Haiyakk, bila mo makan lagi?
Haiyakk, bila mo makan lagi?

Gatal lagi nak bukak album2 lame, kan dah ternampak benda yg leh wat aku meleleh. Bakar ayam depan umah je pun tapi rase nya, perghh weh,...

Baca lagi »

Maybank2U bermasalah, rosak?
Maybank2U bermasalah, rosak?

Maybank2U dah dpt wajah baru, aku dh tngok smlm dan malangnya, website diorang skrg tgh bermasalah, slow sgt, huhuhu. Dan tadi, aku duk u...

Baca lagi »

Jauh berbeza dengan dulu ..!
Jauh berbeza dengan dulu ..!

Kenalan aku. Mak aihh, memang terkilan aku tengok beberapa org yang aku kenal dari kecik. Zaman budak2 dulu, kemain lagi comel, maen same2, ...

Baca lagi »

Blogger perlu awasi blog masing2
Blogger perlu awasi blog masing2

Memang aku tersangat hepi tahap gembira bile masalah domain ni dah berkurun lame duk buat hal dan sekarang dah siap, blog ni kembali sihat, ...

Baca lagi »

Ini kata kunci, gua yang pegang!
Ini kata kunci, gua yang pegang!

Adoi, ade gak orang cari keyword ni dan yang mantop nya adalah blog aku tersenarai, haha. Alahai, cam takde keyword laen je blog aku ni n...

Baca lagi »

Sikit tapi lumayan bagi aku ..!
Sikit tapi lumayan bagi aku ..!

Kalo dapat selalu kan best, ni tidak, offer je belambak, mentang2 la aku ni jarang pegi topup, hehehe. Kalo aku topup, takde guna jugak, ...

Baca lagi »

Tablet aku makin ohsem..!
Tablet aku makin ohsem..!

Bukan ohsem takat cair ati2 gadis kat luar sana tu haa, biase2 je, hehehe. Hari makin hari aku dok tgk tablet ni mmg bnyak hiler kegunaan...

Baca lagi »

Lori minyak masak terbakar kat Lebuhraya Duke ...
Lori minyak masak terbakar kat Lebuhraya Duke ...

Aku ade terjumpa berita ni kat beberapa blog yang ade lori minyak masak ape ntah, terbakat kat lebuhraya duke sana nun tengah ari tadi. A...

Baca lagi »

Kerja dah kena tangguh daaa
Kerja dah kena tangguh daaa

Bleh tahan jugak addictive benda alah ni haaa. Dari td lg aku duk layan biarpun mata ni nak lelap jap, smlm tak dapat nak tdo awal, sb ap...

Baca lagi »

Tua sangatkah muka aku?
Tua sangatkah muka aku?

Hurmm, umur baru jer nak masuk 23 tahun depan tapi dah disyaki bapak orang dah! Aku tengok cam comel jer aku ni, matang tu pun tak nampak...

Baca lagi »

Buat jam macam ni ..
Buat jam macam ni ..

Kalo jam dinding yang simple tu, konfem bleh buat sebab nombor dalam tu tulis atas kertas. Haa, amik satu kertas dan print macam kat atas...

Baca lagi »

Saingan makin bertambah
Saingan makin bertambah

Baru2 ni aku dapat berita dr kawan mak yang kedai roti canai selalu dok bukak sebelah malam sekarang dah bukak belah pagi dah. So, dior...

Baca lagi »

Wordless Wednesday #33
Wordless Wednesday #33

Baca lagi »

Mana lagi kacak ..?
Mana lagi kacak ..?

Mesti la yang gelap dan berjanggut tu kan, kan? Heee. Atau tak? Haishh, konfem yang janggut tu haa kacak. Hehehe. Yang putih tu lom capai...

Baca lagi »

Wordless Wednesday #32
Wordless Wednesday #32

Baca lagi »

Aku orang tabligh?
Aku orang tabligh?

Adoi, tak sangka aku punya pemakaian simple tapi dianggap sebagai orang tabligh. Walaweh! Aku bukan orang tabligh, tidakk! Hehehe. Korang...

Baca lagi »

BR1M 3.0 2014 (Borang permohonan?)
BR1M 3.0 2014 (Borang permohonan?)

Aku tertengok dalam satu blog pasal br1m 3.0 untuk tahun 2014 dan cuba cari borang tapi gagal, adoii. Antara kesan negatif bila kejarkan ...

Baca lagi »

Letak link cerita korang :)
Letak link cerita korang :)

Fuhh, agak lama jugak aku tak buat cam ni dek keje yang berterusan dan perangai malas yg makin meningkat, hohoho. Tapi, aku dah free! Yes...

Baca lagi »

Jeles tengok ranking rakan blogger lain
Jeles tengok ranking rakan blogger lain

Alhamdulillah, aku punya rank pun makin menurun dah, dulu dalam 1700 lebih jugak, huhu. Rank blog ni meningkat gara2 aku tukar cara aku d...

Baca lagi »

Kalau lah aku handal ..
Kalau lah aku handal ..

Teringin sangat aku nak jadi hebat dalam amik gambar! Aku minat tengok gmbr2 yang lawa, hebat dan termasuk kualiti gambar yang kebnyakan ...

Baca lagi »

Ustaz Azhar Idrus di Masjid Wakaf Baru
Ustaz Azhar Idrus di Masjid Wakaf Baru

Harap2 kali ni tak terlepas dah untuk dengar dari penceramah terkenal di Malaysia, hari tu dah terlepas, kes pegi jejalan ke kemaman, bac...

Baca lagi »

Adab berblog tetap kena patuh
Adab berblog tetap kena patuh

Dalam menulis, jgn reti hentam keromo ja, mcm bajet yang kite tau segalanya. Hmm. Bila jadi blogger, kena bijak, jgn reti tulis untuk sak...

Baca lagi »

Kes tiada kerja bila dalam dewan
Kes tiada kerja bila dalam dewan

Jelas lagi nyata ko ni takda keje time jawab exam, haha. Walaupun bukan citer sebenar tapi kreatif! Wallahu'alam

Baca lagi »

Rindu masa lalu ..
Rindu masa lalu ..

Waaa. Kan best kalo aku ada PC, time dulu2 yang gilakan maen game, hehe. Gambar atas tu yang dah lama dah dan PC tu bukan milik aku, rasa...

Baca lagi »

"Hilaks, bukan hiluks"
"Hilaks, bukan hiluks"

Habis satu kedai dengar aku duk gelak sakan, lawak kot, haha. Gini citer dia, mak aku ni memang pro bab buat lakonan adik aku iaitu hampi...

Baca lagi »

Kesan bila komen dibuka umum
Kesan bila komen dibuka umum

Naseb baek dah dikategorikan ditempat yang betol dah, iaitu spam. Bukan maen panjang diorang spam, nak amik ati lettew suh approve kasi l...

Baca lagi »

Bisnes Online pilihan Paly dan Income yang Paly impikan dari bisnes online
Bisnes Online pilihan Paly dan Income yang Paly impikan dari bisnes online

Sebenarnya lama dah task ni aku tau tapi baru hari ni nak buat. Alahai, jangan salahkan aku ok sebab tablet aku ni haaa yang salah, dye go...

Baca lagi »

Rajagopal bukan lagi jurulatih skuad Malaysia
Rajagopal bukan lagi jurulatih skuad Malaysia

Aku duk baca yang kontrak rajagopal dah tak disambung, last hingga hujung tahun ni je, 31 disember. Haa. Sila alert, aku bukan peminat te...

Baca lagi »

Abam Iyo sudah tiada lagi ..
Abam Iyo sudah tiada lagi ..

Ingat tak lagi satu kes yang pernah gempurkan satu malaysia? Kisah seorang hamba yang berhati mulia selamatkan seekor kucing yang kakinya...

Baca lagi »

Jom, bloglist Disember !
Jom, bloglist Disember !

Ok, aku buat ni sambil2 nak survey blog aku satu lagi sama ada laju ke tak dan aku dah buat beberapa hari lepas, cuma nak buat sekali lag...

Baca lagi »

Santapan rohani :)
Santapan rohani :)

Lepas subuh tadi, saje aku duk usha facebook sebab kat sana ramai yang duk share link blog diorang, bleh aku pegi baca untuk luangkan mas...

Baca lagi »

Cara kuruskan badan dengan cepat, betul, mudah, berkesan ..
Cara kuruskan badan dengan cepat, betul, mudah, berkesan ..

Kalau bab nak kuruskan badan dengan cepat, memang ramai yang cari tapi kene ingat, cepat tu bukan lah sminggu terus dapat turun 20kg, bet...

Baca lagi »

Single or taken?
Single or taken?

Yeaah! Indeed I am. So, anyone? Hehehe.

Baca lagi »

Bila tak bekerja ..
Bila tak bekerja ..

Ada jugak masa untuk aku siapkan sikit keje2 yang tertangguh sebab hari ni tak bukak kedai, kes nak mak nak masak untuk juadah majlis sam...

Baca lagi »

Dalam kenangan ..
Dalam kenangan ..

Aku dapat berita ni subuh tadi, mak yang bagi yang adik dia mesej bahawa sepupu aku dah meninggal. Aku tak tau berita details sgt tapi ap...

Baca lagi »

Blog beransur sihat :)
Blog beransur sihat :)

Alhamdulillah. Yeah ! Hehe. Akhirnya, masalah blog aku ni dah selesai 100% dan insyaAllah, takkan ada dah masalah. Printskrin kat atas tu...

Baca lagi »

Hanya kerana politik ..
Hanya kerana politik ..

Aku sendiri pun pelik, nak berpolitik, sila kan lah, tak dapat aku nak halang tapi jangan la sampa nampakkan diri ni bodoh, buat sesuka h...

Baca lagi »

Gelagat nakal blogger
Gelagat nakal blogger

Bila blogger2 dalam media facebook, memacam leh jadi, hehehe. Harap2 diorang tak mai serang aku kes printskrin ni haa, bukan apa, cam men...

Baca lagi »

Sementara waktu je ...
Sementara waktu je ...

Blog aku takkan dapat korang akses untuk sehari 2, mungkin lebih sebab nak baiki kerosakan yang dibuat oleh Asiahost, huhuhu. Aku nak set...

Baca lagi »

Beras cap kipas udang ?!!
Beras cap kipas udang ?!!

Hahaha..! Lawak, lawak. Memang betol2 hati ku digeletek oleh gelagat adik aku yang innocent, haha. Aku memang tak sangka dapat gelak yang...

Baca lagi »

Kerja bila nak siap?
Kerja bila nak siap?

Ni lah akibatnya bila dah ada tablet yang orang sponsor, memanjang je game duk melayan, pada hal boleh sesngat guna untuk buat keje. Hais...

Baca lagi »

Syria Care : Jom bantu !
Syria Care : Jom bantu !

Aku duk usha dan terlihat info ni dalam facebook, rakan blogger yang share, so tergerak hati aku untuk share jugak, moga kite ringankan tang...

Baca lagi »

Genap setahun aku berblog :)
Genap setahun aku berblog :)

Alhamdulillah. Dah cukup dah setahun aku berblog iaitu bermula 21 November 2012 walaupun entri first blog ni bukan pada tarikh tu, hehe. ...

Baca lagi »

Bloglist untuk Disember ..
Bloglist untuk Disember ..

Ada sapa2 mau masuk bloglist untuk bulan disember? Hehehe. Senang je, tak payah buat entri pun, just buat satu benda je. Korang pegi ke s...

Baca lagi »

2 ngan 5 je ..
2 ngan 5 je ..

Bukan sengaja aku buat erk, hehe. Benda ni semalam baru aku perasan, duk takat 2 ngan 5 je, nampak sangat masa menulis tu sama je tiap ha...

Baca lagi »

Blog ini adalah hasil penulisan tentang hidup dan idea penulis sendiri dan berharap para pembaca berfikiran positif dan terbuka serta tidak menuduh tanpa asal usul periksa. Penulis tidak bertanggungjawab atas kerosakan atau kerugian semasa menggunakan maklumat di blog ini dan akan mengambil tindakan undang-undang tanpa berunding jika berlaku sebarang tuduhan tidak berasas atas hak persendirian sebagai seorang blogger.

Penulis Blog Paly

 
Top