5. Copy kod dibawah ni dan paste atas pada kod yang korang cari td. Pastikan buat space sblm letak kod.




6. Save template dan try tngok :)

Harap2 kod ni bleh buat blog korang lg mnarik untk pembace2 melawat dn membaca. Mungkin kecik jer efek tp bg aku, ade perbezaan jgk. Slmt mencoba!

Wallahu'alam
Tutorial Blog: Bayang atas
Tutorial Blog: Bayang atas

Malam ni aku nak kongsi satu kod css yang simple tp nampak cam menarik. Bayang atas. Contoh bleh tengok printskrin kat bawah ni ha. Kel...

Baca lagi »

Menu tab baru
Menu tab baru

Baru jer buat td dan masih lam proses untk siapkan 4 page, hehe. Dalam stiap page tu aku akan terang kan skit2 kegunaan stiap alat yg aku...

Baca lagi »

Blog ni laen, blog tu laen..
Blog ni laen, blog tu laen..

Makin menggatal lak aku ni ngan kod html dan css. Bukan ape, sambil2 blajar, bleh la aku kongsi kod yg aku reti buat untk korang sume, mane ...

Baca lagi »

Ada logik jugak, haha..
Ada logik jugak, haha..

Tak kira la org yang kite tak kenal dan tak paham ape yg die cakap, duk memuji, duk maki hamun, hina diri kite, bangga dgn kite, hormat, ...

Baca lagi »

Dah siap tmbh kod..
Dah siap tmbh kod..

Aku bukan la hebat sgt dalam meng'coding' ni, stakat html ngan css jer bleh, tu pun terkapai2 lg, slalu duk maen try and error. Pers...

Baca lagi »

Blog ini adalah hasil penulisan tentang hidup dan idea penulis sendiri dan berharap para pembaca berfikiran positif dan terbuka serta tidak menuduh tanpa asal usul periksa. Penulis tidak bertanggungjawab atas kerosakan atau kerugian semasa menggunakan maklumat di blog ini dan akan mengambil tindakan undang-undang tanpa berunding jika berlaku sebarang tuduhan tidak berasas atas hak persendirian sebagai seorang blogger.

Penulis Blog Paly

 
Top