Dinner 4 beranak ..
Dinner 4 beranak ..

Simple2 sudah, hehehe. Paling penting, ni antara pilihan menjadi makan malam. Sebab? Hmm. Mmg kalo korang tengok nasik gorang tu cam tak ...

Baca lagi »

Jadi jugak kau ni !
Jadi jugak kau ni !

Bukan maen tension lagi duk edit plugin blog wordpress ni ha. Commentluv - kbnyakan blogger yang gune wordpress mesti tau benda alah ni i...

Baca lagi »

Aku nampak "FAMILY"
Aku nampak "FAMILY"

Ok, perkataan ape yang korang fes nampak? Cer komen. # Banyak duk post lam facebook, aku nak post lam blog jer, hehe. Wallahu'ala...

Baca lagi »

Tak sanggup den !
Tak sanggup den !

Nak sembang2 ngan pakcik polis? Pakai jer helmet ni, hehehe. Mane tau diorang tertarik, leh terus tahan dan berbual. Santai gituu~ Wall...

Baca lagi »

Kaya tak semestinya 'mewah' ..
Kaya tak semestinya 'mewah' ..

Petang tadi, aku pegi beli kropok, time tu hujan, agak mengidam gak time tu nak makan bende panas time sejuk, hehehe. Pas tu! Aku witness s...

Baca lagi »

Diorang pendorong ku ..
Diorang pendorong ku ..

Mereka 'undi' aku untuk buang cbox :) Wallahu'alam

Baca lagi »

Suara game EA Sport
Suara game EA Sport

Pergh! Gamam aku tengok video ni, hahaha. Sape2 yang penah maen game EA Sport, ala contoh paling senang adalah bola, konfem kaw2 punye ta...

Baca lagi »

Nervous plak aku ..!
Nervous plak aku ..!

Macam mane tak neves, aku ni baru lagi bab2 roti canai, orang yang datang makan pun ramai sgt, tetibe otai pembuat roti canai kampung dat...

Baca lagi »

Aku tumbuk orang ?!
Aku tumbuk orang ?!

Jelas tak lebam kat buku lima tangan aku? Korang leh tengok betol2, ade kesan macam lebam gitu, hehe. Kalo tengok depan2, memang nampak j...

Baca lagi »

Dah boleh bukak blog !
Dah boleh bukak blog !

Yahuu ! Dari petang tadi lagi buat hal blog ni, biase la, domain .my mmg ade masalah skrg dan sedang diuruskan oleh Cik Innanie, hehehe. ...

Baca lagi »

Mantop !
Mantop !

Mak aih, memang aku betol2 teruja sekarang ni ! Hehehe. Cer korang bukak blog wordpress aku - laju ke tak? Slalu nye kan, aku mintak tolo...

Baca lagi »

Menelefon mak ..?
Menelefon mak ..?

Ok jugak sebab last tu yang penting, ikhlas gituu. Hehehe. Kalo ade hal penting, mesti tak gini gak. Jawab ! Jawab ! Wallahu'alam

Baca lagi »

Harga rokok bakal naik, 30 September 2013 ?
Harga rokok bakal naik, 30 September 2013 ?

Benar ke tidak? Hmm. Ontah laa. Desas desus jer ni, belom konfem lagi, tengok la macam mane nanti. Andai kata betol, tetap jer laku benda...

Baca lagi »

Dah ok ke tak macam ni ..?
Dah ok ke tak macam ni ..?

Header blog - korang rase ape yang patot aku ubah lagi? Hmm. Sebab terlalu nampak simple plak. Aku dah ade idea skit nak taruk apa tapi t...

Baca lagi »

Seni bayang-bayang !
Seni bayang-bayang !

Kalo bab2 buat cam ni, paling aku ingat adalah burung jer la sebab memang senang, hehehe. Kalo yang laen, rase2 tak penah lagi aku buat, ...

Baca lagi »

So, para ibu bapa?
So, para ibu bapa?

Macam mana? Ok ke baju cam ni untuk bayi2 anda? Huhu. Rase2 aku tak kot :) Wallahu'alam

Baca lagi »

Disebabkan ada masa terluang ..
Disebabkan ada masa terluang ..

Tambah ngan jeles tengok rekod rakan blogger dapat score tinggi, so aku try stakat yang mampu, hehehe. Kalo korang nak tengok rekod rakan...

Baca lagi »

Dalam pembikinan ..
Dalam pembikinan ..

Memang seriously, wa takda idea, huhu. Header maen hentam buat jer, entah ngam ke tak bile letak dalam blog nanti. Hasrat aku - harap2 te...

Baca lagi »

Sambil menunggu ..
Sambil menunggu ..

Hehehe. Amacam? Maw lawan ka? Jom2, hehe. Sambil2 aku tunggu nak pegi solat jumaat tadi, sempat plak melayan game kat google search tu. B...

Baca lagi »

Penawar hati yang gemar buat maksiat
Penawar hati yang gemar buat maksiat

# Selamat beramal :)

Baca lagi »

Dah siap baiki, edit pulak daa ...
Dah siap baiki, edit pulak daa ...

Blog wordpress aku dah siap baiki, cuma skrg aku kene edit balik mane yang patot, huhu. Memang berhari2 jugak aku baiki, try and error je...

Baca lagi »

Kesan duduk terlalu lama ..
Kesan duduk terlalu lama ..

Aku tak tau la sejauh mane betol info ni tapi yang aku tau, kalo tak buat sebarang aktiviti mmg bleh memudaratkan kesihatan badan tu ha. ...

Baca lagi »

Terungkai sudah ..
Terungkai sudah ..

Tercapai gak hajat aku nak pegi bandar untuk amik barang yang memang aku tak expect langsung terima ape2 barang pos, hehehe. Ok, ni re...

Baca lagi »

Resepi tambahan chicken chop
Resepi tambahan chicken chop

Minggu lepas aku ade blajar buat chicken chop, rujuk sini . Time blajar tu, mak aku pun ade gak dan mak tulis cara2 dan resepi chicken ch...

Baca lagi »

Nasi bersama daging masak lada hitam ..
Nasi bersama daging masak lada hitam ..

A a a a a ape???! Sedap? Memang sodap pun ! Hehehe. Pagi tadi mak masak daging lada hitam - antara peberet aku kalo makan ngan daging. Ta...

Baca lagi »

3000 SLE Supporters Giveaway
3000 SLE Supporters Giveaway

Assalamualaikum. klik banner untuk join Senarai hadiah: Cash RM100 x 1, doodle ART button badge x 10, DuniaShida button badge x 3, ...

Baca lagi »

Wordless Wednesday #18
Wordless Wednesday #18

Baca lagi »

Bukan senang nak mendidik ..
Bukan senang nak mendidik ..

Kalo bab ni, bagi aku, selagi guru tak melebih2 dalam bagi denda, itu lah terbaek. Ibu bapa jgn la manja kan sangat anak tu, laen la kalo...

Baca lagi »

Barang misteri kena tangguh ..
Barang misteri kena tangguh ..

Baek punye plan mau pegi bandar, nak amik barang misteri , last2 kene kansel jugak sebab cuaca mendung kat sane, hehe. Jalan ni straight ...

Baca lagi »

8share punya pasal !
8share punya pasal !

Rase2 kbnyakan shorten link bit.ly ni memang yang 8share punye kan? Hmm. Kerana nak dapat kan 20sen, sanggup buat macam2 sampai antara ny...

Baca lagi »

Alahai celcom ..
Alahai celcom ..

Hahahaha, lawak2. Korang baca la sendiri, time aku bace semalam pun duk gelak ngan adik. Sempoi nye celcom. Tapi ade kemungkinan yang pih...

Baca lagi »

Cbox - perlu atau tak?
Cbox - perlu atau tak?

Aku tengok bnyak gak blog yang tak taruk cbox, hmm, knape erk? Kalo tanye aku, mmg ade baek buruk pasal cbox ni. Antara bende baek letak ...

Baca lagi »

Ciptaan yang Maha Agung
Ciptaan yang Maha Agung

Baca lagi »

Bila ada air cond ..
Bila ada air cond ..

Haishh, aku mmg tak bleh sangat ngan air cond melainkan kalo betol2 panas, duk dalam bilik sampai berpeluh, ok la kalo nak pasang. Semenj...

Baca lagi »

3 dalam 1 - serentak !
3 dalam 1 - serentak !

Blog, laptop dan french fries - 3 dalam 1 keje aku buat. Kerja kat kedai dah setel tapi kat umah ade jer kerja2 yang aku kene setelkan, k...

Baca lagi »

Puncanya ? Dadah ..!
Puncanya ? Dadah ..!

Makin hari makin belambak kes jenayah yang berlaku - yang masuk paper pun dah bnyak, sahkan yang tak masuk. Kalo bab ugut ibu bapak pun dah ...

Baca lagi »

Bahagian blog yang bakal diubah
Bahagian blog yang bakal diubah

Semua yang aku tanda lam printskrin kat atas ni bakal aku ubah sebab ade rakan blogger yang sudi bagi teguran dan idea cam mane na...

Baca lagi »

Resepi sira pisang ..
Resepi sira pisang ..

Superb wa cakap lu, malam ni wa punya mama masak itu sira pisang, manyak sodap lorr. Hehe. Tapi aku makan sepinggan jer sebab tak minat s...

Baca lagi »

Malas nye ..
Malas nye ..

Hari tu aku ade cakap kan yang pasal barang poslaju tak kesampaian kat umah aku ni, baca sini , walaupun aku tak tau sape yang anta, huhu...

Baca lagi »

Best tengok cek depa semua ..
Best tengok cek depa semua ..

Sambil2 aku tengah frust duk tunggu balasan dari penganjur contest, aku tertengok ade rakan2 blogger berkongsi hasil pendapatan diorang mela...

Baca lagi »

Aku segan bila baca !
Aku segan bila baca !

Bukan aku jer, adik pun same gak - bile bace entri2 lame blog aku ni, hahaha. Serius noo, aku mmg segan dan bleh naek bulu roma woo bace ...

Baca lagi »

2 minggu tak tutup ..
2 minggu tak tutup ..

Aku pelik, ade yang cakap kalo pasang charger tapi bateri penuh, lame2 bateri tu akan rosak. Adeh ! Memang pelik sb kata2 ni datang dari ...

Baca lagi »

Burger panggang plak ..
Burger panggang plak ..

Meleleh ! Hehehe. Time adik aku snap ni, sos black papper tak limpah sangat. Memang aku dah plan lame dah nak buat burger panggang tapi h...

Baca lagi »

Amal ma'aruf, nahi mungkar ..
Amal ma'aruf, nahi mungkar ..

Mengajak kepada kebaikan, jauhi daripada kemungkaran. Dan, adab untuk melaksanakan nya biar lah dengan tata tertib. Renung2 kan lah. Wa...

Baca lagi »

Kontes Review Klinik Cinta
Kontes Review Klinik Cinta

Kontes Review Klinik Cinta Perghh ..! Mantop betol kontes review kali ni iaitu kontes review klinik cinta. Memang aku teringin jugak na...

Baca lagi »

Blog ini adalah hasil penulisan tentang hidup dan idea penulis sendiri dan berharap para pembaca berfikiran positif dan terbuka serta tidak menuduh tanpa asal usul periksa. Penulis tidak bertanggungjawab atas kerosakan atau kerugian semasa menggunakan maklumat di blog ini dan akan mengambil tindakan undang-undang tanpa berunding jika berlaku sebarang tuduhan tidak berasas atas hak persendirian sebagai seorang blogger.

Penulis Blog Paly

 
Top