangkan kepala yang memang dah tenang kat pantai perkasa bersama2 ngan kekawan selama 2 har...

Baca lagi »

Bila aku berbicara dengan ibu
Bila aku berbicara dengan ibu

Masa kat kedai tadi, tengah rehat2 ngan mak aku, terbit laa topik berbual pasal aku, hehehe. Ye laa, aku ni pegang sijil SPM je, kais pag...

Baca lagi »

Perginya seorang blogger yang pemurah
Perginya seorang blogger yang pemurah

Blogger Syuhada Baharudin dah kembali ke rahmatullah. Rata2 antara blogger kenal dengan beliau dgn sifat peramahnya. Serius. Aku sendir...

Baca lagi »

Indeks Jenayah Malaysia hingga April 2014
Indeks Jenayah Malaysia hingga April 2014

Benar atau tak indeks jenayah 2014 ni aku tak pasti, aku ternampak kat facebook je tapi apa yang aku boleh bagitahu, negara kita dah maki...

Baca lagi »

Wordless Wednesday #73
Wordless Wednesday #73

Baca lagi »

Cara untuk aku melepaskan frust ..
Cara untuk aku melepaskan frust ..

Banyak dan ini salah satu nya sambil dok tunggu nak buat kerja kejap lagi, hehe. Blog untuk demo blog niaga tu masih lagi rosak, esok dah...

Baca lagi »

Mertua puji masakan aku ..
Mertua puji masakan aku ..

Perghh. Mane tak bangga kalo ada orang puji, ye dak ? Hehehe. Bangga pun, taklah sampai kembang bagai idong ni haaa, kurang2 puas ati unt...

Baca lagi »

Bila masa tengah semangat .. !
Bila masa tengah semangat .. !

Macam2 hal leh jadi, adoii. Blog untuk demo blog niaga tu macam rosak, mungkin aku punya hosting sewel sebab dulu pun penah jadi tapi sek...

Baca lagi »

Aku tahu aku bajet hebat ...
Aku tahu aku bajet hebat ...

Sebelum Selepas Antara kerja aku yang melibatkan edit gambar, hasilnya lebih kurang gini je. Tak hebat sangat tapi kalo dah mampu ta...

Baca lagi »

Dia adalah seorang blogger
Dia adalah seorang blogger

Nampak cam pelik tapi tu lah hakikat bahawasanya budak comel kat atas nih adalah seorang blogger yang reti dok pot pet pot pet pasal baka...

Baca lagi »

Banyak aku nak cerita tapi ..
Banyak aku nak cerita tapi ..

Sat dulu. Tahan nafas, hehe. Seperti yang aku dah bagitahu beberapa ari lepas yang aku nak kasi korang tengok demo blog niaga tuu, mungki...

Baca lagi »

Dah selamat kembali melayan komputer
Dah selamat kembali melayan komputer

Alhamdulillah. Selesai dah merilekskan minda yang kelam kabut ni dengan kekawan aku kat Pantai Perkasa. Serius, puas ati, hehehe. Tentati...

Baca lagi »

Jom berangkat ke Tok Bali !
Jom berangkat ke Tok Bali !

Excited seh ! Walaupun packing last2 minit sedangkan masa semlam bnyak terluang, tetap gak excited, hehehe. Tak kisah laa sumbat macam tu...

Baca lagi »

Semua tunggu tengok bola ?
Semua tunggu tengok bola ?

Haaa. Aku tak. Layan game malam ni, hehe. Sat lagi nak setelkan kerja dan buat mana yang patot sebelum esok berangkat ke Tok Bali. Takda ...

Baca lagi »

Untung adik dapat basikal ..
Untung adik dapat basikal ..

Nah, tu diaaa. Basikal kapcai baru adik aku, siap lock lagi walaupun elok je dia dok luar, hahaha. Lumrah dah tuu, benda baru, memang jag...

Baca lagi »

Wordless Wednesday #72
Wordless Wednesday #72

Baca lagi »

Wordless Wednesday #71
Wordless Wednesday #71

Baca lagi »

Bagaimana selfie pertama kali diperkenalkan ?
Bagaimana selfie pertama kali diperkenalkan ?

Agak2 begini la kot, hahaha. Senyum je aku tengok gambar ni, ade logik gak sikit kat situ walaupun aku sendiri tak sedar yang mr bean tu ...

Baca lagi »

Berbaloi tak aku buka servis buat blog niaga ?
Berbaloi tak aku buka servis buat blog niaga ?

Belum cuba belum tahu tapi belum buat, aku nak tanya luuuu, hahaha. Aku memang dah fikir lama nak bukak servis ni sebab leh faham gak sel...

Baca lagi »

6 cara mudah untuk memahami kanak-kanak
6 cara mudah untuk memahami kanak-kanak

Mudah aje kan tapi sebenarnya susah woo. Bagi yang takda anak macam aku, memang tak berapa nak tahu dan harap2 ni berguna untuk mereka ya...

Baca lagi »

Ingat aku ni bapak budak dah ?
Ingat aku ni bapak budak dah ?

Disebabkan muka aku ni memang dah macho pada awal usia dewasa, takleh nak nafi dah, kerap jugak orang pikir aku ni macam orang dah nikah,...

Baca lagi »

"Helmet tetap ada"
"Helmet tetap ada"

Lebih kurang gitulah sorang sahabat aku bagitahu, hahaha. Walaupun aku dah mampu 'beli' motor tapi sayangnya, helmet tetap pkai y...

Baca lagi »

Dadah menjadi pilihan para penagih !
Dadah menjadi pilihan para penagih !

Antara keratan akhbar yang sempat aku cedok pagi tadi, ingat nak amik lagi tapi tetiba je ada orang datang kedai, terpaksa batalkan ni...

Baca lagi »

Persiapan untuk Ramadan !
Persiapan untuk Ramadan !

Kurang dari sebulan lagi kita nak menyambut ramadan nih. Excited nooo ! Persiapan untuk ramadan dah buat ? Haa. Peringatan untuk korang s...

Baca lagi »

Biar tahu erti letih seorang designer
Biar tahu erti letih seorang designer

Tahap aku bukan la macam atas punya tapi ada gak la tepis2 sikit. Terasa woo bila cakap nak design free bagai, bagi yang mampu beri desig...

Baca lagi »

Riya', Sum'ah dan Ujub
Riya', Sum'ah dan Ujub

Moga kita suma dijauhkan dari sifat2 mazmumah :)

Baca lagi »

Aku tetap tak yakin jugak !
Aku tetap tak yakin jugak !

Banyak gak paper yang diorang taruk iklan ni, untuk dapatkan balik kepercayaan dari peminat2 coklat diorang. Aku ? Serius, tak minat bend...

Baca lagi »

Jangan kedekut dalam memberi
Jangan kedekut dalam memberi

Semuanya terpulang pada masing2, nak jadi kedekut atau nak bermurah ati dengan memberi sekadar yang kita mampu tapi ingat, tiap pemberian...

Baca lagi »

Wordless Wednesday #70
Wordless Wednesday #70

Baca lagi »

Wordless Wednesday #69
Wordless Wednesday #69

Baca lagi »

Giveaway Tunai RM500 by SyuhadaBaharudin.com
Giveaway Tunai RM500 by SyuhadaBaharudin.com

Jom join !

Baca lagi »

Rutin harian aku hari ini #6
Rutin harian aku hari ini #6

Kerusi meja kat luar dah tersusun, sampah kat lantai tak kelihatan sangat, waktu dah hampir zohor walaupun mendung, dah tiba masanya aku bal...

Baca lagi »

OldTown dah makin bagus ..
OldTown dah makin bagus ..

Bagus sebab aku order cepat atau memang betol2 bagus ? Hmm. Ontah laa. Memang beza masa aku pegi ngan kekawan kat sana yang mana korang b...

Baca lagi »

Blog ini adalah hasil penulisan tentang hidup dan idea penulis sendiri dan berharap para pembaca berfikiran positif dan terbuka serta tidak menuduh tanpa asal usul periksa. Penulis tidak bertanggungjawab atas kerosakan atau kerugian semasa menggunakan maklumat di blog ini dan akan mengambil tindakan undang-undang tanpa berunding jika berlaku sebarang tuduhan tidak berasas atas hak persendirian sebagai seorang blogger.

Penulis Blog Paly

 
Top