Dulu best, sekarang ...
Dulu best, sekarang ...

Petang tadi layan ABC! Hehe. Time tu aku pegi jejalan cari barang, berenti jap untk makan abc ni ha sebab adik aku nak, lagipun ok gak re...

Baca lagi »

Bila ajal menjemput
Bila ajal menjemput

Petang tadi aku kuar pegi cari barang, agak lame gak aku pusing2 bandar sebab susah nak cari, berape kedai gak aku stop untuk tanye kot2 ade...

Baca lagi »

Antara gambar terbaik ..!
Antara gambar terbaik ..!

Stiap hari aku tengok gambar2 hebat yang diorang amik kat facebook, lagi buat aku jeles nak beli DSLR, huhu. Memang aku tak pndai amik ga...

Baca lagi »

Kucing kelaparan rapat dengan aku
Kucing kelaparan rapat dengan aku

Semalam, sbelom majlis akad nikah berlangsung, korang leh bace sini , sambil2 duk tggu kat luar masjid tu, ade la sekor kucing ni tgh kelapa...

Baca lagi »

Give Away V12gether TOPUP RM30 2013
Give Away V12gether TOPUP RM30 2013

Give Away V12gether TOPUP RM30 2013 Slogan - Blog Berinformasi Tag - Fakhruru dan Nabila Join jom!

Baca lagi »

Piala FA : TRW vs JDT
Piala FA : TRW vs JDT

Makin terasa dah ni, haha. Kalo tengok lam fb pun, ramai gak duk post gmbr suasana kat stadium tu. So, amacam? Korang pegi layan tak kat ...

Baca lagi »

Be yourself, its much better
Be yourself, its much better

# Naikkan semangat! Hehehe.

Baca lagi »

Alhamdulillah, selesai majlis akad nikah ku ...
Alhamdulillah, selesai majlis akad nikah ku ...

Berlangsung di Masjid Ketereh, lepas isyak tadi. Ramai gak yang datang untuk memeriahkan majlis akad nikah yang sederhana ni, tetap gak m...

Baca lagi »

Poligami dapat lanjut usia?
Poligami dapat lanjut usia?

# Hanya kajian tapi ade logik jugak, hahaha. Jangan marah, hehehe. Wallahu'alam

Baca lagi »

Model baru rumah ..?
Model baru rumah ..?

Tadi aku saje jer cek galeri lam kamera aku tu, tetibe lak nampak model baru ni ha, haha. Adik aku yang amik gmbr ni, bnyak gak die amik ...

Baca lagi »

Piala FA : The Red Warrrior vs Harimau Selatan
Piala FA : The Red Warrrior vs Harimau Selatan

Wah wah wah! Semakin terasa bahang perlawanan akhir ni, hehehe. Aku tak minat sgt bab2 bola tapi kalo bab2 akhir, ade gak aku usha2 tengo...

Baca lagi »

Do you like me?
Do you like me?

# Ditujukan kepada........ opss..

Baca lagi »

Guest post hampir siap
Guest post hampir siap

Draft entri untuk guest post dah nak hampir siap dah, aku buat dalam english sebab lebih selesa nak bagi huraian pasal blogging, hehehe. ...

Baca lagi »

Segmen Bloglist Julai Blog Paly
Segmen Bloglist Julai Blog Paly

Teringin plak nak buat segmen bloglist ni sebab dah lame gak tak buat, huhu. Segmen ni khas untuk aku masukkan blog rakan2 blogger yang a...

Baca lagi »

Sememangnya benar. Anda?
Sememangnya benar. Anda?

Baca lagi »

4 jam lagi nak tamat
4 jam lagi nak tamat

Dah nak tamat dah aku punye segmen tu, dalam 4 jam lagi, huhu. Ramai gak rakan blogger yang sudi join segmen simple aku ni, lagipun lame gak...

Baca lagi »

Kenapa dengan Alexa ni?
Kenapa dengan Alexa ni?

Makin hari makin naek sedangkan aku tengok kat aku nye analytic, scare ringkas, nampak sdikit peningkatan dalam trafik, adoii. Trafik nae...

Baca lagi »

Wah ! Dah $0.17! Hehehe
Wah ! Dah $0.17! Hehehe

Hari tu mule2 dapat, $0.01, bleh bace sini . Aku letak iklan Chitika ni hnya la satu proses yg mane aku nak meneliti iklan kat blog aku n...

Baca lagi »

Senarai blogger Julai
Senarai blogger Julai

Sebelom wat keje tadi aku cakap nak buat senarai ni tapi setel jer keje, internet slow, org umah gune internet, hohoho. Sekarang dah ok d...

Baca lagi »

Simple yet tasty ..!
Simple yet tasty ..!

Terliur tak? Hehehe. Hari ni pasar malam tapi tak beli cam minggu2 lepas sebab nak makan makanan masak sndiri jer ari ni, hehehe. Dah lam...

Baca lagi »

Kasut baru adik ..
Kasut baru adik ..

Patot ler lambat jer mak balik tadi, aku jer yang lupe, mak ngan adik pegi bandar, huhu. Adik aku dapat kasut baru, untuk raye kot, aku b...

Baca lagi »

Buat duit macam ni? Hmm
Buat duit macam ni? Hmm

Banyak care untuk kite dapat duit melalui online - blog, facebook, instagram, affiliate dan macam2 lagi. Memang ler nampak skit tapi permul...

Baca lagi »

Bincangkan. (2 markah)
Bincangkan. (2 markah)

# Cer gitau sape salah? Hehehe.

Baca lagi »

Santapan ilmu untuk pagi ini
Santapan ilmu untuk pagi ini

Baca lagi »

Best bedtime story ever ..!
Best bedtime story ever ..!

# Stuju? Hehehe.

Baca lagi »

Paly, Ina, Ajil, Suzi
Paly, Ina, Ajil, Suzi

Petang tadi aku ade post pasal adiah dah sampai dah, bace sini , hehehe. Hadiah ni mrupakan coklat, aku bertuah dalam segmen rakan blogge...

Baca lagi »

Game Ular 90-an
Game Ular 90-an

Antara game legend nih, hahaha. Siap buat rank lg sape bleh score tggi, dak2 skrg dah tak sempat kot, huhu. Jom layan smpai abis. Walla...

Baca lagi »

Hadiah dah sampai dah ..!
Hadiah dah sampai dah ..!

Tengah2 bersiap nak pegi beli barang yg aku cakap tadi , tetibe posmen datang. Aku tak sngka plak adiah ni yang smpai, cepat gak tu, hehe...

Baca lagi »

Nota berselerak dah..
Nota berselerak dah..

Tu diaa, nota2 latest aku untuk projek sblm raye ni, kot2 terlepas lak, abis kecoh 1 kampong, haha. Ok2, aku penah gtau yang aku skrg ni ...

Baca lagi »

Jerebu dah merebak ke Kelantan
Jerebu dah merebak ke Kelantan

Aku baru jer balik dari kedai komputer, pegi print keje kusus adik aku. Sebelom citer bab jerebu, nak citer bab kedai ni dulu. Adoii, orang ...

Baca lagi »

Kenape ade blogger macam ni?
Kenape ade blogger macam ni?

Mesti korang sndiri dah tengok pelbagai jenis blogger dlm dunia maya ni kan, tambah2 plak blogger yang dah blogging bertaun2, macam2 dah ...

Baca lagi »

(Video) Aku mengaku, budak ni kiut hiler!
(Video) Aku mengaku, budak ni kiut hiler!

Serius woo, mmg betol2 kiut budak ni. Best2. Jom tengok.

Baca lagi »

Perkongsian tentang jerebu
Perkongsian tentang jerebu

Saiz zarah jerebu 0.01 - 100 mikron. Apa itu mikron. 1 inci = 25400 mikron Rambut manusia = 60 - 600 mikron Sarang Labah-labah = 2 - ...

Baca lagi »

Hadiah dari sepupu mak
Hadiah dari sepupu mak

Buah tasbih dari Mekah. Kalo orang luar pggl ape erk? Buah tasbih tu aku translate dari "wo sebeh", bahase kelantan, hoho. Ari ...

Baca lagi »

Jerebu di Kelantan?
Jerebu di Kelantan?

Err.. err.. errr... Ontah ler, betol atau tak, tak konfem. Aku kuar tadi dan tngok cam dah ade jer jerebu kat tempat aku ni ha, kat kelantan...

Baca lagi »

Bersedekahlah :)
Bersedekahlah :)

# Same2 kite hayati. Rezeki tu milik-Nya :)

Baca lagi »

Tips untuk jadi pro-blogging #1
Tips untuk jadi pro-blogging #1

Kenape kite berblogging? Hmm. Kalo tanye aku, konfem2 ler aku jawab untuk kepuasan diri dalam menulis blog smbil2 buat duit sampingan . St...

Baca lagi »

Segmen #3 Bloglist 12 Jam Mialiana.com
Segmen #3 Bloglist 12 Jam Mialiana.com

Segmen #3 Bloglist 12 Jam Mialiana.com Pencarian bloglist bagi bulan Julai dan Ogos 2013 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 23 J...

Baca lagi »

Sape2?
Sape2?

# InsyaAllah

Baca lagi »

Teman aku layan laptop
Teman aku layan laptop

Barli, cappucino dan tongkat ali. Peneman aku untuk memalam buta mase duk layan laptop, hehe. Hari ni rase2 aku layan tongkat ali jer, ja...

Baca lagi »

Hobi adik ..
Hobi adik ..

Hobi abam? Aduss, hahaha. Semestinye hobi aku mengadap notebook atau laptop atau desktop atau personal computer atau? Hmm. Kalo ikot s...

Baca lagi »

7 bulan aku berblogging..!
7 bulan aku berblogging..!

7 bulan - bukan masa yang singkat ataupun lame tapi tetap aku terasa cam mane nak bina blog ni ngan sebaek mgkn, hohoho. Sememang nye dah ma...

Baca lagi »

"Nak buat kerja blog la.."
"Nak buat kerja blog la.."

Adoii, hahaha. Tension tol ari ni, ye la, tambah plak ngan kepale tgh pening, customer tak putus2 datang kedai tapi ape2 pun, syukur sb reze...

Baca lagi »

Blogger bertuah 4 jam..!
Blogger bertuah 4 jam..!

Hehe. Semalam aku ade buat segmen simple , kejap jer pun tapi 14 rakan blogger sudi join, tenkiu. Kalo korang nak blogwalking, jom ler t...

Baca lagi »

Blog Paly naik PR3?
Blog Paly naik PR3?

Korang tengok 2 graf kat atas ni yang aku printskrin dalam webmaster, yang ni pasal spider datang bergolek2 dalam blog aku, kekerapan sti...

Baca lagi »

Domain murah
Domain murah

Hmm. Bagi aku, harga untuk domain sume nyer hampir same jer, bergantung pade pembekal tu sndiri. Scare purata dalam RM30 untuk stahun, berd...

Baca lagi »

Sape 14 blogger ni?
Sape 14 blogger ni?

Ape? Hahaha. 14 blogger yg sportim ler sb sudi join segmen kejap aku smalam, hohoho. Segmen tu aku buat 4 jam jer, dari kol 8 malam smpai le...

Baca lagi »

"Mintak cepat jodoh.."
"Mintak cepat jodoh.."

Tadi, time aku rehat sb sambung balik keje aku, mak bagi air zam-zam, alhamdulillah, dapat gak minum. Air zam-zam ni mak aku amik kat uma...

Baca lagi »

Nauzubillah, pedihnya api neraka
Nauzubillah, pedihnya api neraka

Cantik rambut kamu.. lurus.. panjang.. wangi... lembut pula tu.. cuba kamu bayangkan rambut kamu tu , digantung .. Kemudian di bakar d...

Baca lagi »

Cikgu lawak atau genius?
Cikgu lawak atau genius?

# Kalo aku, lebih kpd kreatif.. hehehe... jom join segmen 4 jam :)

Baca lagi »

Segmen : 4 jam Blog Paly
Segmen : 4 jam Blog Paly

Macam aku dah cakap, aku nak buat segmen bile follower dah masuk 1k, hehehe. Sblm tu, aku nak berterima kasih kpd sume yang sudi follow a...

Baca lagi »

Segmen Topup 3 Hari Bersama AkuBahrain
Segmen Topup 3 Hari Bersama AkuBahrain

Jom join Segmen Topup dari akubahrain.com kali ke-2 Segmen ini akan berlangsung selama 3 hari sahaja mulai pada jam ini. T...

Baca lagi »

Makin banyak pulak daa ..
Makin banyak pulak daa ..

Dulu aku tak bace paper skrg tapi smenjak dah duk kat kedai ni, hampir stiap ari gak aku bace paper. Sejak 2 menjak ni, bnyak jer kes pasal ...

Baca lagi »

Biarlah gambar bercakap
Biarlah gambar bercakap

Moga Allah melindungi sume umat Islam drpd terus dikecam oleh tentera laknatullah. Bersyukur ape yang kite ade skrg, ingat kepada-Nya, jg...

Baca lagi »

Blog ini adalah hasil penulisan tentang hidup dan idea penulis sendiri dan berharap para pembaca berfikiran positif dan terbuka serta tidak menuduh tanpa asal usul periksa. Penulis tidak bertanggungjawab atas kerosakan atau kerugian semasa menggunakan maklumat di blog ini dan akan mengambil tindakan undang-undang tanpa berunding jika berlaku sebarang tuduhan tidak berasas atas hak persendirian sebagai seorang blogger.

Penulis Blog Paly

 
Top