Bukan mudah nak belajar ..
Bukan mudah nak belajar ..

Aku sendiri masih lagi terkapai2 nak buat design, hohoo. Ikhlas aku cakap, aku bukan laa kreatif sangat bab nak buat design ngan idea sen...

Baca lagi »

Giveaway Cash RM350 by Emas Putih
Giveaway Cash RM350 by Emas Putih

As-Salam [Siala nak join sila tekan banner di atas] Giveaway Cash RM350 by Emas Putih ini di anjurkan oeh Emas Putih dan dispons...

Baca lagi »

Adik bagi, abam terima aje..
Adik bagi, abam terima aje..

Sedang aku dok tunggu roti canai sardin siap, adik aku yang baru sampai pagi tadi, bagi cenderahati sempena die pegi penang ritu. Dapat d...

Baca lagi »

Kalau aku kata aku sibuk ..
Kalau aku kata aku sibuk ..

Tolong ler percaya, hohoho. Ingat aku jadi blogger ni takde keje ke ? Memang ada gak masa terluang dan masa2 aku dok layan game tapi masa tu...

Baca lagi »

Bila 'kawan' diletakkan sebagai diskaun ..
Bila 'kawan' diletakkan sebagai diskaun ..

Susah. Dah banyak kali kena. Hmm. Sian aku, huhu. Aku ni blogger, bnyak masa terluang aku hadap komputer untuk mencari duit ngan melayan hob...

Baca lagi »

TV3 oh TV3 ..
TV3 oh TV3 ..

Memang gitulah tv3. Hehehe. Jangan saman aku ok, just pendapat je. Tau yang tv3 tu ganas, tak boleh wat main2 tapi ada tempat gak aku nak...

Baca lagi »

Wordless Wednesday #68
Wordless Wednesday #68

Baca lagi »

Wordless Wednesday #67
Wordless Wednesday #67

Baca lagi »

Tariff elektrik 2014 terbaru yang ..
Tariff elektrik 2014 terbaru yang ..

Baru aku pasan. Perghhh. Leh tahan terasa woo kalo tengok bil bulan2 yang lepas dengan yang terbaru ni, mau je nak pegi hempuk kepala dio...

Baca lagi »

Kenapa perempuan Islam begitu dijaga ?
Kenapa perempuan Islam begitu dijaga ?

Betol atau tidak, wallahu'alam tapi pengajaran citer kat atas tu memang menarik termasuk citer tu sendiri, hehehe. Kalau laa kan, ram...

Baca lagi »

Macam mana pula dengan kita ?
Macam mana pula dengan kita ?

Ini jugak untuk peringatan diri aku sebab lalai tu ada, susah nak buang, kadang2 terbuat jugak walaupun secara tak sedar, huhuu. Budak ke...

Baca lagi »

Dah boleh siap sedia nih ..
Dah boleh siap sedia nih ..

Bagus jugak kalau aku demam sekarang, sekurang2 nya peratus untuk demam balik dalam masa beberapa minggu nih kurang skit, hehehe. Hari ni...

Baca lagi »

Demam oh demam ..
Demam oh demam ..

Tengok nasik cam ni pun terliur tak terliur je, huhuhu. Demam. Agak teruk gak, berdenyut kepala nih. Rasa2 berjangkit ngan mak aku. Semal...

Baca lagi »

Nescafe berwarna jingga ?
Nescafe berwarna jingga ?

Hari ni tak tolong mak kat kedai sebab mak kurang sihat, jadi berkesempatan gak untuk layan sarapan kat rumah, hahaha. Sekali sarapan, da...

Baca lagi »

Kenyataan JAKIM tentang produk Cadbury
Kenyataan JAKIM tentang produk Cadbury

Korang baca laaa, hehehe. Memang aku boikot. Lantak laa kalo nak kata aku ni tak sapot produk tempatan. Bukan kebulur weii nak makan cokl...

Baca lagi »

Cadbury ada unsur khinzir / babi ..
Cadbury ada unsur khinzir / babi ..

Atas tuu kenyataan dari pihak Cadbury sendiri pasal terkesannya partikel partikel babi dalam tu. Huhuhu. Walaupun hanya dikesan dalam kel...

Baca lagi »

Impian kecil ku tercapai !
Impian kecil ku tercapai !

Mau tak happy hari ni, terus je makan 2 keping roti canai untuk lunch, hahaha. Sebelum impian kecil2 baby nih tercapai tadi, aku dah plan...

Baca lagi »

Feeling raya tu ada 'mari'
Feeling raya tu ada 'mari'

Aku duk dalam bilik. Memang tak tahu sgt apa yang berlaku kat dapur tu haaa, entah2 adik dok masak biawak pun aku tak tahu. Tapi, bila ma...

Baca lagi »

Melayan nasi impit gamaknya !
Melayan nasi impit gamaknya !

Haaa. Jangan jeles woo. Hehehe. Hari ni mak aku rajin nak buat nasik impit. Tak sabar nak telan ni, sanggup tak makan petang tadi kes ...

Baca lagi »

Salam hari jumaat !
Salam hari jumaat !

Hari ni takde benda yang spesel pun kat kedai mak, cam biasa kalau hari minggu cam ni, ada budak2 yang tusyen kat skolah dan ada antara dior...

Baca lagi »

Lama dah tak berkelah !
Lama dah tak berkelah !

Ada kawan aku ajak untuk pegi kelah, tengah bulan Jun dan aku terima, hehe. Sebab ? Haaa. Teringin nak makan2 angin sikit, ari2 dok hada...

Baca lagi »

Padah bila buat kerja 2 dalam 1 !
Padah bila buat kerja 2 dalam 1 !

Macam biasa, lain tak bukan, belah pagi memang aku pegi tolong mak kat kedai. Tu kerja aku selain jadi blogger nih. Dan jadi blogger, ken...

Baca lagi »

Wordless Wednesday #66
Wordless Wednesday #66

Baca lagi »

Wordless Wednesday #65
Wordless Wednesday #65

Baca lagi »

Susah untuk khusyuk dalam solat
Susah untuk khusyuk dalam solat

Memang susah, teramat susah. Macam2 dok pikir hal dunia walaupun bukan sengaja nak pikir. Syaitan punya pasal duk usik jiwa time tengah s...

Baca lagi »

Hari ni separuh hari aje ..
Hari ni separuh hari aje ..

Printscreen menunjukkan aku tgh melayan game, hahaha. Hari ni memang letih, tambah lak kena pegi potong rumput depan umah, petang nanti. ...

Baca lagi »

" Tandatangan pun dah macam retis "
" Tandatangan pun dah macam retis "

Tu antara pujian yang aku dapat, hahaha. Bangga ? Mesti laa wehh, tandatangan ciptaan aku nihh. Sapa tak bangga ngan benda yang dibuat se...

Baca lagi »

Sila letak kereta dengan bijak
Sila letak kereta dengan bijak

Hahaha. Kalo laa aku ada semangat ngan keberanian nak tulis cenggitu kat kete orang laen, memang aku buat kot. Kadang2 menyirap gak kalo ...

Baca lagi »

Ini malam gua yang punya
Ini malam gua yang punya

Malam ni aku dah ngantuk awal, kerja pun dah siap awal tadi, nak kejar maen game luuu pastu masuk tido, nak mimpikan bakal bini2 aku, hah...

Baca lagi »

Di manakah ibu bapa diorang nih ?
Di manakah ibu bapa diorang nih ?

Dah cam jadi trend kebiasaan lak budak2 sekolah sekarang, ejas ekzos moto jadi kuat ngan bising. Perghh. Kalau laa aku ni ada pengaruh kat k...

Baca lagi »

Serangan idea berblog ... !
Serangan idea berblog ... !

Yehuuu ! Terbaek tol hari ni. Boleh tahan bnyak idea aku hari ni, kes dok berhimpit ngan kamera pagi tadi, hehehe. Dah lama dah tak dapat...

Baca lagi »

Jersi asli Arsenal percuma nih !
Jersi asli Arsenal percuma nih !

Takkan takmo ? Hee. Aku tak join sebab bukan ape, kang bernasib baek lak aku dapat baju nih tapi tak mampu nak pakai, kesian lak, hahaha....

Baca lagi »

Jangan amik kisah sangat kalau ..
Jangan amik kisah sangat kalau ..

Korang punya artikel atau entri atau blogpost atau tempat korang menulis tu takda yang komen. Benda ni dah banyak kali aku cerita dalam b...

Baca lagi »

OldTown White Coffee, sila jaga servis anda ..
OldTown White Coffee, sila jaga servis anda ..

Selalunya aku nak mengomen pasal restoren, tak letak atau taruk nama tapi kalo dah sampai menyirap, kena bagi jugak sebab bukan nak jatuhkan...

Baca lagi »

Hari ini punya cerita panas !
Hari ini punya cerita panas !

Panas laaa sangat oiii, malam baru nak tulis, hahaha. Belah pagi sibuk dok urus hal kedai, belah petang pulak sibuk nak melentok ngan ban...

Baca lagi »

Aku ada perancangan tersendiri
Aku ada perancangan tersendiri

Aku pasti korang pun ada jugak kan, yang penting kene rajin. Kalau malas, tin kosong je dapat, hoho. Tadi, ade la kawan aku ni dok wat gu...

Baca lagi »

Selesai masalah blog wordpress
Selesai masalah blog wordpress

Macam aku cakap, tiap blog, tak kira apa platform, korang boleh pilih dan kalo ada masalah, asalkan rajin, konfem dapat setelkan, ye dak ...

Baca lagi »

Padah tak buat nota blog ..
Padah tak buat nota blog ..

Lupaaa ! Adoiii. Huhuhu. Aku ada satu citer nak bercerita dalam blog untuk diceritakan pada korang sume sb cerita ni memang best dan moga...

Baca lagi »

Antara masalah blogger dapat ..
Antara masalah blogger dapat ..

Adalah bila blog rosak, kuang3. Serius. Masalah ni timbul tanpa notis awal semenjak aku upgrade aku punya hosting. Kesian aku kan, huh...

Baca lagi »

Wordless Wednesday #64
Wordless Wednesday #64

Baca lagi »

Teringin mau makan tembikai
Teringin mau makan tembikai

Rasa2 ni gambar minggu lepas, tembikai masa ni memang superbb dan fresh. Penuh air tembikai je dalam perot aku, hahaha. Semalam, mak beli...

Baca lagi »

Maaf kan blog hakku..
Maaf kan blog hakku..

Bloglist blog aku dah rosak, tak dapat nak masukkan link2 rakan blogger yang join segmen tempoh hari, aku bukan pakar sangat lam bab2 wid...

Baca lagi »

Tanpa usaha, memang tak kemana weh
Tanpa usaha, memang tak kemana weh

Ada la kekawan aku bertanya yang aku ni nyesal tak kuar universiti, best tak kerja sekarang, bila nak nikah dan seumpamanya. Tu antara so...

Baca lagi »

Buat kerja dengan niat betul
Buat kerja dengan niat betul

Bukan takat kerja, sedekah, blajar, jadi jururawat, nak memperisterikan 4 wanita dan nak jadi blogger, harus ada niat yang betul, dan insyaA...

Baca lagi »

Aku tahu aku buat tak banyak
Aku tahu aku buat tak banyak

Tapi sekurang2 nya dapat jugak kan, haaa. Ye laa, mgkn ramai yang dok pikir aku dapat ribu riban tiap bulan hanya dari blog tapi faktanya...

Baca lagi »

Kus semangat aku sat ... !
Kus semangat aku sat ... !

Semalam, kawan mak datang dan diorang nih dah lama tak jumpa, bergosip2 kat depan rumah. Mak cakap kawan tuu satu kelas ngan mak masa dul...

Baca lagi »

Bulat aku punya pewwot !
Bulat aku punya pewwot !

Mana tak bulat weii, aku melantak 2 supik bihun sup, hahaha. Giler toi nafsu hari ni tapi ok laa, panas pun laen macam, jadi pewwot pun k...

Baca lagi »

Haruskah lu orang buat macam nih ?
Haruskah lu orang buat macam nih ?

Aku ada pengalaman. Pastinya korang pun ada kan. Bila kite tahu yang kite berada tempat yang betul tapi penghujung citer, ia nya salah ki...

Baca lagi »

Selesai jugak aku tulis..
Selesai jugak aku tulis..

Ok2. Ini yang aku cakap apa yang aku nak tulis malam nih. Sejam lebih jugak baru siap. Tulis tak lama tapi nak susun coding tu kasi kreat...

Baca lagi »

Fokus pada penulisan !
Fokus pada penulisan !

Kerja aku malam ni hanya menulis je, yess ! Kerja laen dah takda dah melainkan hobi tak bawa pekdah tuu tapi aku nak fokus menulis lu mal...

Baca lagi »

Kenangan masa sekolah nihh ..
Kenangan masa sekolah nihh ..

Semalam kawan aku post gambar lama nih, perghh. Teringat balik kenangan2 manis dulu. Masa ni mungkin tingkatan 4 atau 5. Kemain slim aku ...

Baca lagi »

Blog ini adalah hasil penulisan tentang hidup dan idea penulis sendiri dan berharap para pembaca berfikiran positif dan terbuka serta tidak menuduh tanpa asal usul periksa. Penulis tidak bertanggungjawab atas kerosakan atau kerugian semasa menggunakan maklumat di blog ini dan akan mengambil tindakan undang-undang tanpa berunding jika berlaku sebarang tuduhan tidak berasas atas hak persendirian sebagai seorang blogger.

Penulis Blog Paly

 
Top