Seni adik aku ..
Seni adik aku ..

Haa. Ni time adik aku takda kerja nak melalak dalam rumah, dia main ngan tanah liat. Bagi aku, menarik ! Agak detail gak kalo korang tenu...

Baca lagi »

2 blogger yang berjaya ..
2 blogger yang berjaya ..

Semalam aku ada buat teka teki ringkas jer, sambil2 nak hulurkan sedikit topup. Dengan jayanya, ramai rakan blogger yang join dan terima ...

Baca lagi »

"Ada lagi yang lagi kecil?"
"Ada lagi yang lagi kecil?"

Haaa, hamek ko ! Sekali bagi yang abis kecik untuk tangan aku ni ha. Alahai, naseb adik yang bagi. Semalam, adik aku dah ngantok dah dan ...

Baca lagi »

Wordless Wednesday #26
Wordless Wednesday #26

# So?

Baca lagi »

Budak baru belajar ...
Budak baru belajar ...

First time ada masalah macam ni, aku tak reti sangat nak kuarkan best solution mana satu wlaupun dah fikir habis. Cuba yang ni, kena tamb...

Baca lagi »

Teka teki RM5
Teka teki RM5

Simple2 jer teka teki ni, bagi yang pantas dan betol, aku bagi topup RM5, 2 orang yang bertuah aku cari, hehehe. Kalo takda yang betol, m...

Baca lagi »

Upkan lagi usaha !
Upkan lagi usaha !

Antara note ringkas yang aku tampal kat laptop, mane tau kot2 lupa, hohoho. Memang aku nak upkan lagi apa yang aku usahakan, mana tau ber...

Baca lagi »

Supper simple, pilihan kami ..
Supper simple, pilihan kami ..

Tongkat ali bersama cookies - boleh buat ngantok mata dan membiarkan blog berseorangan, hahaha. Habis buat keje tadi, sambar supper simpl...

Baca lagi »

Anak orang kaya katakan ..
Anak orang kaya katakan ..

Tadi, lepas aku duk usha blog blogger otai, bukan maen tekun lagi aku duk baca entri diorang, terus aku komen dan blah, pegi ke facebook pul...

Baca lagi »

Jangan nangis taww ...
Jangan nangis taww ...

Kalo blog aku ni tak dapat korang terjah, hehehe. Bajet hebat la sangat kan, siap nangis bagai. Ok, aku dah setel dah transfer domain ni ...

Baca lagi »

Murid pun manusia jugak ..
Murid pun manusia jugak ..

Ewww. Apa laa, langsung takda kualiti. Kalau jarang berlaku ada logik jugak, mungkin itu kesilapan yang tak sengaja, tapi siap dah ada ad...

Baca lagi »

Akhirnya, balas pun ..
Akhirnya, balas pun ..

Apa? Balas dendam? Hehe. Bukan2, email ja pun. Korang boleh baca sini apa email yang aku anta, siap dalam engelish lagi tauuu. Diorang d...

Baca lagi »

Takkan nak tangguh lagi ?
Takkan nak tangguh lagi ?

Aku teringin sangat nak tukar header blog ni walaupun idea kering kontang bak sungai yang kena kemarau. Memang sejak 2 menjak ni banyak j...

Baca lagi »

Bertimbun lemak kalau macam ni !
Bertimbun lemak kalau macam ni !

Dah macam tiap2 hari aku makan lepas pukol 10, ke mana diet aku? Hampeh betol ! Langsung tak konsisten dalam diet. Haaa, bukan salah aku,...

Baca lagi »

Kreatif sungguh bab ni !
Kreatif sungguh bab ni !

Benda2 jahat mesti jer dapat idea banyak untuk guna pelbagai cara samun orang ramai. Aku yang jadi blogger ni pun kadang2 takde idea nak ...

Baca lagi »

Diorang yang kata ..
Diorang yang kata ..

Haaaa. Kalau andai kata ada yang betol2 tersangkut, macam mana? Hahaha. Tu namanya jodohkan. Mesti mak panjang jer senyum kalo mak baca k...

Baca lagi »

Sudah cergas kembali !
Sudah cergas kembali !

Yes ! Lancar jer naik jarum bila aku cek speed internet hari ni, hehehe. Bab2 putus dah boleh tinggal ke belakang, biar duk sorang2, aku ...

Baca lagi »

Sambung kerja !
Sambung kerja !

Internet macam dah nampak ok jer tapi tengok la macam mane tengah hari nanti, kalo masih ok dan sedap digunakan, cepat2 aku nak setelkan ...

Baca lagi »

Ok daripada takda terus
Ok daripada takda terus

Aku bangon dalam kol 5 pagi tadi, memang internet tak stabil, duk main putus cerai, sambung nikah jer, adoii. Frust? Tahap gil.... ! Nasi...

Baca lagi »

Kisah 'tak berupdate' bermula ..
Kisah 'tak berupdate' bermula ..

Setelah sekian lama internet tak buat hal, hari ni adalah hari 'bertuah', hmm, tuah la sangat, hahaha. Terpaksa la terima sebab m...

Baca lagi »

Aku seorang vlogger ?
Aku seorang vlogger ?

Takda kerja punya pasal la ni ! Hahaha. Dengan misai belom tebas, jambang tak trim, muka dah macam belum pakai clean and clear, elok2 jer...

Baca lagi »

Diorang yang sendiri cakap ..
Diorang yang sendiri cakap ..

Malas pulak aku nak ulas panjang lebar, nanti memandai jer kutuk itu ini. Tengok gambar atas dan pikir, hehehe. Malaysia masih aman - kat...

Baca lagi »

Beza hobi 2 beradik ..
Beza hobi 2 beradik ..

Semalam, adik aku dapat ikan, boleh tahan besar jugak, nak jer aku goreng tapi apa kan daya, adik punya, haha. Adik aku memang giler bab ...

Baca lagi »

Anda boleh cuba ini ..
Anda boleh cuba ini ..

Sempoi punya cam, DIY jer ni. Aku, kalo bab2 kreatif macam ni memang minat nak try tapi nak buat tak dapat, tak cukup itu ini. Banyak gak...

Baca lagi »

Review kami diguna pakai :)
Review kami diguna pakai :)

Baru2 ni aku ada review sebuah blog, memang ikhlas jer aku review, ayat2 pedas pun aku letak jugak, nampak tak keikhlasan tu haa? Hehehe....

Baca lagi »

Nostalgia zaman belajar ..
Nostalgia zaman belajar ..

Time balik umah lepas solat jumaat, aku setelkan keje2 blog sikit dan masa untuk makan pun dah tiba, hehehe. Nasik putih bersama dengan s...

Baca lagi »

Tunggu diorang balas ..
Tunggu diorang balas ..

Dah hantar email kepada MYNIC, nak transfer domain blog ni kepada pemegang yang aku lebih percaya. Susah gak ngan asiahost ni, reti bagi ...

Baca lagi »

Aku dah cuba ..
Aku dah cuba ..

Dan gagal ! Argh ! Memang frust kalo jadi macam ni, terpikir pulak pasal blogger2 otai yang sibuk bekerja tapi sempat lagi update blog, j...

Baca lagi »

" Oo, silent reader rupanya .. "
" Oo, silent reader rupanya .. "

Err, kalo aku tulis entri ni, kemungkinan gak diorang ni baca kot, haha. Takpe la, aku kasi can, kasi korang yang terasa tu tau yang aku dah...

Baca lagi »

Out of stock ..
Out of stock ..

Takde rezeki, huhuhu. Memang aku dah fikit tablet ni mungkin dah habis tapi mungkin jugak ada lagi, ape2 pun aku pegi ke bandar tadi deng...

Baca lagi »

Sebahagian daripada rezeki blog :)
Sebahagian daripada rezeki blog :)

Belom beli lagi, jap2 lagi nak pegi usha kat bandar, lagi pun ade offer sekarang ni, hehehe. Mane la tau kan, kalo berkenan, boleh angkat...

Baca lagi »

Setiap yang berlaku ada hikmahnya ..
Setiap yang berlaku ada hikmahnya ..

# Santapan ilmiah pagi ini :)

Baca lagi »

Wordless Wednesday #25
Wordless Wednesday #25

Baca lagi »

Tiada lauk utama !
Tiada lauk utama !

Lauk sampingan elok jer ada - telur masin, solok lada dan keropok. Lauk utama? Tarak ! Haisshhh. Tak merasa pulak aku minggu ni nak makan...

Baca lagi »

Tak boleh buka blog ni ?
Tak boleh buka blog ni ?

Memang ada beberapa rakan blogger sudi bagitau aku yang blog ni tak dapat nak akses. Semalam pun aku perasan yang view pun cam banyak. Mu...

Baca lagi »

Malaysia, bila lagi ?
Malaysia, bila lagi ?

Haa, bila lagi ni? Aku ada jugak terbaca dalam akhbar2 yang diorang ni nak memartabatkan undang2 Islam, teringin gak nak tengok pelaksana...

Baca lagi »

Wordless Wednesday #24
Wordless Wednesday #24

# Gulp ?!

Baca lagi »

DNS Blog Paly rosak?
DNS Blog Paly rosak?

Penangan daripada asiahost yang buat hal tak sudah, arghh ! Benda free tapi kena bayar jugak nanti, jangan plak ingat hak pengguna dah li...

Baca lagi »

Maaf, dah habis ..
Maaf, dah habis ..

Aku tak plan pun nak amik gambar lepas makan ni, tapi alang2 dah terlintas dalam kepala, terus jer snap, hehehe. Plan asal nak amik time ...

Baca lagi »

Habis kena gelak ..
Habis kena gelak ..

Kes autograf adik aku laa ni, haha. Lebih kurang dalam pukul 3 tadi, aku ngan adik pegi bandar untuk setel kan keje2 yang berkaitan dan s...

Baca lagi »

'Mereka' jauh berbeza ..
'Mereka' jauh berbeza ..

Ok, jangan terasa bagi mereka yang veteran, aku ni bab2 politik memang newbie giler tapi tak salah untuk aku bersuara walaupun kecil jer ...

Baca lagi »

Draft terlalu banyak !
Draft terlalu banyak !

Banyak hiler draft entri blog aku ni yang aku buat bulan ogos lepas, hohoho. Selalu nya kalo banyak2 macam ni aku buat note ringkas jer, ...

Baca lagi »

Adik berilustrasi ..
Adik berilustrasi ..

Budak2, biase la kan kalo bab berkhayal atau ilustrasi dengan benda2 yang ada kat sekeliling. Cam aku dulu, buat pistol ngan kertas tapi ...

Baca lagi »

Aku memang tak boleh !
Aku memang tak boleh !

Bab2 citer yang menakutkan adalah ok bagi aku, layan jer, biarlah pelakon hantu, zombie, mayat idop dan sbagainya. Yang penting, jangan a...

Baca lagi »

Pertandingan Wanita Kreatif Kelantan
Pertandingan Wanita Kreatif Kelantan

Semua kaum hawa dialu2 kan untuk join pertandingan ni, mane la tau kekreatifan anda diterima oleh juri, hehehe. Aku tengok phamplet ni ad...

Baca lagi »

Parah ! Mak dah bunyi !
Parah ! Mak dah bunyi !

Aiyooo, macam mana ni ? Aku sendiri terkejut dengar masa mak cakap yang mak nak jaga budak kecik, time tu tengah berbual dengan sepupu mak. ...

Baca lagi »

Segmen 12 Jam Bloglist #5 Mialiana.com
Segmen 12 Jam Bloglist #5 Mialiana.com

Segmen 12 Jam Bloglist #5 Mialiana.com Pencarian bloglist bagi bulan November dan Disember 2013 di Mialiana.com bermula pada hari...

Baca lagi »

Blog trafik hebat tapi ..
Blog trafik hebat tapi ..

... penuh dengan entri2 yang tak spatotnya dikongsi kepada umum. Opps, bukan blog aku tau, gambar atas tu hanya penyeri entri ni jer, heh...

Baca lagi »

Apakah masyarakat masih buta?
Apakah masyarakat masih buta?

Mungkin saja mereka tahu tapi mata sengaja dibutakan, telinga sengaja dipekakkan. Takkan tak mau tolong saudara2 kita kat sana? Abis tida...

Baca lagi »

Syukur takde kemalangan jiwa
Syukur takde kemalangan jiwa

Lebih kurang tengah hari tadi aku dapat berita yang umah mak sedara aku terbakar. Terkejot aku dengar, mak aku yang sampaikan. Terus mak ...

Baca lagi »

Blog ini adalah hasil penulisan tentang hidup dan idea penulis sendiri dan berharap para pembaca berfikiran positif dan terbuka serta tidak menuduh tanpa asal usul periksa. Penulis tidak bertanggungjawab atas kerosakan atau kerugian semasa menggunakan maklumat di blog ini dan akan mengambil tindakan undang-undang tanpa berunding jika berlaku sebarang tuduhan tidak berasas atas hak persendirian sebagai seorang blogger.

Penulis Blog Paly

 
Top