Rezeki blog dikongsi bersama :)
Rezeki blog dikongsi bersama :)

Duit blog bulan ni, ade lagi lebih. Jadi, aku kongsi ngan mak dan adik2 untuk ajak p makan. KFC. Aku ingat nak tukar pegi tempat lae...

Baca lagi »

Sepupu dah ade, aku ?
Sepupu dah ade, aku ?

Belom lagi ada, bakal isteri pun belom lagi ada termasuk bakal bakal isteri 2, 3 dan 4 dan seterusnya. Haa. Best la spupu aku dah ade ket...

Baca lagi »

3 blogger cakap kelantan ..
3 blogger cakap kelantan ..

Aku tak tau ape masalah 3 blogger ni. Korang nak terus baca selebihnya, bleh tekan sini . Hahaha. Aku pun termasuk gak, saje ikot skali s...

Baca lagi »

Inilah kuasa blogger !
Inilah kuasa blogger !

Penangan seorang blogger. Hebat beb. Aku blogger baru dan blogger rajin membaca entri2 yg best dan melentik perasaan ati jantung aku. Du...

Baca lagi »

Blog aku ramai pembaca ?
Blog aku ramai pembaca ?

Tak. Sama sekali tak. "Tapi statistik blog baru mantap tuuh" Yang mana ? Yang bawah ni ke ? Statistik kat dashboard blogg...

Baca lagi »

Statistik abnormal semalam ..
Statistik abnormal semalam ..

Printscreen yg aku amik time subuh tadi. Terkejut weh ! Cam mane pulak bleh melonjak naek nih. Stats kat dashboard blogger mmg tak setepa...

Baca lagi »

Bloglist Februari 2014
Bloglist Februari 2014

Fuhh. Kejap je erk nak masuk bulan 2 dalam taon baru ni dan macam2 dah berlaku dan ade segmen yang ritu aku cakap nak buat tapi tak buat ...

Baca lagi »

Ingat senang nak naikkan blog ?
Ingat senang nak naikkan blog ?

Tertarik aku ngan status sorang rakan blogger yg memang dah otai bab blogging nih. Aku tersangat stuju. Sebab ? Haa. Aku dah try dan mema...

Baca lagi »

Makin pulih dah berbanding hari lepas ..
Makin pulih dah berbanding hari lepas ..

Dapat gak aku pegi ikot mak untuk ke hospital lawat bapak saudara yg ditahan wad sebab kene strok. Tu pun sebab atok aku tak pegi, so, bl...

Baca lagi »

Aku pun..
Aku pun..

Bantai je nak update ape pun, asal hati gumbira sudah cukup, hahaha. Plan nak ikot mak, tu pun lom pasti lagi nak ikot ke tak, pastu adik...

Baca lagi »

Nak kejar alexa jugak ?
Nak kejar alexa jugak ?

Dulu, aku mmg gila bab alexa ni, tiap hari dok tenung rank blog ni dalam alexa, kasi selesa sikit bile bawah 1000. Sekarang ? Heee. Lebih...

Baca lagi »

Wordless Wednesday #48
Wordless Wednesday #48

Baca lagi »

Slogan baru blog ?
Slogan baru blog ?

Yang terkini tu, mmg aku maen letak je dan aku bukan la fotografer tegar pun, amik gambar pun gitu2 je, paling best amik gmbr time adik a...

Baca lagi »

Menjadi entri terhangat !
Menjadi entri terhangat !

Muyskil aku beb. Entri sini . Nak kata aku apply teknik2 SEO berkarat aku tuu, mmg tengok tajuk pun dah tau aku tak buat, hahaha. Tapi be...

Baca lagi »

Denyut-denyut ni weh ..
Denyut-denyut ni weh ..

Dah berapa ari aku duk macam ni. Aku syak coklat murah yg aku makan ritu, semacam pelik je aku makan sorang2. Hmm. Ontah la. Kene pegi kl...

Baca lagi »

Kenapa aku tak letak shoutbox ?
Kenapa aku tak letak shoutbox ?

Menyemakkan blog aku .. Sibuk dengan promosi duit ribu2 .. Klik isi tabung adalah part yang aku menyampah .. Sebab aku tak ...

Baca lagi »

Aku berseorangan, lagi ..
Aku berseorangan, lagi ..

Dah banyak kali dah aku tak leh nak ikot mak ngan adik2 pegi jejalan, huuu. Ade keje kene buat. Lagipun, terasa malas skit mo ikot, t...

Baca lagi »

Anugerah Juara Lagu ke- ??
Anugerah Juara Lagu ke- ??

Aku memang tak tau ade AJL semalam, hahaha. Syok sangat dok melayan blog, sambil2 duk usha facebook, ade ternampak post rakan pasal AJL...

Baca lagi »

Moga cepat sembuh ..
Moga cepat sembuh ..

Pak sedara aku. Baru2 ni die kene strok. Dengar citer, pak sedara aku ni mmg dah ade darah tinggi tapi elok je, dapat jalani idop cam bia...

Baca lagi »

Murah rezeki hari nih ..
Murah rezeki hari nih ..

Hari ni, alhamdulillah, bnyak rezeki untk aku makan. Betol weh. Meh nak citer, meh2. Petang tadi, aku bangon tido, fuhhh, bleh tahan g...

Baca lagi »

Hadiah belum dapat lagi !
Hadiah belum dapat lagi !

Hmm. Lambat takpe, jangan tak bagi trus, tak sabar nak senyum cam gambar atas time kene saman, hahaha. Hadiahh !! Cepat sikit sampai, uda...

Baca lagi »

Garang aku cuma mainan adik ..
Garang aku cuma mainan adik ..

Kalau ade bende tak kene, memang aku ngamok ngan adik2 aku. Paling geram, kaco aku dok layan komputer, haha. Tapi, segarang mane aku bua...

Baca lagi »

Sementara stok masih ada ..
Sementara stok masih ada ..

Henset spare adik aku, guna jap cuz henset aku dah selamat terkulai, huu. Rosak dengan jayanya. Aku guna henset adik ni pun kejap je ...

Baca lagi »

Cara nak menang contest SEO
Cara nak menang contest SEO

Aku perasan yang contest seo, custom made sticker kereta tu nampak cam kurang meriah je, ramai tak join. Aku tahu. Memang tahu. Ade seset...

Baca lagi »

Masih hidup rupanye ..
Masih hidup rupanye ..

Semalam, aku tersalah bagi fakta plak, huuu. Maaf erk. Aku ade tulis pasal budak yang eksiden tu meninggal, tu pun sorang pakcik yang ke...

Baca lagi »

Andai kate takde halangan ..
Andai kate takde halangan ..

Aku nak pergi, hee. Bukan ape, mase ni la aku nak promote blog2 cikai aku ni, sambil2 kenal rakan blogger kat sana tu haa. Time blogrrr t...

Baca lagi »

Terbangkit lagi isu nikah aku
Terbangkit lagi isu nikah aku

"Dah boleh cari 'pembantu' nih" "Ly, bile nak kawin?" "Pegi cari sorang la, akad nikah terus" ...

Baca lagi »

Takziah untuk ibu arwah
Takziah untuk ibu arwah

Boleh baca sini sbelum teruskan baca entri ni. Budak yang cedera teruk kat kepale dan lutut agak remuk, mase eksiden semalam, dah mening...

Baca lagi »

Bertuah aku !
Bertuah aku !

Alhamdulillah. Jadi pemenang bertuah aku hari ni, heee. Selanjutnya, aku dah tulis kat sini , baca dan komen kalo korang sudi dan aku tau...

Baca lagi »

Lantak hang laaa ..
Lantak hang laaa ..

Syarikat yang femes skejap iaitu asiahost yang bagi harga domain .my RM20 setahun. Fuhh. Sape tak terliur kan, kan ? Haa. Tapi akhirnya, ...

Baca lagi »

Blog informasi bagus ?
Blog informasi bagus ?

Aku bukan nak perli ke ape, tujuan sama je, macam entri sini jugak, hanya nak utarakan pendapat. Blog informasi mmg bagus, dapat bantu...

Baca lagi »

Moga jadi pengajaran untuk aku ..
Moga jadi pengajaran untuk aku ..

Pagi yang kurang hening tadi, ade orang eksiden beb. Fuhh. Ngeri dooo. Serius. Bab2 eksiden ni memang bleh menarik perhatian aku, bukan ...

Baca lagi »

Bikin aku resah !
Bikin aku resah !

Aku tak dapat notis tapi kawan mak aku dapat, kira macam jiran gak la. "Semalam, makcik dapat notis takde elektrik" Ayoyoyo. C...

Baca lagi »

Wordless Wednesday #47
Wordless Wednesday #47

# Klik

Baca lagi »

Wordless Wednesday #46
Wordless Wednesday #46

Baca lagi »

Buat2 baik pun tak bleh ?
Buat2 baik pun tak bleh ?

Ada sorang mak, aku tengok pun cam kurang baik je. Muke tu kedekut siot nak tunjuk ceria atau snyuman manis, muncung memanjang je, ontah ape...

Baca lagi »

Aku si perokok tegar ?
Aku si perokok tegar ?

"Ly, mintak mancis.." kata kawan perempuan aku. Cet. Mane la aku ada simpan mancis, huhuhu. Die pikir aku ni perokok, bukan d...

Baca lagi »

Wordless Wednesday #45
Wordless Wednesday #45

Baca lagi »

Perlukah ??
Perlukah ??

Aku bukan nak rendahkan mane2 blog cuma kene pikir kejap bile dok share benda2 yang beraurat. Fuuhh. Aurat satu hal, seksi plak tu, mengg...

Baca lagi »

Tolong tahu, aku ni masih bijak !
Tolong tahu, aku ni masih bijak !

Haaa. Bajet bijak, sikit lagi nak kene tipu, leh hancus duit aku tadi, hoho. Aku pun pelik, macam mane la aku leh terpedaya sedangkan sela...

Baca lagi »

Jasa mu dikenang selalu
Jasa mu dikenang selalu

Henset cikai aku. Beli masa aku belajar kat u lagi, kalo tak silap. Jasa beliau, memang bnyak, terlalu bnyak untuk aku cakap dalam satu...

Baca lagi »

Selepas beli komputer ..
Selepas beli komputer ..

Aku nak tingkatkan segala usaha aku dan tambah satu lagi projek, hee. InsyaAllah, kalau ade rezeki, leh aku capai impian aku - antarany...

Baca lagi »

Aku, masih susah nak lena !
Aku, masih susah nak lena !

Sebab tido petang atau tak sihat ? Adoi. Leh tahan merana gak kalau takleh tido malam, baru ku paham sdikit perasaan orang2 tua yang slalu...

Baca lagi »

Bila si blogger kering idea !
Bila si blogger kering idea !

Hahaha. Memang aku takde keje time nih, dah tu kurang idea pulak, ngan bangganya, aku rakam dan upload, setel satu idea untuk blog. La...

Baca lagi »

Saya nak kurus dalam 10 hari !
Saya nak kurus dalam 10 hari !

Okeh, aku paham. Hang nak kurus dalam mase 10 hari je erk ? Tak kisah, tu hak hang tapi kalo betol nak dalam masa 10 hari, dalam mimpi je ko...

Baca lagi »

Pedas sangatkah ?
Pedas sangatkah ?

Aku ade join satu contest review. Ayat2 yang aku bagi memang agak manis jugak, tu pun untuk kebaikan owner blog yang aku review. Pendapat...

Baca lagi »

Kenapa perlu sedarkan aku ??!
Kenapa perlu sedarkan aku ??!

Aku yang tak bersalah tapi kenapa sampai macam tu ? Wahai adik2, dengarlah keluhan abam mu ini. Semalam. Aku memang tak dapat lena aw...

Baca lagi »

Bersyukur apa yang kita miliki ..
Bersyukur apa yang kita miliki ..

Sikit2 nak mengadu, mengeluh. Ape kate, pikir pasal orang laen yang kurang upaya - takde kaki, tangan kudung, buta, bisu, tak dapat ber...

Baca lagi »

Walaupun aku belom nikah ..
Walaupun aku belom nikah ..

Teknik goreng telor aku masih tak terkalah dan memang bukan cam atas nih, dah terlebih hebat jurus si suami tu gamak nya kot, hahaha. Sem...

Baca lagi »

Aku, adik dan sahabat ..
Aku, adik dan sahabat ..

Hari ni memang banyak benda berlaku. Dugaan. Aku memang tak sihat dan belum lagi sembuh. Ciri2 nak sembuh tu dah ada tapi tetap dikateg...

Baca lagi »

Terima kasih abam posmen !
Terima kasih abam posmen !

Hadiah dari kak mia sudah sampai dah. Pendrive. Hee. Dah 2 kali dah aku dapat pendrive dari kak mia termasuk yang ni, boleh la simpan gam...

Baca lagi »

Manja orang perempuan ?
Manja orang perempuan ?

Pagi tadi, aku dikejutkan dengan berita kurang menggembirakan aku. "Abam, gosok baju adik erk" Ahhh. Aku bukan taknak, cuma ka...

Baca lagi »

Ini hanya percubaan dulu ..
Ini hanya percubaan dulu ..

Aku nak tengok macam mana sambutan benda ni nanti. Dan semestinya, bagi rakan2 blogger yang sudi hantar, sudah tentu ade manfaat walaupun...

Baca lagi »

Cukup untuk isi perot walaupun ..
Cukup untuk isi perot walaupun ..

Aku ditinggalkan oleh mak dan adik2, dok sorang2 dalam rumah, huhu. Mak dah ajak tapi aku yang takmo pegi sebab kurang sihat dan ade keje...

Baca lagi »

Apabila kita bau benda busuk ..
Apabila kita bau benda busuk ..

Cer korang bayang kan erk, bayang kan jee. "Korang dengan gah nye berjalan2 kat satu lorong yang tetibe terbau satu aroma yang cuku...

Baca lagi »

Gila tulis blog ?
Gila tulis blog ?

Bukan aih, dah ade benda nak tulis, aku tulis. Bukan nya aku menulis untuk caci, fitnah, kutuk orang laen, aku budak baik tauuu. Haa. Jan...

Baca lagi »

Esok, gua cuti !
Esok, gua cuti !

Cet, macam la orang lain tak cuti an, hahaha. Tapi, susah woo aku nak cuti kerja esok. Sebab cuti pun, sebelum subuh esok aku dah kene ban...

Baca lagi »

Piramid untuk buang lemak ..
Piramid untuk buang lemak ..

Nampak simple, tak bleh buang lemak tapi cayalah, ini yang terbaek. Aku ade follow gak video2 trainer yang mahir bab buang lemak ni dan t...

Baca lagi »

Boleh kusut wooo !
Boleh kusut wooo !

Semalam tidur lewat, kes tak sihat dan pagi tadi pulak bangun awal. Fuhh ! Setakat ni, ok lagi sebab bukannya benda berat pun kan, hee. A...

Baca lagi »

Aku punya tempat merapu ..
Aku punya tempat merapu ..

Adeh. Kurang hensem plak gambar ni, huhu. Tapi, tak kisah la kan. Ni tempat aku selalu dok update blog dan buat kerja, serta tempat a...

Baca lagi »

Blog ini adalah hasil penulisan tentang hidup dan idea penulis sendiri dan berharap para pembaca berfikiran positif dan terbuka serta tidak menuduh tanpa asal usul periksa. Penulis tidak bertanggungjawab atas kerosakan atau kerugian semasa menggunakan maklumat di blog ini dan akan mengambil tindakan undang-undang tanpa berunding jika berlaku sebarang tuduhan tidak berasas atas hak persendirian sebagai seorang blogger.

Penulis Blog Paly

 
Top