Momen Aku 2014
Momen Aku 2014

Alhamdulillah dengan kurniaan-Nya. Umur kita makin hari makin tua, haruslah makin sedar yang kita dah makin dekat dengan kematian. Tahu...

Baca lagi »

Air dah mula melimpah !
Air dah mula melimpah !

Alhamdulillah, baru ada elektrik kat rumah. Dapat jugak laa update blog cepat2. Hmm. Kawasan aku tinggal ni tak ujan sangat tapi air kat ...

Baca lagi »

Produk Apple pertama milik aku !
Produk Apple pertama milik aku !

Hehehe. Bangga ? Dak aihh. Cuma nak kongsi apa yang aku peroleh hasil daripada aku buat video. Walaupun saguhati, aku tetap terima dengan...

Baca lagi »

Ke manakah aku menghilang ?
Ke manakah aku menghilang ?

Ade je kat rumah, sambil gosok perut, sambil layan citer. Kena pulak time hujan, nasib baik rumah aku tak naik air, belah jiran ada gak yang...

Baca lagi »

Hanya seorang sahaja dibenarkan ?!
Hanya seorang sahaja dibenarkan ?!

Semalam aku pegi mall, beli pakaian untuk adik aku, Mak pun ikut sebab mak nak belanja makan pas tu, hehehe. Sampai kat sana, terus je pe...

Baca lagi »

Tarikh pembayaran BR1M 2015
Tarikh pembayaran BR1M 2015

Sapa yang amik, boleh tengok tarikh ni. Saja aku kongsi dalam blog sebab aku tau ramai yang amik brim nih, ye dak ? Heee. Pandai2 laa ber...

Baca lagi »

Jangan jadi parah macam aku !
Jangan jadi parah macam aku !

Hari ni punya cerita - aku dok rumah aje lepas solat jumaat, buat kerja design sikit sambil dok melayan clash of clan, hehehe. Main tu ma...

Baca lagi »

Wordless Wednesday #81
Wordless Wednesday #81

Baca lagi »

Bertalu-talu orang suruh pm ..
Bertalu-talu orang suruh pm ..

Masih ada lagi ek cenggini, huhu. Kalau kene tipu, baru nak nanges, baru nak menyesal, baru nak ingat dunia dan akhirat. Malam ni aku tengok...

Baca lagi »

Polis makan rasuah makin menjadi-jadi ?
Polis makan rasuah makin menjadi-jadi ?

Dah la baru-baru dah kuar carta sapa paling kuat makan rasuah, la ni kawan aku yang kena. Rasuah ke tidak, wallahu'alam tapi nampak t...

Baca lagi »

2 hari tak update blog, ape ke hal bro ?!
2 hari tak update blog, ape ke hal bro ?!

Aku tengah siapkan persiapan iaitu 2 perkara. Salah satu perkara tu adalah aku cuba guna lampu photoshoot yang aku buat sendiri yang mana ak...

Baca lagi »

Belajar buat video pulak !
Belajar buat video pulak !

Sibuk aku untuk beberapa hari nih, sampai semalam pun tak sempat nak update blog, letihh woo. Semalam, aku dok setup lampu dalam bilik, p...

Baca lagi »

Berjaya buat lampu studio sendiri !
Berjaya buat lampu studio sendiri !

Belom berjaya sepenuhnya lagi, heee. Tapi tetap gak berjaya untuk buat lampu studio sendiri. Haruslah korang tahu, bukannya aku nak wat s...

Baca lagi »

Baju This is Kota Bharu
Baju This is Kota Bharu

Malam indah cenggini, aku takda kerja sangat, perut kenyang makan kari ikan tenggiri tadi, layan ja laa photoshop. Tu pun cedok orang put...

Baca lagi »

Janga menyesal di kemudian hari
Janga menyesal di kemudian hari

Baca lagi »

Pantas je licin pinggan !
Pantas je licin pinggan !

Pizza. Lama jugak tak jamah makanan Itali nih, apatah lagi makan, hee. Kali ni, beli yang murah-murah saja, sekadar mengisi keingginan na...

Baca lagi »

Tahniah untuk kawan .. !
Tahniah untuk kawan .. !

UPSR ? Eh, bukan, hee. Apa-apa pun, yang dah amik keputusan upsr, tahniah ye. Banyak A atau tidak, tu sebab malas ataupun itu je yang mampu....

Baca lagi »

Hadiah saguhati pun aku terima !
Hadiah saguhati pun aku terima !

Mungkin tu je layak kot, hehehe. Aku dah berusaha tapi ada yang lebih bagus, nak buat cam mana, hee. Hadiah saguhati tu pun dah ok sangat...

Baca lagi »

Mihun sup paling sedap ?
Mihun sup paling sedap ?

Haaa. Hari tu aku dah makan nasik air paling sedap, boleh baca sini kalau sudi. Ternyata memang sedap dan macam nasik air, kosong je ata...

Baca lagi »

Bila pergi ke mall ..
Bila pergi ke mall ..

Boleh tahan lama jugak aku tak masuk mall besar, dek kerana kesibukan buat-buat, hahaha. Jahat aku. Bila masuk dalam mall tu, banyak dah ...

Baca lagi »

Subsidi, apa kata aku ?
Subsidi, apa kata aku ?

Bagi mereka yang sokong atau berduit, rata-rata dok kata bagus buat cenggini, ikut harga dunia, lagipun majoriti negara kat dunia takda s...

Baca lagi »

Blog sebagai medium saham dosa ?
Blog sebagai medium saham dosa ?

Beberapa hari yang hening ni, aku perasan yang banyak fbpage2 beribu like dok post pasal reti, tak pun pasal bebudak kita ni haa. Aku tau ma...

Baca lagi »

Baca yasin malam jumaat, jom !
Baca yasin malam jumaat, jom !

Haaa. Jangan buat lupa lak malam ni malam jumaat, sila baca yasin, hee. Kelebihan baca yasin adalah .. adalah ... adalah.. hmm. Tengok se...

Baca lagi »

Blog baru diubah kepada lebih ..
Blog baru diubah kepada lebih ..

Sambil2 aku duk tunggu untuk buat projek video baru aku, ni haa aku dah ubah blog farzli.com tu lebih kepada santai dan tak masuk sangat ...

Baca lagi »

Usaha bertahun-tahun membuahkan hasil
Usaha bertahun-tahun membuahkan hasil

Alhamdulillah, rezeki tahun ni. Aku dapat beli motor hasil daripada berblog dan mak aku dapat beli kereta baru. Dua2 kenderaan ni beli pa...

Baca lagi »

Resepi naik air paling sedapkah ni ?
Resepi naik air paling sedapkah ni ?

Ha ah ! Memang resepi nasi air yang amat sedap sekali wehhh. Serius, aku tak tipu, at least pada citarasa aku terhadap nasi air, korang ?...

Baca lagi »

Konsisten berblog tu penting !
Konsisten berblog tu penting !

Ini adalah statistik blog aku terkini yang curik kat google analytics. So far, aku terkejut bila dah lama tak tengok. Maklum laa sekarang...

Baca lagi »

Aku buat orang lain terliur ?
Aku buat orang lain terliur ?

Ada kawan aku cakap yang kalo aku ni dok makan, perghh, berselera woo. Mampu buat orang terliur kot. Mula nya aku tak percaya walaupun ak...

Baca lagi »

Jangan upah fotografer kalau rasa mahal
Jangan upah fotografer kalau rasa mahal

Senang dan mudah. Tak perlu kot nak menjadi keybod warrior dengan gebangnya hidong dok maki hamun mana2 fotografer. Rasa mahal ? Haaa. Jan...

Baca lagi »

Pakcik jala ikan yang ohsem !
Pakcik jala ikan yang ohsem !

Hehehe. Saja aku ja buat gambar gerak tu haa. Aku ambil gambar masa ni lepas makan ngan nenek kat depan rumah dia sambil dok tunggu adik ...

Baca lagi »

Seperti yang aku inginkan ..
Seperti yang aku inginkan ..

Gambar kat atas ni antara yang aku dok test kamera pagi tadi dan macam yang aku cakap, kamera ni aku tak kisah sangat tang gambar yang ma...

Baca lagi »

Dapat jugak kamera baru !
Dapat jugak kamera baru !

Seperti yang aku bagitahu, dapat dah beli kamera baru, hehe. Alhamdulillah. Kamera kali ni memang puas hati, reger pun tak laa mahal sang...

Baca lagi »

Budaya merotan di sekolah !
Budaya merotan di sekolah !

Aku teramatlah setuju kalau budaya ni diperluaskan dan kalau betol2 nak rotan, biarlah berpada, jangan sampai berdarah sudah. Kasi pedih ...

Baca lagi »

Aku taknak bagi alasan ..
Aku taknak bagi alasan ..

Dalam beberapa bulan ni, kalau tengok aku punya entri, dah takda bercerita sangat pasal diri sendiri atau beza dengan dulu, setiap hari d...

Baca lagi »

Ringan di mulut, berat pada timbangan
Ringan di mulut, berat pada timbangan

Insya Allah, sama2 kita ringankan mulut untuk sebut kalimah ini.

Baca lagi »

Wordless Wednesday #80
Wordless Wednesday #80

Baca lagi »

Bukan hang sorang ada masalah ..
Bukan hang sorang ada masalah ..

Bila ada masalah, hadapi aje lah dengan tabah dan tenang. Toksah laa duk merungut dan merenung, kawan nak berbual pun kena marah kes ada ...

Baca lagi »

Senang dapat tapi halal kah ? Berkat kah ?
Senang dapat tapi halal kah ? Berkat kah ?

Ada seseorang  hantar gambar atas tu kat aku dan mungkin dia nak propose untuk keje duit senang. Contoh paling hodoh pun, login facebook ...

Baca lagi »

Bila diri sudah menjadi 'gila' ?
Bila diri sudah menjadi 'gila' ?

Hanya kerana politik sampai sanggup kuarkan kenyataan macam ni ? Huhuhu. Bab agam jangan dibuat main2. Aku bukan nak sokong mana2 pihak, ...

Baca lagi »

Henti melanggan blog 'itu' ?
Henti melanggan blog 'itu' ?

Aku ada langgan satu blog yang mana tips2 dia kongsi adalah dari pengalaman sendiri. Pemilik blog tu akan hantar email2 yang berkait tips...

Baca lagi »

Percubaan buat video walaupun ..
Percubaan buat video walaupun ..

Post by Pa Ly . Kualiti video tu agak tak memuaskan bila aku dah up dalam facebook melainkan korang tengok dalam HD, sedikit beza...

Baca lagi »

Akibat buat kerja tertangguh !
Akibat buat kerja tertangguh !

Fuhh . ! Kemain lagi aku terkejar kejar buat video petang tadi, huhu. Nasib laa gambar untuk intro aku dah siapkan semalam dengan adik, r...

Baca lagi »

Wordless Wednesday #79
Wordless Wednesday #79

Baca lagi »

Alhamdulillah, dapat jugak aku beli
Alhamdulillah, dapat jugak aku beli

Hari ini dalam sejarah, hehehe. Aku dah tempah kamera khusus untuk aku buat video, dah beli headphone yang ada mikrofon dan dah ada kompu...

Baca lagi »

Kawan yang biadab pada bapanya
Kawan yang biadab pada bapanya

Masa dok kat kedai tadi, mak aku duk bercakap dengan kawannya pasal seorang anak tu jadi anak angkat oleh orang kaya. Terus aku teringat pas...

Baca lagi »

Jangan ketagih dalam melayan game !
Jangan ketagih dalam melayan game !

Boleh rosak habis woo. Aku pasti game clash of clan menjadi kegilaan dalam masyarakat kite. Tu pun aku tahu lepas aku dah terjebak main g...

Baca lagi »

Antara yang aku pandai buat
Antara yang aku pandai buat

Pada mata kasa aku, memang ni antara yang aku reti buat, nampak cam makanan gambar tu menarik dan aku pasti korang pun pandai gak. Tapi, ...

Baca lagi »

Kalau dah orang minta, bagi laa
Kalau dah orang minta, bagi laa

Ada sorang pakcik ni, dia ajak mak aku untuk ke kenduri kahwin mak dia iaitu hari ni dan mak aku mintak surat jemputan sebab nak tengok peta...

Baca lagi »

Ok tak aku punya video ?
Ok tak aku punya video ?

Post by Pa Ly . Hehehe. Time dok rakam tak lama sangat, video pun dalam setengah minit je tapi tang edit, fuhh, leh tahan lama ju...

Baca lagi »

Dah makin seronok dah ni !
Dah makin seronok dah ni !

Tak sabar aku nak beli kamera baru, hehehe. Aku memang dari dulu lagi minat buat video, cuma tak dapat nak buat dengan elok sebab takda k...

Baca lagi »

Bukan main lagi bersiap woo !
Bukan main lagi bersiap woo !

Pada suatu hari, waktu petang yang hening lagi damai, aku pegi ke kedai mak untuk makan. Sambil teman mak. Hmm. Apa yang aku makan, ak...

Baca lagi »

Kempen pegang anjing ?
Kempen pegang anjing ?

Pegang rimau lagi bes, haha. Yang penting rimau tu jinak, kalau yang jenis nak terkam orang, memang takde yang nak. Bab pegang anjing tu ...

Baca lagi »

Tambah lagi setahun !
Tambah lagi setahun !

Yeahh ! Tambah lagi setahun .. Kalau dulu, aku wat blog sebab nak cari duit. Alhamdulillah, memang masuk jugak. Sekarang, dah jadi cam h...

Baca lagi »

Bila aku dah reti berwassap ..
Bila aku dah reti berwassap ..

Disebabkan aku ni seorang yang agak kuno , tak berapa amik hal sangat tang teknologi terkini cam zaman remaja dulu, baru reti guna wassap. I...

Baca lagi »

Asam Laksa Kopitiam, puas hati !
Asam Laksa Kopitiam, puas hati !

Tempat ni keistimewaan terletak pada laksa diorang tapi aku dengan bangga nye order aje ciken cop, haha. Sebab ? Aku tak minat sangat ...

Baca lagi »

Rambut panjang biarlah kemas !
Rambut panjang biarlah kemas !

Seperti yang aku tulis, aku ni memang jenis yang jaga kebersihan makanan . Kalau kedai nampak cam masak gitu2 je, memang tak hingin aku n...

Baca lagi »

Wordless Wednesday #78
Wordless Wednesday #78

Baca lagi »

Blog ini adalah hasil penulisan tentang hidup dan idea penulis sendiri dan berharap para pembaca berfikiran positif dan terbuka serta tidak menuduh tanpa asal usul periksa. Penulis tidak bertanggungjawab atas kerosakan atau kerugian semasa menggunakan maklumat di blog ini dan akan mengambil tindakan undang-undang tanpa berunding jika berlaku sebarang tuduhan tidak berasas atas hak persendirian sebagai seorang blogger.

Penulis Blog Paly

 
Top