Apa azam korang untuk tahun baru ?
Apa azam korang untuk tahun baru ?

Aku? Ade dah tulis salah satu azam, baca sini , heee. Yang laen? Biarlah rahsiaa. Cam korang punya jugak, kehkehkeh.. # Moga ape yang d...

Baca lagi »

Tahun baru, tahun lama - tetap sama ..
Tahun baru, tahun lama - tetap sama ..

Alang2 dah berazam, siap dah bersemangat bagai, jangan plak berhenti stgh jalan, hangat2 tahik ayam jee, huhuhu. Tak kisah la ape yang ko...

Baca lagi »

2000+ dah ko jah !
2000+ dah ko jah !

Hambek ! Jumlah untuk 2013 yang aku dok caca marba dalam blog. Hohoho. Besaq sat lobang idong -_- Wallahu'alam

Baca lagi »

Korek lagi dalam, lagi banyak !
Korek lagi dalam, lagi banyak !

Perot tngah lapar cam ni, isi ngan roti canai pun boleh kenyang, hoho. Gambar atas tu aku punye roti canai, buat sendiri beb, hang bleh ?...

Baca lagi »

Aku hanya bergurau sahaja ..
Aku hanya bergurau sahaja ..

Parah ! Oh, tidak ! Uarghh ! Habis aku kali ni. Adoii.. Malu aku kalau makcik tu betol2 datang, haha. Kisahnya. Ada staff sekolah yang a...

Baca lagi »

Bloglist Tak Gempak 2014
Bloglist Tak Gempak 2014

Main bantai ja letak tajuk segmen bloglist ni haa, nak taruk indah2, tak reti sngat, huhu. Bagi rakan blogger yang nak masuk bloglist blo...

Baca lagi »

Didik anak ikut sunnah
Didik anak ikut sunnah

Aku belom ada anak lagi, nikah pun belom. Bagi yang dah ada, cuba praktik kat rumah, hee.

Baca lagi »

Bosan ? Layan jaa ..
Bosan ? Layan jaa ..

Game dalam miniclip boleh jalan, hahaha. Kena plak kalau tengah bosan, tambah ngan kene tinggal sorang2 kat rumah, memang syok. Tapi, tad...

Baca lagi »

Aman hati bila dengan awek ..
Aman hati bila dengan awek ..

Setel satu masalah, kalu lambat setel, boleh ngamok woo. Internet, dah bnyak kali buat masalah tapi kali ni, cepat setel dengan satu call...

Baca lagi »

Cara tempah roti canai dari rumah
Cara tempah roti canai dari rumah

Gedebush ! Hambekk. Best ler dapat dok rumah, amik nset dan order roti canai. Abam yang dok keje memang tak dapat le nak buat cam ni tapi...

Baca lagi »

Apa yang boleh dibincangkan ?
Apa yang boleh dibincangkan ?

Aku tak reti nak kata ape jugak sebab kurang faham bab2 cenggini tapi apa yang bleh aku cakap - bekerja sendiri lebih elok sebab walaupun...

Baca lagi »

Nasibku rakyat biasa
Nasibku rakyat biasa

Post by Nik Abdul Aziz Nik Mat . Rakyat biasa pun berhak bersuara. Nasib kita. Nak ajak berfikir dan renung2 kan. Jangan libatkan...

Baca lagi »

Apa bendalah review 2013 ni?
Apa bendalah review 2013 ni?

Tetibe kuar kat aku punye facebook. Dah tengok, takde pun yang biggest, hahaha. Aku buat facebook pun sekadar takmo lost contact ngan kek...

Baca lagi »

Siapa yang sudi, silakan :)
Siapa yang sudi, silakan :)

Lame dah aku teringin nak buat dan sekarang, nak cuba pulak. Aku nak bukak untuk menerima entri2 yang bermanfaat dari rakan2 blogger dan ...

Baca lagi »

Dapat sains perakaunan ..
Dapat sains perakaunan ..

Alahai, gambar same jer aku dok taruk, haha. Dah adik tak bagi, susah woo nak kasi aku letak gambar2 dia dalam blog, yang ni pun naseb ba...

Baca lagi »

Hidup untuk memberi
Hidup untuk memberi

Jumaat lepas, ermm, korang baca sendiri kat sini , heee. Ok. Selesai? Baca sini plak. Aku memang dah decide nak bagi kat mak sikit, sba...

Baca lagi »

"Ayah, saya nak $50 boleh?"
"Ayah, saya nak $50 boleh?"

Terharu kooo aku bace dialog ni, antara seorang anak ngan ayah. Fuhh. Memang ni la antara aku malas nak keje ngan orang, takmo dok jauh2 nga...

Baca lagi »

" Macam mana hang buat blog "
" Macam mana hang buat blog "

Kawan aku yg tanya. Hmm. Bukak blogger.com, create blog dan tulis, hahaha. Senang. Ok2. Bukan cam tu yang dia nak tanya kot. Gini, di...

Baca lagi »

Aku pernah buat ..
Aku pernah buat ..

Tapi bukan aku yang ade awek, kawan aku, aku yang tolong balas msg awek die. Aku tolong tapi tak rembat pun, aku baik, walaupun awek die ...

Baca lagi »

Bila mereka nak keluar .. ?
Bila mereka nak keluar .. ?

Banyak idea, cepat2 tulis dan simpan. Tapi bile dah free, takde plak idea nak karang draft tuu. Huuhu. Nasib laa. Tunggu je la nanti, kal...

Baca lagi »

Untung mereka berdua ..!
Untung mereka berdua ..!

Same woo jawapan 2 orang blogger ni, hee. Memang salah jawapan tuu, maaf erk. Takpe, aku kasi promote sikit blog anda berdua sb sudi bagi...

Baca lagi »

Sapa cepat, dia dapat ..!
Sapa cepat, dia dapat ..!

Baru2 ni aku pegi ke satu restoran yang mana mmg sodap, menjilat jari woo, dan harga pun leh tahan, hahaha. Tambah plak, malam ni aku dok...

Baca lagi »

Internet yang berkelajuan ciput !
Internet yang berkelajuan ciput !

Malas aku nak tulis entri baru sebab tadi pun kemain lama aku dok tulis entri, kat blog satu lagi, boleh baca kalo nak, tekan je printscr...

Baca lagi »

Rezeki blog dah masuk ..
Rezeki blog dah masuk ..

Alhamdulillah, hasil dari blog farzli.com dan bleh masuk tabung komputer yang kian merosot dek kerana korek sikit untuk join event blog...

Baca lagi »

Hadiah PMR abam pulak ?
Hadiah PMR abam pulak ?

Panjang snyum adik aku. Mentang2 la dapat sampul berisi sebagai hadiah pmr, buat dek je bila aku panggil, hahaha. Bes ler hang, rezeki tu...

Baca lagi »

Salam Jumaat ..
Salam Jumaat ..

Buat kerja biar ikhlas, biar orang mengata tapi Allah tau niat kita, insyaAllah, ade yang terbaek untuk kita sume. Moga kita semua dijauh...

Baca lagi »

SSM, kembar dan mengantuk ..
SSM, kembar dan mengantuk ..

Alhamdulillah, setel jugak kerja aku hari ni yang bertangguh saban hari dah. Semalam memang dah niat nak pegi daftar syarikat tapi lupa lak ...

Baca lagi »

Ada macam Hitrik Roshan ?
Ada macam Hitrik Roshan ?

Walaweh ! Tampak macho je aku tengok gambar aku ni, haha. Bajet lagi. Opsss. Tapi, macho tak? Hee. Tak kisah la, janji rambut dah pendek,...

Baca lagi »

Botak atau pendek ?
Botak atau pendek ?

Plan memang nak pegi gunting rambut petang ni, tu pun kalau tak hujan sebab sekarang aku dok tengok, cam gelap semacam ja, dan2 je kalo h...

Baca lagi »

Pencarian Bloglist dan Review Blog
Pencarian Bloglist dan Review Blog

Nah, satu segmen dari awek yang memang agak dah menyepi jugak, hahahaha. Boleh tahan lame gak takde citer pasal diri sendiri dalam blog t...

Baca lagi »

Diri sendiri terlalu hebat dah !
Diri sendiri terlalu hebat dah !

Manusia, memang ade la buat salah silap, dan kite sebagai satu umat, tak perlu kot dok mencari salah orang lain dan hebahkan walaupun benda ...

Baca lagi »

Tempah baju tadika kemas
Tempah baju tadika kemas

Siapa yang nak tempah baju tadika kemas dalam kuantiti yang bnyak dan bleh sulam atau print sebarang logo, boleh ler contact aku. Jangan ...

Baca lagi »

Wordless Wednesday #40
Wordless Wednesday #40

Baca lagi »

Senyum tanda aku menipu ?
Senyum tanda aku menipu ?

Menipu ? Hmm. Bukan cam tu, tak la straight forward sgt, lebih kepada melawak, heee. Adik aku yang perasan time aku dok melawak kat kedai...

Baca lagi »

Wordless Wednesday #39
Wordless Wednesday #39

Baca lagi »

Baunya sebijik macam mak aku buat !
Baunya sebijik macam mak aku buat !

Memang real punye ni, adik2 aku pun cakap macam tu jugak tapi aku bagi hidu nasik goreng yang adik aku order kat pizza hut semalam. Terke...

Baca lagi »

Teringin aku nak join event lagi !
Teringin aku nak join event lagi !

Bahang event blogrrr masih terngiang2 dalam kepala aku ni, best tak terkata woo. Berbaloi aku curik sikit duit tabung komputer aku, hahah...

Baca lagi »

Azam aku 2014 ..
Azam aku 2014 ..

Betol2 ke atau maen2 ni? Hahaha. Tahun ni memang aku berazam nak diet dan dalam bulan feb atau mac lepas, dah surut tapi aku dah tak buat...

Baca lagi »

Aku tak ingat nama ..
Aku tak ingat nama ..

Tapi sodap ! Perghh ! Naseb la adik yang order, kene limit culik2 makanan dia, hahaha. Paling sodap, fries cross tu haa tapi harga pun le...

Baca lagi »

Ikan kat Lahad Datu ?
Ikan kat Lahad Datu ?

Betol ke ni ikan naik kat lahad datu? Hmm. Aku ternampak post kak uzu dalam facebook tadi haa. Kalo tengok lam gambar ni, boleh tahan bnya...

Baca lagi »

Mentang2 la aku ni tak reti ..
Mentang2 la aku ni tak reti ..

Boleh je adik aku kate yang aku ni lawak time nak angkat pancing tadi haa, macam budak2. Perghh ! Siot. Kecik besar kecik besar aku tengo...

Baca lagi »

Renungan daripada ibu tentang ayah
Renungan daripada ibu tentang ayah

Bleh tahan gak aku baca dan memang menarik weh !  Rugi woo tak kongsi nii. Harap ape yang aku copy paste kat bawah bleh bagi kite semua s...

Baca lagi »

Apa lagi ..?
Apa lagi ..?

Bagi korang yg ade smarfon, game ape yg slalu korang dok layan ? Selain candy crush, heee. Aku dah mcm takde game dah nak layan ni, slalu...

Baca lagi »

Apa panggilan mak korang ?
Apa panggilan mak korang ?

Aku punye 9 iaitu Ma, heee. Takde dalam list tapi adik2 aku ade jugak dok panggil mak tapi tak kisah la kan mane pun. Hmm. Kalau anak aku...

Baca lagi »

Selalu bersyukur ..
Selalu bersyukur ..

Jangan reti nak mengeluh je, setiap yang berlaku ade la hikmah yang tersembunyi. Hilang RM50 bukan la besar sgt berbanding orang2 kat lua...

Baca lagi »

Rata-rata cakap ok tapi ..
Rata-rata cakap ok tapi ..

Aku bukan nak memburukkan perangai kawan aku ni tapi kan, korang tak tau sape kawan aku, so aku citer ni bukan atas dasar nak buruk sape2...

Baca lagi »

P1 tipu pengguna ?
P1 tipu pengguna ?

Aku sendiri tak dapat nak pastikan sama ada benda ni betol ke tak tapi rata2 yang aku tngok, macam betol je sebab ade pengguna yg betol2 ken...

Baca lagi »

Ok tak aku punya design ?
Ok tak aku punya design ?

2 kaler, simple, depan sahaja. Ok ke tak? Mintak sikit pandangan2 korang, heee. Bukan ape, sblm aku nak cerita lebih lanjut, aku mau be...

Baca lagi »

Hargai ayah selama dia ada
Hargai ayah selama dia ada

Ayah aku dah meninggal, masa aku tingkatan 3 lagi. Memang pedih bile hilang orang yang kita sayang, tambah plak mase tu baru nak reti kenal ...

Baca lagi »

Kalau boleh !
Kalau boleh !

Kalau boleh, aku nak undur 2 hari lepas ! Kalau boleh, aku nak ngap chicken chop ni ! Kalau boleh, aku nak makan 2 ! Dan, kalau boleh, pe...

Baca lagi »

Cara blogwalking yang mudah, senang ...
Cara blogwalking yang mudah, senang ...

Banyak cara nya tapi bagi aku, ada 3 yang terbaek yang aku nak kongsi dan kebarangkalian korang sendiri pun dah tau dah, heee. Ni bukan c...

Baca lagi »

 Parah aku macam ni !
Parah aku macam ni !

Tak sangka plak gadis omei iaitu pemilik gambar dalam lukisan yang aku tempah tuu likes aku punya share semalam, hohoho. Seriously, terke...

Baca lagi »

Jom Terjah Blog ERAZFADLI.COM
Jom Terjah Blog ERAZFADLI.COM

Bagi yang suka tengok gambar2 baby, jangan terjah blog bro eraz sebab dia tak taruk bnyak pun gambar zara, grrr. Tapi kalo dah sekali ten...

Baca lagi »

Sini ada kedai online baju murah ..
Sini ada kedai online baju murah ..

Ok. Atas tu adalah printscreen kedai online yg aku tengah bina tapi rase2 takkan siap kot tahun ni sebab aku nak setelkan keje design nga...

Baca lagi »

Kahwin dikenakan GST ?
Kahwin dikenakan GST ?

Aiyoo. Tak habis ngan naik harga, kahwin pun nak kene gst jugak? Parah ! Hmm. Aku tak tau betol ke tak ape yang aku duk baca kat facebook...

Baca lagi »

Buka kedai online sendiri ..
Buka kedai online sendiri ..

Dah makin ramai dok buat duit sampingan melalui internet a.k.a kedai online - jual barang ataupun servis. Nampak je biase, simple mimple tap...

Baca lagi »

Blog ini adalah hasil penulisan tentang hidup dan idea penulis sendiri dan berharap para pembaca berfikiran positif dan terbuka serta tidak menuduh tanpa asal usul periksa. Penulis tidak bertanggungjawab atas kerosakan atau kerugian semasa menggunakan maklumat di blog ini dan akan mengambil tindakan undang-undang tanpa berunding jika berlaku sebarang tuduhan tidak berasas atas hak persendirian sebagai seorang blogger.

Penulis Blog Paly

 
Top