Entri terbaru lebih banyak diintai
Entri terbaru lebih banyak diintai

Menurut tab popular kat sidebar blog aku ni, kebanyakan entri yang kene jenguk adalah antara entri2 terbaru yang mana aku sendiri mmg foku...

Baca lagi »

Daging masak lada hitam
Daging masak lada hitam

Feveret aku ! Yeahh ! Nasik putih makan ngan daging masak lada hitam disertai sambal lada yang cukup menyengat, memang aku leh habiskan 2...

Baca lagi »

Movie atau drama pilihan ?
Movie atau drama pilihan ?

Teringin pulak nak melayan movie sebab minggu ni agak terluang sikit berbanding minggu yang sempit masanya smpai aku tak cukup tido, huhu...

Baca lagi »

Jom masuk bloglist Blog Paly !
Jom masuk bloglist Blog Paly !

Malas pulak nak buat segmen. Sabtu lepas memang dah nak tulis tapi disebabkan takde gambar kacak yang boleh dibuat sebagai banner, terus ...

Baca lagi »

Harus untuk korang selalu backup blog
Harus untuk korang selalu backup blog

Mana la tahu kan blog korang nak manja2 sikit, terus merajuk dan korang takleh nak berblog. Ape kes ?! Haa. Blog merajuk, hahaha. Lain ka...

Baca lagi »

Nenek nak sponsor RM1000 untuk kahwin ??
Nenek nak sponsor RM1000 untuk kahwin ??

Itu hanya gurauan je, haha. Mana la tahu kot2 ada yang jeles, kaaann, hee. Ok, ini hanya guwauan dari nenek aku je sambil2 dok berbual ka...

Baca lagi »

Ekspo di RTC, Kelantan !
Ekspo di RTC, Kelantan !

Mak nak bawak jejalan adik bongsu aku, jadi kena bawak jugak anak2 yang laen, hahaha. Bawak aku mungkin 2 sebab je; hari ni hari lahir ak...

Baca lagi »

Ini adalah sesuatu yang baru, okeh !
Ini adalah sesuatu yang baru, okeh !

Dan jugak, ini suatu yang serius ! Heee. InsyaAllah, kalo ade jodoh, akan aku kahwin jugak dan buat masa ni aku still lagi berusaha apa y...

Baca lagi »

Jemputan ke event buat pertama kali
Jemputan ke event buat pertama kali

Alhamdulillah, walaupun blogger baru lagi, dok teragak2 lagi dalam dunia blog, ade jugak syarikat yang sudi hantar jemputan untuk ke satu ev...

Baca lagi »

"Hang ni dah boleh kahwin"
"Hang ni dah boleh kahwin"

Alhamdulillah. Hari ni adalah hari lahir aku yang ke 2_. Hehehe. Korang fill in da blank sendiri. Aku berdoa agar kita semua dipanjangkan...

Baca lagi »

Setelah sekian lamanya ..
Setelah sekian lamanya ..

Aku dah bangkit ! Takmo malas2, takmo buat alasan dah ! Nak jadi rajin, kasi kerja biar siap dan tinggalkan hobi tak berfaedah tu, tak pu...

Baca lagi »

Ini sebab kenapa rambut aku 'cantik' ..
Ini sebab kenapa rambut aku 'cantik' ..

Boleh tahan ramai gak rakan2 blogger dok tanya kenapa rambut aku leh cam ni, hee. Ok. Kisah ni berlaku masa bulan puasa tahun lepas, mung...

Baca lagi »

Majlis perkahwinan yang si jejaka idamkan
Majlis perkahwinan yang si jejaka idamkan

Bukan aku je, rata2 ramai jugak yang macam ni tapi ramai jugak tewas dek kerana pihak laen yang nak buat itu ini, heee. Antara yang aku t...

Baca lagi »

Tiada komen tak bererti tiada pembaca
Tiada komen tak bererti tiada pembaca

Alhamdulillah. Dari dulu aku memang amalkan pikir macam ni, tak perlu nak bersangka buruk pada blog sendiri, ye dak ? Haa. Tambah pulak b...

Baca lagi »

Contest Gambar #Candid, sponsored by PaLy
Contest Gambar #Candid, sponsored by PaLy

Bagi yang belom join contest gambar candid, sila join cepat2 sebelum tarikh tamat dan jangan jeles kalo ade yang menang hadiah yang banya...

Baca lagi »

Hulurkan apa yang anda mampu ..
Hulurkan apa yang anda mampu ..

Aku dijemput baca satu entri dari si ibu Ash. Rasa2 aku pernah tengok gambar si cilik kat atas ni tapi tak ingat kat mana. Hmm. Aku baca ...

Baca lagi »

Wordless Wednesday #59
Wordless Wednesday #59

Baca lagi »

Cara hilangkan sedu orang dewasa
Cara hilangkan sedu orang dewasa

Korang pernah kan kena sedu ? Hee. Aku pun pernah dan alhamdulillah, dah lama dah tak kena cam ni, melainkan kalo kejap tu ada gak. Ok. N...

Baca lagi »

Al-fatihah untuk arwah ..
Al-fatihah untuk arwah ..

Industri blogger dah ilang seorang permata blogger yang amat bernilai dan dijemput ilahi selepas berperang dengan penyakit kanser bertahu...

Baca lagi »

Tiba masanya untuk jadi rajin
Tiba masanya untuk jadi rajin

Dah tak boleh malas2 dah nak menulis nih, hoho. Kes ada hobi tak berfaedah laa jadi macam ni. Idea ade je, siap tulis atas kertas lagi ta...

Baca lagi »

Ini projek yang bakal dicuba
Ini projek yang bakal dicuba

Salah satu software yang bakal aku guna nanti untuk buat projek, hee. Kalo korang tau ape fungsi software ni, nampak la samar2 apa yang a...

Baca lagi »

Perut dia dah pasang tangki air daaa ..
Perut dia dah pasang tangki air daaa ..

Perghh .. ! Hari makin hari aku dapat tengok dan lihat orang yang mampu makan bnyak, lebih dari kuantiti seorang manusia biasa, hahaha. Aku ...

Baca lagi »

Jangan mengeluh bila ..
Jangan mengeluh bila ..

Tak bernasib baek dalam mana2 giveaway atau segmen yang korang sertai, tak kira laa secara random atau korang bajet korang dapat melalui bel...

Baca lagi »

Misi menaikkan UV dan PV
Misi menaikkan UV dan PV

Perasan tak beberapa hari ni aku punya entri hampeh, langsung tak umphh ? Hee. Maaf2. Tu aku punya kemalasan, masa tak mencukupi dan dok ...

Baca lagi »

Kekawan dah jadi suami orang daaa ..
Kekawan dah jadi suami orang daaa ..

Tahniah untuk sepupu aku semalam, sekali lagi, hee. Boleh tahan ramai gak kenalan aku yang dah naik pelamin nih, sama dengan yang dok tan...

Baca lagi »

Tahniah untuk tiga pasangan !
Tahniah untuk tiga pasangan !

Sepupu sebaya ngan aku dah diijabkabulkan lepas zohor tadi yang mana aku tak dapat nak hadir, cam tahun lepas masa dia tunang, huu. Dah teng...

Baca lagi »

Nasib dua anak bujang ..
Nasib dua anak bujang ..

Hari ni special punya nasi tu haa, versi hangus tahap 'otai' tanak nasik, hahaha. Buktinya takda sebab kamera aku tetiba je rosak ta...

Baca lagi »

Siapa layan Sudden Attack SEA ?
Siapa layan Sudden Attack SEA ?

Ni antara game yang aku gilakan dulu, yang aku cakap dok layan dari subuh sampai 2 pagi, tiap hari. Insaf terus sekarang, cuma maen kejap...

Baca lagi »

Buat duit beribu-ribu tanpa modal
Buat duit beribu-ribu tanpa modal

Boleh tahan naik menyampah jugak aku tengok kat facebook pasal dok post tentang nak dapatkan duit tanpa buat ape2, online lebih kurang 1 jam...

Baca lagi »

Moga selamat pergi dan pulang :)
Moga selamat pergi dan pulang :)

Hari ni keluarga aku kecuali aku ngan adik laki pergi ke Kedah untuk hadir majlis akad nikah sepupu yang sebaya dengan aku, hee. Tahniah ...

Baca lagi »

Konfius kejap ..
Konfius kejap ..

Pagi tadi. Aku bukak facebook guna tablet sebab komputer malas nak bukak. Konfius sat aku tengok interface baru ni haa. Hohoho. Dah la ko...

Baca lagi »

Harus bijak dalam meng'grill' daging !
Harus bijak dalam meng'grill' daging !

Menggiurkan tak ? Hee. Alhamdulillah. Adik aku yang belanja, mentang2 la duit ehem2 dah masuk, terus belanja, leh tahan gak bayaran tu ta...

Baca lagi »

Aku mimpikan kapal terbang MH550
Aku mimpikan kapal terbang MH550

Ya, itu yang aku mimpikan semalam. Tak tipu nih. Wat pa nak tipu kan, kan ? Hee. Kenapa aku termimpi kan MH550 pun aku tak pasti. Sebab sedi...

Baca lagi »

Moga mereka selamat ..
Moga mereka selamat ..

Aku ada terbaca yang satu berita terkini pasal MH370 tapi takmo ulas panjang2, tunggu jer berita selanjutnya. Aku just nak ulas pasal beb...

Baca lagi »

Kenapa perlu mereka ??
Kenapa perlu mereka ??

Aku adalah antara ribuan atau jutaan bekas pelajar UiTM atau dulu dikenali sebagai ITM. Jadi, sesetengah info pasal universiti ni aku amik k...

Baca lagi »

Dulu aku seorang gamer ..
Dulu aku seorang gamer ..

Seperti yang aku pernah cakap yang aku dulu mmg gilakan game online - layan lepas solat subuh sampai laa 1 pagi atau 2 pagi dan begitu la...

Baca lagi »

Wordless Wednesday #58
Wordless Wednesday #58

Baca lagi »

Kepada bakal isteriku, sila alert !
Kepada bakal isteriku, sila alert !

Di keheningan pagi yang matahari dah mula naik, panas pun terasa, aku amik kesempatan masa ni berbual dengan mak. Tentang aku. Mak tanya ...

Baca lagi »

Tidur yang cukup adalah keperluan
Tidur yang cukup adalah keperluan

Atas adalah komen2 dari rakan blogger yang mana dalam entri semalam, boleh tekan SINI kalo nak baca komen2 diorang, hee. Terima kasih ak...

Baca lagi »

Baik hati seorang peniaga kedai makan
Baik hati seorang peniaga kedai makan

Aku duk borak dengan mak pasal ada sorang pelanggan tu jatuhkan piring cawan. Dia cakap piring tu tak pecah tapi sepupu aku yang ade kat ...

Baca lagi »

Baca kalau ada masa terluang ..
Baca kalau ada masa terluang ..

Sekarang, aku memang tak cukup tidor. Bukan mengeluh, cuma nak bagitahu, hoho. Nak buat cam mana kan, dah minggu ni agak kekurangan masa ...

Baca lagi »

Ekspo Selangkah ke UiTM 2014 di Kelantan
Ekspo Selangkah ke UiTM 2014 di Kelantan

Aku bekas pelajar di UiTM, jadi nak tolong promote sikit kot2 ada lepasan SPM dan STPM di sekeliling korang yang berada di Kelantan sekarang...

Baca lagi »

Apa kata korang tinggalkan link entri ..
Apa kata korang tinggalkan link entri ..

Untuk aku baca bile dah takde idea nak menulis cenggini. Seriously, mmg aku kurang ade idea sekarang, tambahan pulak kerja belambak kena ...

Baca lagi »

Adobe Photoshop CS6 amat umphh !
Adobe Photoshop CS6 amat umphh !

Semalam aku download software photoshop cs6 untuk komputer baru. Ternyata, amat berbeza weh ! Aku pasti lepas ni boleh la curik gambar2 a...

Baca lagi »

 " Boleh tahan nakal Abang Mat nih "
" Boleh tahan nakal Abang Mat nih "

Aku rehat. Ambil nafas dan tenaga untuk sambung tolong mak kat kedai tadi. Fuhhh. Masa tu pelanggan2 kedai tak ramai sangat, aku amik pe...

Baca lagi »

Ada halal, ada haram ..
Ada halal, ada haram ..

Kesian aku tengok peniaga2 sekarang. Demi nak dapat sales lebih, ayat tu kemain penuh dengan bunga untuk tarik pelanggan beli tapi hakikatny...

Baca lagi »

Seterusnya, DSLR dan lesen !
Seterusnya, DSLR dan lesen !

Satu gol dah dapat iaitu nak beli komputer. Alhamdulillah. Seterusnya, aku nak amik lesen kenderaan dan beli DSLR. Heee. Memang dari dulu...

Baca lagi »

Kerana keinginan berblog, aku .....
Kerana keinginan berblog, aku .....

Semalam ! Perghhh. Sibuk betol woo, tambah pulak ngan perangai adik cerewet nak beli kasut, hoho. Wokeh. Tak dapat aku nak nafikan, agak...

Baca lagi »

Blog ini adalah hasil penulisan tentang hidup dan idea penulis sendiri dan berharap para pembaca berfikiran positif dan terbuka serta tidak menuduh tanpa asal usul periksa. Penulis tidak bertanggungjawab atas kerosakan atau kerugian semasa menggunakan maklumat di blog ini dan akan mengambil tindakan undang-undang tanpa berunding jika berlaku sebarang tuduhan tidak berasas atas hak persendirian sebagai seorang blogger.

Penulis Blog Paly

 
Top