Tulisan aku yang ohsem
Tulisan aku yang ohsem

Assalamu'alaikum wbt. Sambil2 duk tunggu solat isyak tadi, kat tangan aku ade whiteboard marker, lukis gambar orang lidi yang ade n...

Baca lagi »

Kongsi gambar beraurat dalam website
Kongsi gambar beraurat dalam website

Assalamu'alaikum wbt. Aku tanye diri aku ni, boleh ker kite duk share gambar yang tak beraurat sedangkan aurat ni haram untk kite l...

Baca lagi »

Tazkirah Maghrib: Rasa sakit sakaratul maut seorang nabi Allah
Tazkirah Maghrib: Rasa sakit sakaratul maut seorang nabi Allah

Assalamu'alaikum wbt. “Kalau sekiranya kamu dapat melihat malaikat-malaik at mencabut nyawa orang-orang yang kafir, seraya memukul...

Baca lagi »

Bile la boleh lari dari game ni
Bile la boleh lari dari game ni

Assalamu'alaikum wbt. Dari dulu lagi aku takleh nak pisah ngan game ni, ade jugak time2 aku nak lari, takmo dah layan game ni, tapi...

Baca lagi »

Mak pun dah perasan
Mak pun dah perasan

Assalamu'alaikum wbt. Alhamdulillah, aku dah kembali ke jalan diet balik walaupun ade jugak aku kalah ngan hasutan adik2 suh makan ...

Baca lagi »

Tazkirah Pagi: Ayat motivasi untuk sesama kita
Tazkirah Pagi: Ayat motivasi untuk sesama kita

Assalamu'alaikum wbt. Semiskin-miskin orang ialah orang yang kekurangan adab dan budi pekerti – Hukama Jika anda mahu membuat...

Baca lagi »

Sungai di Greenland
Sungai di Greenland

Assalamu'alaikum wbt. Satu lagi gambar indah yang aku jumpe, jernih betol air sungai ni, kang best kalau sungai kat Malaysia ni keb...

Baca lagi »

Blog ini adalah hasil penulisan tentang hidup dan idea penulis sendiri dan berharap para pembaca berfikiran positif dan terbuka serta tidak menuduh tanpa asal usul periksa. Penulis tidak bertanggungjawab atas kerosakan atau kerugian semasa menggunakan maklumat di blog ini dan akan mengambil tindakan undang-undang tanpa berunding jika berlaku sebarang tuduhan tidak berasas atas hak persendirian sebagai seorang blogger.

Penulis Blog Paly

 
Top