Yabedabeduuuu .. !
Yabedabeduuuu .. !

Yesszz ! Alhamdulillah. Setel jugak kerja aku hari ni walaupun terpaksa tolak untuk buat 2, aku buat satu blogpost je, huhu. Ok la da...

Baca lagi »


Cara nak paste boleh tengok kat bawah.


4. Publish dan tinggalkan korang punya link entri kat komen bawah.

Siap ! Hehehe. Segmen ni aku buat sampai hari jumaat, tutup pada 3 petang @ 28hb Februari. 20 rakan blogger yang pantas akan aku buat entri untuk korang :)

# Selamat bersegmen. Untuk join contest, boleh klik SINI.

Wallahu'alam
Segmen: Paly cari Bloglist Mac 2014
Segmen: Paly cari Bloglist Mac 2014

Hee. Hari ni aku nak buat segmen untuk bloglist Mac 2014.  Hanya 15 blog daripada korang sume je aku masukkan. Ok, aku tak pilih blog man...

Baca lagi »

Sila alert ! Alert, ok !
Sila alert ! Alert, ok !

Segmen aku je pun, hehehe. Korang leh tekan gambar atas untuk join segmen yang bakal aku tutup bhagian komen kol 3 nanti, hari ni. Join c...

Baca lagi »

Dia pun sampai termimpi-mimpi !
Dia pun sampai termimpi-mimpi !

Hebat tol penangan SBB2014 ni erk. Sampai ada blogger termimpi, haha. Termasuk jugak aku. Ya. Aku tahu, nampak sgt excited tak tentu pasa...

Baca lagi »

Keep calm and layan the ABC
Keep calm and layan the ABC

Frust .. ! Greeee .. Tadi aku pegi cari baju untuk dipakai time SBB2014, alahai, takde pulak kaler hijau yang menarik, cun, lawa, comel, k...

Baca lagi »

Join sebelum terlewat ..
Join sebelum terlewat ..

Saja nak remind korang pasal contest dan segmen yang sedang berlangsung sekarang ni sebelum tarikh tamat, hehehe. Lagi pun, aku malas nak...

Baca lagi »

Buat mana yang sempat ..
Buat mana yang sempat ..

Serius, agak bnyak nak buat untuk beberapa hari ni. Termasuk la 2 blogpost yang aku cakap semalam. Misai on attack .. ! Kalau bleh,...

Baca lagi »

Blogger card aku ... !
Blogger card aku ... !

Dah sampai tempahan blogger card, hehehe. Thx untuk bro apit. Aku pass kat dia sebab malas nak setel, lagipun bro apit dah mantap dah, me...

Baca lagi »

Cam mana dengan berpendapatan rendah ??
Cam mana dengan berpendapatan rendah ??

Aku terkilan dengan kerja sekolah adik aku tadi. Memerlukan belanja agak besar dari segi perbelanjaan sekolah walaupun benda yg nak buat t...

Baca lagi »

Memang best bersegmen weh .. !
Memang best bersegmen weh .. !

Part paling ummphhh, bila dapat smile, hahaha. Sorang lagi belom PM aku, rase2 blog tu khas untuk join segmen je kot, huhu. Pape hal, kor...

Baca lagi »

Jadi blogger tak penat ??
Jadi blogger tak penat ??

Perghh .. ! Sapa kuar statement ni, mesti dah blogger otai atau tak penah jadi blogger. Atau jadi blogger gitu-gitu je. Aku yang baru na...

Baca lagi »

Wordless Wednesday #53
Wordless Wednesday #53

Klik gambar

Baca lagi »

Cara beza 20sen, 50sen syiling baru
Cara beza 20sen, 50sen syiling baru

Heee. Aku tau pun ade pelanggan kedai makan mak aku yang gitau. Rupa2 nya sonang jor nak bezakan syiling 20sen ngan 50sen yang terbaru tuu...

Baca lagi »

Sama naik je tukang post, komen ..
Sama naik je tukang post, komen ..

Yang post cenggitu pun satu hal, yang komen pun satu hal. Hmm. Apa nak jadi orang kita ni. Boleh tahan pening kepala kalo dok pikirkan a...

Baca lagi »

Harga Samsung Galaxy S5 mahal .. ?
Harga Samsung Galaxy S5 mahal .. ?

Aku dah baca sdikit sebanyak specs untuk Samsung Galaxy S5 nih, rasa2 harga yang bakal dimaklumkan nanti pun bleh tahan gak. Memang super...

Baca lagi »

Boleh capai RM10,000 tak ?
Boleh capai RM10,000 tak ?

Lukisan ni kalo aku nak jual. Hahaha. Konfem la tak kan. Ni kes aku dah takde keje sangat, pastu adik aku bagi whiteboard ngan mark...

Baca lagi »

Kenapa aku goreng kurang sedap ??
Kenapa aku goreng kurang sedap ??

Kurang sedap ok, bukan tak sedap. Aku perasan time mak aku masak karipap segera. Tu pun aku makan sebab nak ilangkan rasa lapar dek keran...

Baca lagi »

Hari ni arwah sudah 26 tahun
Hari ni arwah sudah 26 tahun

Aku tengok kat fb arwah, dah cukup 26 tahun hari ni. Boleh baca sini . Memang aku tak pernah jumpa arwah walaupun satu negeri tapi ak...

Baca lagi »

Suhu badan berubah ikut perasaan
Suhu badan berubah ikut perasaan

Betol atau tak, wallahu'alam. Tapi bleh amik just untuk tambah ilmu masing2 sebab ada yang aku dok tengok, ade betol jugak walaupun a...

Baca lagi »

Bibir gua bibir normal !
Bibir gua bibir normal !

Mentang2 la bibir nampak cam sedut asap rokok, gelap semacam je tapi bukan ! Tak, aku bukan perokok ! Huhuhu. Ni bibir semulajadi, asli d...

Baca lagi »

Roti canai JUMBOOO !
Roti canai JUMBOOO !

Tu diooo ! Kemain besar gedabak roti canai yang aku makan ni, hahaha. Rasa pun leh tahan, kena dengan selera aku. Jarang aku makan yg bes...

Baca lagi »

Aku anak sulung mak ..
Aku anak sulung mak ..

Aku takmo cakap yang mana betol, yang mana salah tapi ape yang aku kenal diri aku, kbnyakannya betol, hahaha. Aku suka baca benda cam ni ...

Baca lagi »

Kecomelan siapa yang paling terserlah ??
Kecomelan siapa yang paling terserlah ??

Atas dan bawah. Mana lagi comel ? Aku rasa gambar bawah sedikit comel berbanding yang atas. Ye dak ?

Baca lagi »

Kisah disebalik budak comel ..
Kisah disebalik budak comel ..

Asal sedih nih ?? Comel tak ? Heee. Dia selalu datang ngan atok, makan roti canai. Nanti aku citer apa yang best pasal dia, nak edit vi...

Baca lagi »

Lain yang nak tangkap, lain yang dapat ..
Lain yang nak tangkap, lain yang dapat ..

Ular. Perghh ! Panjang weh. Terjerut ngan pukat sape entah. Aku tak sempat tengok sebab time tu duk tolong mak, adik aku yang pi tangkap ...

Baca lagi »

Mereka berlima yang bertuah ..
Mereka berlima yang bertuah ..

Maaf, gua lupa nak buat lepas solat jumaat tadi, huuu. Ok. Dah tengok. Boleh cek siapa yang bertuah kat sini diikuti no...

Baca lagi »

Duit belanja sudah cover !
Duit belanja sudah cover !

Tu dia. Hehehe. Orang bagi, takkan takmo amik kan, haa. Lagipun, duit poket aku ni kena secure betol2 melainkan kalo urgent sebab aku nak...

Baca lagi »

Semalam, aku bermimpi jumpa blogger ..
Semalam, aku bermimpi jumpa blogger ..

Serius, ni fakta, tak tipu pun. Yang best, ape yang aku mimpi tu agak lawak, hahaha. Gini citer dia. Aku masuk dalam satu bilik yang l...

Baca lagi »

BR1M 3.0 dah masuk awal ?
BR1M 3.0 dah masuk awal ?

Err. Ye ke ? Aku cek yang aku punya tak masuk pun, huhuhu. Untung la diorang dah masuk awal, aku jugak kena tunggu. Tapi, tak kisah pun seba...

Baca lagi »

Nasi kapit ka nasi impit ?
Nasi kapit ka nasi impit ?

Aku tahu, salah aku, hahaha. Nasi impit kan, kan ? Heee. Aparraaa. Semalam, masa aku duk tulis entri sini , memang aku dah ngantok dah, ...

Baca lagi »

Dah raya ke nih .. ?
Dah raya ke nih .. ?

Rezeki hari ni. Mak rajin nak buat nasik kapit bersama ngan kuah kacang. Jeles ? Jangan, sebab ini aku punya, kalo korang nak, sila suruh...

Baca lagi »

Ainan Tasneem  kemalangan, lagi ?
Ainan Tasneem kemalangan, lagi ?

Aku terbaca satu artikel yang penyanyi nih kemalangan, rasa2 dulu dah ade kan. Hmm. Tu la, nasib tak berbau, maut ni bila2 masa je boleh dat...

Baca lagi »

Bergaya tu penting ...
Bergaya tu penting ...

Warna hijau walaupun tak nmpk sgt, lengan panjang dan ade hoodie - baju gini yang aku nak beli untuk pegi ke event sbb2014 nanti, heee. A...

Baca lagi »

Seluar pelikat pakaian rasmi aku di SBB2014 ?
Seluar pelikat pakaian rasmi aku di SBB2014 ?

Salah sorang rakan blogger dah konfem nak pakai seluar pelikat untuk ke event SBB2014 tak lama lagi nih. Aku bukan taknak, kot2 kembang i...

Baca lagi »

Kalau ada masa, silakan blogwalking
Kalau ada masa, silakan blogwalking

Kenapa perlu blogwalking ? Ape PEKDAH blogwalking ? Blogwalking rugi atau tak ? Apa itu blogwalking ? Bosan ke blogwalking ? Anda suka bl...

Baca lagi »

Wordless Wednesday #52
Wordless Wednesday #52

Baca lagi »

Erra Fazira, Nurul Izzah - Apa kata aku ?
Erra Fazira, Nurul Izzah - Apa kata aku ?

Takda nak kata apa, just buat tak tau dan layan tablet, tu jaa. Hohoho. Bab cerai orang2 popular mmg ramai ingin nak gosip, ya, diorang b...

Baca lagi »

Tamatlah sudah ..
Tamatlah sudah ..

Maka, dengan ini, hehehe, contest Yeo's sudah pun berakhir. 70% dapat dari juri2 hebat dan 30% adalah hasil dr perkongsi facebook dan...

Baca lagi »

Untuk 5 blogger yang bertuah !
Untuk 5 blogger yang bertuah !

Meh join segmen, hee. Bila dah dapat sikit, kene la memberi, bleh hakis segala sifat2 tak menarik macam kedekot atau berat tangan, ye d...

Baca lagi »

Cikgu rotan murid, bapa buat laporan ?
Cikgu rotan murid, bapa buat laporan ?

Rata2 korang sume tau kes ni kan. Aku terbaca satu post dalam facebook tadi dan mampu jadi tanda tnya untuk sume orang termasuk aku. Bena...

Baca lagi »

SBB2014, SBBYEOS2014 - Tunggu taw .. !
SBB2014, SBBYEOS2014 - Tunggu taw .. !

Asal bnyak hitam nih ?? Kad debit ngan tiket dah setel, ni antara persiapan untuk aku pegi ke KL nanti, hehe. Namecard pulak tggu print...

Baca lagi »

Peningkatan yang agak jelas tapi ..
Peningkatan yang agak jelas tapi ..

Sikit jer naik. Hee. Kalo tak nampak, tekan printscreen atas ni dan tenung elok2. Sesi menaikkan jumlah pelawat, pageview ngan UV dalam...

Baca lagi »

Blog ini adalah hasil penulisan tentang hidup dan idea penulis sendiri dan berharap para pembaca berfikiran positif dan terbuka serta tidak menuduh tanpa asal usul periksa. Penulis tidak bertanggungjawab atas kerosakan atau kerugian semasa menggunakan maklumat di blog ini dan akan mengambil tindakan undang-undang tanpa berunding jika berlaku sebarang tuduhan tidak berasas atas hak persendirian sebagai seorang blogger.

Penulis Blog Paly

 
Top