Mak suruh menikah? Aku nak setuju ke taknak?
Mak suruh menikah? Aku nak setuju ke taknak?

Assalamu'alaikum wbt. Petang tadi aku ade kuar ngan mak aku, pegi beli barang2 ngan perkakas untuk tempat roti canai ni, ade aku po...

Baca lagi »

Tazkirah Maghrib: Akibat makan makanan yang haram di sisi Islam
Tazkirah Maghrib: Akibat makan makanan yang haram di sisi Islam

Assalamu'alaikum wbt. ADAKAH ANDA TAHU APAKAH AKIBAT SEKIRANYA SESEORANG MU'MIN MEMAKAN MAKANAN YANG TELAH DIHARAMKAN?? DI S...

Baca lagi »

Jejalan beli barang dengan perot kosong
Jejalan beli barang dengan perot kosong

Assalamu'alaikum wbt. Gambar atas tu sebahagian barang yg aku beli ngan mak aku kat bandar tadi, barang2 untuk roti canai nanti, ab...

Baca lagi »

Boleh tak ari ni jadi cheat day lagi? Hehe
Boleh tak ari ni jadi cheat day lagi? Hehe

Assalamu'alaikum wbt. Lapar yang teramat sangat, huhu. Aku brekfes kuih 1, pastu pulut pagi tapi tu pun sesuap jer, haha. Nasib bae...

Baca lagi »

Tazkirah Pagi: Tanggungjawab anak terhadap ibubapa
Tazkirah Pagi: Tanggungjawab anak terhadap ibubapa

Assalamu'alaikum wbt. Ibubapa mempunyai kedudukan yang tinggi lagi mulia di sisi Allah swt.Merekalah yang menjadi sebab kelahirany...

Baca lagi »

Blogger Belia Blogger Cool
Blogger Belia Blogger Cool

Assalamu'alaikum wbt. Nama Blogger: Paly Umur: 22 tahun URL Blog: http://www.paly.my/ Kenapa Paly seorang blogg...

Baca lagi »

Blog ini adalah hasil penulisan tentang hidup dan idea penulis sendiri dan berharap para pembaca berfikiran positif dan terbuka serta tidak menuduh tanpa asal usul periksa. Penulis tidak bertanggungjawab atas kerosakan atau kerugian semasa menggunakan maklumat di blog ini dan akan mengambil tindakan undang-undang tanpa berunding jika berlaku sebarang tuduhan tidak berasas atas hak persendirian sebagai seorang blogger.

Penulis Blog Paly

 
Top