Nak dekat time tido baru nak buat keje skolah
Nak dekat time tido baru nak buat keje skolah

Assalamu'alaikum wbt. Tu dia budak pemalas buat keje skolah, time tido baru nak stat buat. Dah ler nak buat keje skolah, dah takde ...

Baca lagi »

Adik suap abang
Adik suap abang

Assalamu'alaikum wbt. Adik aku tu tak tukar2 lagi baju skolah sampai ler ke maghrib, nak tukar cam mane, dari sekolah, tak balik um...

Baca lagi »

Tazkirah Maghrib: Amalan sedekah memberi manfaat
Tazkirah Maghrib: Amalan sedekah memberi manfaat

Assalmu'alaikum wbt. Sedekah itu memberi menafaat manusia semasa hidupnya: -Harta penderma sentiasa Suci. -Tubuh badan penderma...

Baca lagi »

Cara dan langkah mengelakkan tidur berdengkur
Cara dan langkah mengelakkan tidur berdengkur

Assalamu'alaikum wbt. Berdengkur adalah satu bunyi bising yang dikeluarkan semasa bernafas dalam tidur apabila sebahagian saluran ...

Baca lagi »

Gambar ni memang superb bagi aku! :)
Gambar ni memang superb bagi aku! :)

Assalamu'alaikum wbt. Tau tak ape gambar kat atas tu? Hehehe. Ade terdetik tak dalam kepale atau hati yang korang nak snap gambar m...

Baca lagi »

Cancel la plak
Cancel la plak

Assalamu'alaikum wbt. Semalam aku ade cakap nak pegi beli broadband tapi terpakse la plak cancel untuk pegi sebelom zhr atas sebab2...

Baca lagi »

Tazkirah Pagi: Nasihat kubur kepada kita
Tazkirah Pagi: Nasihat kubur kepada kita

Assalamu'alaikum wbt. 1. aku adalah tempat paling gelap maka terangilah aku dengan tahajud 2. aku adalah tempat yang paling semp...

Baca lagi »

Segmen sudah tamat
Segmen sudah tamat

Assalamu'alaikum wbt. Alhamdulillah, dah tamat jugak segmen ringkas aku ni. Macam aku dah bagitau dalam entri segmen ni, tujuan aku...

Baca lagi »

Quote for the night :)
Quote for the night :)

Assalamua'alaikum wbt. Aku tgh blank idea skrg, nak update blog tapi tak tau isi ape, last2 bagi quote jer la malam ni. Jom bace :)...

Baca lagi »

Blog ini adalah hasil penulisan tentang hidup dan idea penulis sendiri dan berharap para pembaca berfikiran positif dan terbuka serta tidak menuduh tanpa asal usul periksa. Penulis tidak bertanggungjawab atas kerosakan atau kerugian semasa menggunakan maklumat di blog ini dan akan mengambil tindakan undang-undang tanpa berunding jika berlaku sebarang tuduhan tidak berasas atas hak persendirian sebagai seorang blogger.

Penulis Blog Paly

 
Top