Gempar! Blogger kena buli..!
Gempar! Blogger kena buli..!

Macam mane perkara ni leh berlaku? Sungguh 'kejam' si pembuli itu kpd blogger tersebut. Ape kah salah beliau? Terangkan!! Arghh!!...

Baca lagi »

"Kesian aku tengok blogger ni.."
"Kesian aku tengok blogger ni.."

Apesal nampak cam tak bermaya sgt blogger lam gambar tu, hohoho. Kes puase atau mmg jenis kesian cam ni? Haha. Bukan ape, aku dah takde b...

Baca lagi »

1 pendrive dah boleh baiki..
1 pendrive dah boleh baiki..

Makin canggih skrg kan. Dulu, kalo nak baiki perisian komputer atau laptop ni, macam2 kene ade - cd window, cd driver, dvd reader dan mac...

Baca lagi »

Pemilik suara azan yang selalu kita dengar
Pemilik suara azan yang selalu kita dengar

Time zaman skolah mnengah dulu, aku mmg tertarik ngan azan kat mekah ni sb dah direkodkan sbagai mp3 dan rmai dah yang dengar. Mmg betol2...

Baca lagi »

Wordless Wednesday #5
Wordless Wednesday #5

# Lawak :)

Baca lagi »

Hasil bunga api semalam..
Hasil bunga api semalam..

Adik maen, abam pun maen? Hahaha. Aku bukan nak maen sgt pun bunga api tp dah adik ajak suh, terpaksa kuar umah gak, kasi asap satu pe...

Baca lagi »




5. Copy kod dibawah dan paste sebelom atau atas kod yang korang cari td. Pastikan buat space sblm letak kod.




6. Save template blog korang.
7. Bukak satu post baru > tekan HTML untuk visual kod
8. Copy kod kat bawah dan paste dalam entri baru.




9. Tekan COMPOSE untk kembali ke visual menulis.

Setel. Sebelum publish, korang tulis dan edit ape yang patot. Kalo tak menjadi, mgkn ade kod yang aku terlepas pndg dan silap letak atau mgkn ade yg korang tertinggal step. Ape2 pun, just bg tau aku kat komen bawah ni. Ape lg, try ler masukkan kod plugin ni, mane tau pelanggan makin rmai, hehe.

Wallahu'alam
Tutorial Blog : Nama dan deskripsi produk
Tutorial Blog : Nama dan deskripsi produk

Kod ni mmg teramat la sesuai bg blogger2 yang berniaga secara online, nak kasi diorang pnye produk tu ditampilkan dalam entri dgn simple dan...

Baca lagi »

Bila orang berilmu agama menegur..
Bila orang berilmu agama menegur..

Bile dah org tegur bnde baek, dengar jer la. Dah la yang tegur tu berilmu agama, tau hukum hakam, kite yg cetek ilmu, ikot ape yg elok. Ni t...

Baca lagi »

Blog ini adalah hasil penulisan tentang hidup dan idea penulis sendiri dan berharap para pembaca berfikiran positif dan terbuka serta tidak menuduh tanpa asal usul periksa. Penulis tidak bertanggungjawab atas kerosakan atau kerugian semasa menggunakan maklumat di blog ini dan akan mengambil tindakan undang-undang tanpa berunding jika berlaku sebarang tuduhan tidak berasas atas hak persendirian sebagai seorang blogger.

Penulis Blog Paly

 
Top