Selagi hayat dikandung badan
Selagi hayat dikandung badan

Ada sorang pakcik yang aku kenal dan dulu memang tiap hari datang kedai mak. Bila tengok pakcik ni, terfikir pulak yang aku muda2 cam ni ...

Baca lagi »

Kelebihan puasa sunat bulan Rejab
Kelebihan puasa sunat bulan Rejab

Kelebihan puasa sunat bulan Rejab ? Haa. Apa yang aku tahu adalah takda hadis sahih pasal kelebihan puasa sunat bulan Rejab. Kebanyakan k...

Baca lagi »

Banyak kena perah nih !
Banyak kena perah nih !

Best nih kalau dapat melantak ABC time2 cenggini sambil nak perah pelbagai idea, hehehe. Serius. Ada beberapa artikel aku kena tulis, den...

Baca lagi »

Contoh soalan peperiksaan akauntan gred w41
Contoh soalan peperiksaan akauntan gred w41

Contoh soalan peperiksaan akauntan gred W41 , senang atau susah ? Ada rujukan atau contoh soalan peperiksaan akauntan gred W41 ? Sudah se...

Baca lagi »


2. Publish dan taruk link kat bawah.

3. Tunggu 1hb Mei dengan penuh kasih sayang untuk tengok sapa bertuah.

Macam biasa, setiap yang join, aku buat entri khas. Kenapa aku buat ? Haa. Jangan tanya. Kang kalo aku jawab, panjang lakk. Tapi takpe, aku jawab jugak dengan seringkas boleh.

Sebab aku baikkkkkk :p

Guwau jee, hahaha. Segmen ni tamat pada 30hb April pada pukul 23:59 dan aku tak target berapa ramai pun join, cuma aku akan pilih secara rawak 15 blog. Semoga korang join ! :)

Wallahu'alam
Segmen : Bloglist Mei !
Segmen : Bloglist Mei !

Seperti yang aku janjikan semalam kepada korang, heee, malam ni aku mau buat segmen simple2 aje untuk berpeluang masuk blog korang dal...

Baca lagi »

Buat blog pun guna duit, ok !
Buat blog pun guna duit, ok !

Alhamdulillah. Kalo aku kira betol2, dah lebih aku dapat ape yang aku bayar untuk buat blog ni, hehe. Mahal ka banyak nih ?? Aku jawab sa...

Baca lagi »

Baru dapat hadap blog !
Baru dapat hadap blog !

Fuhh ! Panas kemain kan hari ni, hoho. Aku laa tu, korang yang dalam cuaca aman damai, guna laa sebaiknya. Sebelum asar tadi, aku kuar un...

Baca lagi »

Cuai punya hal nih !
Cuai punya hal nih !

Semalam. Perghh. Kamera aku rosak sb TERJATUH angkara aku cuai time dok bawak kete. Cuba on, terus gelap skrin kamera, mau tak kalut aku ...

Baca lagi »

Wordpress atau tidak ?
Wordpress atau tidak ?

Dilema ! Huhu. Aku terasa nak tukar blog paly ni kepada wordpress tapi risau woo, kot2 apa yang aku dah bina selama ni, tetiba down pulak...

Baca lagi »

Orang nikah sibuk, orang cerai pun sibuk
Orang nikah sibuk, orang cerai pun sibuk

Prihatin sebenarnya orang kita nih tau tak, heee. Ramai yang dok 'melalak' kat facebook tadi bila ada orang bercerai sedangkan bila ...

Baca lagi »

"Kau buat duit blog berapa sebulan?"
"Kau buat duit blog berapa sebulan?"

Tanya kawan aku kepada aku yang tengah dok syok melayan angin panas kat kedai mak tadi. Hmmm. Buat duit dengan blog bukan mudah sangat ...

Baca lagi »

Pakai jam tangan kiri ada makna ?
Pakai jam tangan kiri ada makna ?

Lantak laa mana ape pun sebab aku tak pakai pun, elok je ada ape yang tulis kat atas tu :p Wallahu'alam

Baca lagi »

Selamat hari lahir untuk ....
Selamat hari lahir untuk ....

Hee. Kenal tak kenal tak ? Haaa. Abam ni lah founder untuk Denaihati yang blog abam ni memang dah tersohor sampai kat indon dah wehh. Sel...

Baca lagi »

Aku makin malas berblog ?
Aku makin malas berblog ?

Ya. Betol, huhu. Sebab ? Hmm. Ontah. Mungkin angan2 nak nikah 4 terlalu kuat sampai takda masa untuk aku luangkan bagi menulis blog. Atau ju...

Baca lagi »

Mini GA Cash RM350 by Emas Putih #part2
Mini GA Cash RM350 by Emas Putih #part2

As-Salam [ Tekan banner di atas kalau nak join ] Mini GA Cash RM350 by Emas Putih #part2 ini dianjurkan oleh Emas Putih   dan ...

Baca lagi »

Wajah blog di kala dulu2 ..
Wajah blog di kala dulu2 ..

Tengok macam lawak je template yang aku guna dulu, entah yang mana aku ambil pun tak ingat dah seh tapi tu laa, kenangan dulu2 yang sempa...

Baca lagi »

Hanya percubaan dulu ..
Hanya percubaan dulu ..

Pernah aku bagitahu yang aku nak cuba cari duit sikit melalui youtub e dan aku dah bukak satu akaun baru khas untuk upload video2 yang ak...

Baca lagi »

Masalah cinta remaja aku ?
Masalah cinta remaja aku ?

Masalah cinta aku ? Masalah cinta remaja masa aku dulu2 remaja ? Hahaha. Teringat woo kisah dulu yang mana aku sendiri takmo ingat dah bend...

Baca lagi »

Buat duit dari rumah, RM1000 sebulan !
Buat duit dari rumah, RM1000 sebulan !

Buat duit dari rumah , siapa rajin dia mampu ! Serius. Bab buat duit dari rumah ni tak susah pun, asalkan rajin, berusaha, belajar dan berdo...

Baca lagi »

Spontan Khamis jugak lah !
Spontan Khamis jugak lah !

Hahaha. Nah. Spesel punya khas untuk entri spontan khamis yang aku dok tengok ramai rakan blogger dok buat entri cenggini. Rasa2 aku pa...

Baca lagi »

Kenapa tak peka hal sampah ??
Kenapa tak peka hal sampah ??

Boleh tahan menyirap jugak dengan diorang nih, dari dulu lagi weii, huu. Aku tahu tu kerja diorang tu pungut sampah kat tempat yang tong bes...

Baca lagi »

Sila ikhlas dalam berblogwalking ..
Sila ikhlas dalam berblogwalking ..

Ni citer lama, dah penah aku sembur secara 'halus' kepada blogger2 yang mudah panas kalo dia tinggalkan komen tapi tak dibalas ba...

Baca lagi »

Wordless Wednesday #63
Wordless Wednesday #63

Baca lagi »

Mak suruh aku buang air ??
Mak suruh aku buang air ??

Macam biasa, petang memang takde kerja sangat. Tahap keboringan pun boleh tahan melampau wehh. Dengan rasa tak bersalah, aku tinggalkan k...

Baca lagi »

Sila jangan berpromosi dengan aku ..
Sila jangan berpromosi dengan aku ..

Kalau bab promosi2 yang dok merempat kat mana2 mall dan ajak aku mai duduk sat untuk ceritakan diorang punya produk mahupun servis, silakan,...

Baca lagi »

Sesibuk mana pun kita ...
Sesibuk mana pun kita ...

Wajib kena layan cendol buatan mak ! Hee. Perghh ! Sedap wehh sampai aku taruk pulut kaw2 banyak, haha. Kemain tenung cendol kan haaa. Hi...

Baca lagi »

" Bercintalah selepas kahwin "
" Bercintalah selepas kahwin "

Gitu lah lebih kurang tajuk artikel dalam surat khabar baru2 ni yang aku dok baca, hahaha. Pasal sorang artis yang dah berbelas2 tahun be...

Baca lagi »

Rutin harian aku hari ini #5
Rutin harian aku hari ini #5

Hari ni sungguh istimewa. Amat teristimewa. Berbunga-bunga hati aku nih. Senyum memanjang je kat kedai mak tadi. Haha. Dapat duit blog pu...

Baca lagi »

Drama pilihan aku pelik ?
Drama pilihan aku pelik ?

Antara citer paling best atau scene yang menarik perhatian aku adalah bukan adegan2 grafik yang best mahupun scene buat lawak2. Tapi, yan...

Baca lagi »

Chef Mat Gebu tiru aku ??
Chef Mat Gebu tiru aku ??

Aku taruk gambar pulut yang dah kena photoshop. Heee. Beberapa minit kemudian, kuar lak entri pulut kuning dari dapur tanpa sempadan tu, ...

Baca lagi »

Ilmu kena cari dan belajar
Ilmu kena cari dan belajar

Perhatian ! Gambar yang ada dalam entri ni agak berat sikit nak load, huhu. Saje nak tunjul hasil aku berphotoshop suata ketika dulu. ...

Baca lagi »

Kemain lagi post tapi ..
Kemain lagi post tapi ..

Ada laa sorang sahabat aku ni. Haa. Rasa2 pernah aku tulis dalam blog tapi entri mana entah tak ingat dah, huhu. Post tu berkenaan denga sat...

Baca lagi »

Tips diet dalam pemakanan
Tips diet dalam pemakanan

Makan sayur dan buahan2 serta elakkan garam secukup rasa dalam pemakanan korang, hee. Diet dalam pemakanan senang je - makan benda2 berse...

Baca lagi »

Rezeki blog hari jumaat
Rezeki blog hari jumaat

Nak menunjuk nunjuk ? Dak aihh. Tak mampu aku nak menunjuk2 dengan nilai yang kecil ni tapi aku mampu nak bagitahu korang kalo SERIUS BER...

Baca lagi »

Nasi bungkus menambat selera !
Nasi bungkus menambat selera !

Selera masing2 kannn. Heee. Tapi tu laa kalo hidup kat kampung, nasi bungkus lebih best makan untuk waktu belah pagi atau tengah ari berb...

Baca lagi »

Domain .MY percuma terus dari MYNIC
Domain .MY percuma terus dari MYNIC

Masih ade lagi domain percuma yang hari tu aku pernah ajak korang sume dalam satu entri mana entah, 300 domain .my diberi secara percuma ...

Baca lagi »

Sedih tengok artis kita ..
Sedih tengok artis kita ..

Malas nak cakap lebih2, kang kata bodoh, melalut pulak artis tua tu sedangkan yang bab aurat pun memain je melalut. Haiihh. Kesian. Moga ...

Baca lagi »

Bagi mereka yang berminat ..
Bagi mereka yang berminat ..

Haaa. Ada review berbayar nih. Sapa mau duit, boleh inform diorang. Yang penting korang berminat dan rajin bile buat review, jangan cinca...

Baca lagi »

Mercun itu bahaya !
Mercun itu bahaya !

Tahun akhir aku melayan mercun cam orang tak tahu bahaya adalah 2012. Tahun lepas iaitu 2013, aku dah tak layan mercun yang bleh ...

Baca lagi »

Wordless Wednesday #62
Wordless Wednesday #62

Baca lagi »

Selamat hari lahir ibu ku !
Selamat hari lahir ibu ku !

Tanggal 15hb April ada tarikh hari lahir mak aku, heee. Adik pompuan aku 13hb April, lupa lak nak buat entri, bahahaha. Andai kata kalo a...

Baca lagi »

"Oh, mesti blogger baru ni"
"Oh, mesti blogger baru ni"

Aku pun baru gak, hahaha. Tapi budak ni lagi baru berbanding aku. Dia ping satu artikel yang tajuk agak menarik walaupun dia masih baru. ...

Baca lagi »

Cara urus kewangan dengan bijak
Cara urus kewangan dengan bijak

RM2500 tak cukup bagi pemegang ijazah yang baru bekerja. Perghh ! Terkejut kambing masa aku baca keratan kosmo hari ni. Fuhh. Kalo piki...

Baca lagi »

Perlu lebih berhati hati bila menulis !
Perlu lebih berhati hati bila menulis !

Berkenaan dngan post facebook aku baru2 ni yang mana aku taruk entri dulu berkenaan majlis akad nikah . Pasal rakan blogger atau pembaca ...

Baca lagi »

Tips cari idea untuk entri blog
Tips cari idea untuk entri blog

Sila muncung mulut dengan berlagak sopan Review produk dengan percuma Bajet diri sendiri comel dengan penuh keyakinan Akhir se...

Baca lagi »

Segmen Blogwalking By DayangDeno
Segmen Blogwalking By DayangDeno

Sebelum aku nak buat kerja, nak join satu segmen yang aku dah ternampak semalam lagi iaitu dari Deno. Siapa tak kenal blogger Deno, nampa...

Baca lagi »

Terus terpacak dengan bergaya
Terus terpacak dengan bergaya

Saja test tengok SERP untuk keyword kat atas tu haa, sebab TERLIHAT kat pageview entri pasal TM cam tinggi pelik je. Rupa2nya, terpacak ...

Baca lagi »

Blog ini adalah hasil penulisan tentang hidup dan idea penulis sendiri dan berharap para pembaca berfikiran positif dan terbuka serta tidak menuduh tanpa asal usul periksa. Penulis tidak bertanggungjawab atas kerosakan atau kerugian semasa menggunakan maklumat di blog ini dan akan mengambil tindakan undang-undang tanpa berunding jika berlaku sebarang tuduhan tidak berasas atas hak persendirian sebagai seorang blogger.

Penulis Blog Paly

 
Top