Hari yang sibuk !
Hari yang sibuk !

Hahaha. Mampu senyum ari ni. Kenape? Hmm. Sibuk jugak tapi still gak ade time nak update blog kan. Waktu siang belom sibuk lagi tapi bile...

Baca lagi »

Baru jumpa kejap, dah buat bunyi!
Baru jumpa kejap, dah buat bunyi!

Memang soalan ni dah wajib ke untuk ditanya bile dah stat bekerja dan leh sara diri - "Bila nak kahwin?". Hahaha. Ari tu pun ak...

Baca lagi »

Ada sape2 pernah guna?
Ada sape2 pernah guna?

Aku ade ternampak gak blogger2 duk jual mask ni dan memang aku nak try, hehe. Sape2 yang dah try mask ni, bleh bagitau sikit hasilnye cam...

Baca lagi »

Merdeka! Merdeka! Merdeka!
Merdeka! Merdeka! Merdeka!

Ini adalah kali ke-56 kita menyambut Hari Kebangsaan. Harap kita semua bersyukur dengan nikmat yang kita dapat - negara yang aman makmur,...

Baca lagi »

3 hari yang hampir sama?
3 hari yang hampir sama?

# Biar print skrin kat atas ni jer bercerita, hehehe.

Baca lagi »

Buat judual please...
Buat judual please...

Nampak nye memang aku kene buat jadual untuk luangkan masa mengupdate blog satu lagi sebab care aku mnulis dalam farzli.com berbeza denga...

Baca lagi »

"Siapa yang menyanyi tu?"
"Siapa yang menyanyi tu?"

Beberapa ari lepas, mak aku pelik sb terdengar ade orang menyanyi kat kedai. Gini citer die - once upon a time, pagi yang hening, agak si...

Baca lagi »

Hasil berblogging
Hasil berblogging

Aku bajet ramai gak blogger2 kat luar sana yang terima email sprti yang aku dapat sebab kalo blogger baru cam aku ni dapat, mesti yg laen2...

Baca lagi »

Dulu fokus SEO, sekarang?
Dulu fokus SEO, sekarang?

Sekarang aku fokus untuk menulis lebih mnarik spaya lagi ramai yang sudi membaca. Macam mane tu? Hehe. Stiap orang ada cara2 tersendiri d...

Baca lagi »

Nasib seorang blogger...
Nasib seorang blogger...

Ni lah dinner aku malam ni, hahaha. Simple jer tp cukup untk isi perot aku. Mak ngan adik2 pegi kuar jejalan smbil nak beli bahan2 untuk ...

Baca lagi »

KL Gangster 2 - Apa yang berlaku?
KL Gangster 2 - Apa yang berlaku?

Aku tak tau la betol ke tak ape yang die tulis kat atas tu tapi kalo nak tengak dr pelbagai segi, ade betol juga tapi mgkn ade salah, hmm...

Baca lagi »

Dah sampai dah!
Dah sampai dah!

Mak aih, serius, ni fes time aku trime barang dari negeri laen kurang drpd 24jam selepas buat order. Bleh order lagi kot tapi laen kali, ...

Baca lagi »

Blog Cik Nor
Blog Cik Nor

Kenapa aku buat entri ni? Hmm. Hehehe. Ape2 pun, bagi yang tak kenal lagi blogger Cik Nor ni, terus jer pegi kat blog beliau, ni link  ht...

Baca lagi »

Rezeki ibu
Rezeki ibu

Alhamdulillah, hepi jugak aku bile dapat sesuatu hasil drpd berblog, hehehe. Korang dah bace? Cer usha2 entri semalam, ari ni dah sampa...

Baca lagi »

Segmen : Deno Short Giveaway #Part2
Segmen : Deno Short Giveaway #Part2

Pepagi buta ni aku nak join segmen yg cukup simple drpd deno, hehehe. Amacam? Nak join? Hmm. Cer tekan banner atas ape yg jadi. Wallahu...

Baca lagi »

Rezeki blog :)
Rezeki blog :)

Alhamdulillah, dah siap dah order, skali ngan payment dah mlalui maybank2u. Mule2 ingat nak bayar via paypal jer, lagi simple tapi bile p...

Baca lagi »

Pak guard sekolah bukan seperti yang aku fikirkan
Pak guard sekolah bukan seperti yang aku fikirkan

Gambar atas tu hiasan jer, jangan ingat plak berkait rapat ngan entri ni, hoho. Ok2, aku nak citer sikit pasal penjaga sekolah a.k.a pak ...

Baca lagi »

Wordless Wednesday #12
Wordless Wednesday #12

# Jam dinding yang kreatif tapi .....

Baca lagi »

Segmen: Retweet Me!
Segmen: Retweet Me!

Hari ni aku nak buat satu segmen, dah lame gak tak buat. Segmen kali ni berlangsung 2 hari jer, takmo buat lama2 sebab ade lagi segmen ak...

Baca lagi »

Kreatif yang terserlah
Kreatif yang terserlah

Sape2 ade papan kayu yg dipaku cam atas tu, boleh try paku bekas2 jem yang dah cuci. Mmg kreatif cam ni tapi kalo korang betol2 nak buat...

Baca lagi »

Ke mana sudah sikap bersih?
Ke mana sudah sikap bersih?

Kalo rumah bersih, biar la kat luar bersih. Makna nye, kalo kat rumah, siap makan makanan bungkus, buang plastik lam tong sampah, so biar...

Baca lagi »

Sekitar majlis pertunangan..
Sekitar majlis pertunangan..

Hehehe. Ingat tak entri tunang hari tu? Ala, yang aku bajet aku yang bertunang, hehe. Baca sini bagi yang lom baca. Tahniah untuk uncle ...

Baca lagi »

Facebook seorang jejaka
Facebook seorang jejaka

Kat atas ni adalah printskrin facebook aku, baru jer bukak tadi. Dan kat atas ni plak perbezaan facebook perempuan dan lelaki yang...

Baca lagi »

Blog anda adalah hak anda
Blog anda adalah hak anda

Takde sape boleh bagi arahan itu ini dalam blog seseorang, betol tak? Melaenkan kalo arahan tu ke arah kebaikan, yang bleh bagi manfaat da...

Baca lagi »

"Sorry, abam lagi hebat."
"Sorry, abam lagi hebat."

Tengok orang dulu beb, hehehe. Aku adalah salah sorang yang penah game konsol klasik ni dgn penuh minat time 90-an dulu2. Aku pasti kbyak...

Baca lagi »

Design baju kelas adik aku
Design baju kelas adik aku

Baru jer siap design tadi, cepat2 aku buat sebab adik aku nak pegi tunjuk kat kawan2 die. Design simple2 jer, abaikan huruf sebab aku ...

Baca lagi »

Harap bro Eraz jangan marah..
Harap bro Eraz jangan marah..

Pagi tadi bro eraz ade post pasal yang diri die dah tak laku, haha. Scare ikhlas aku nak cakap, hehehe, nak tergelak gak bile bro eraz tu...

Baca lagi »

Jom baca komen2 diorang!
Jom baca komen2 diorang!

Seperti yang aku dah bagitau, entri aku dah ade dalam blog Denaihati.com beberapa hari yg lepas. Memang sronok bile entri aku diterima da...

Baca lagi »

Pengguna 8share dalam bahaya
Pengguna 8share dalam bahaya

Wah! Kalo dah kene ban, susah la nak buat duitkan, huhu. Aku memang dah lame tinggalkan 8share dan seumpamanya. Sebab? Aku ada plan aku s...

Baca lagi »

Pizza Hut Promo!
Pizza Hut Promo!

Yahuu! Dapat promo deal drpd TM untuk makan pizza, hehehe. Aku tak tau harga sbnr kalo tanpa diskaun, mmg ingat nak pegi dah ngan adik ak...

Baca lagi »

Cara kurangkan sakit belakang
Cara kurangkan sakit belakang

Kesasihan bendalah ni aku tak tau sangat sebab nak test pun, aku tak sakit belakang pun sekarang. Bagi yang ade sakit2 belakang, try la, ...

Baca lagi »

Bila baca, jangan menitis air liur ..
Bila baca, jangan menitis air liur ..

Roti canai cotek a.k.a tampal - meletopp! Hahaha. Saje jer nak kongsi roti canai spesil ni, kasi korang terliur skit. Adeh, jahat tol aku...

Baca lagi »

Bila kepercayaan dikhianati
Bila kepercayaan dikhianati

Hasrat nak beli pc terpaksa aku letak tepi dulu. Sebab? Hmm. Tajuk entri pun dah bagitau dah, huhu. Aku taknak lagi citer detail, tggu ke...

Baca lagi »

Aduh, tertinggal plak..
Aduh, tertinggal plak..

Memang dah jadi tabiat aku buat nota  bile duk kat tempat keje kalo idea untuk entri blog datang, hehe. Al maklum, penulis Blog Paly lom ...

Baca lagi »

Blog ini adalah hasil penulisan tentang hidup dan idea penulis sendiri dan berharap para pembaca berfikiran positif dan terbuka serta tidak menuduh tanpa asal usul periksa. Penulis tidak bertanggungjawab atas kerosakan atau kerugian semasa menggunakan maklumat di blog ini dan akan mengambil tindakan undang-undang tanpa berunding jika berlaku sebarang tuduhan tidak berasas atas hak persendirian sebagai seorang blogger.

Penulis Blog Paly

 
Top