Senyum dan lari? Erk..!?
Senyum dan lari? Erk..!?

# Idop rupe nye, hohoho. Wallahu'alam

Baca lagi »

"Perlu ke tak smartfon untuk blogger..?"
"Perlu ke tak smartfon untuk blogger..?"

Terpikir gak aku nak post entri dalam blog gune smatfon tapi aku memang tak minat sgt nak gune smatfon ni, leceh, hahaha. Shari gune dah ...

Baca lagi »

Homepage blog baru
Homepage blog baru

Printskrin kat atas ni adalah homepage yang aku dah decide dah. Pening gak aku nak pilih cam mane nak kasi homepage ni nampak simple dan ...

Baca lagi »

Pegi solat jumaat ngan kain pelikat berlubang
Pegi solat jumaat ngan kain pelikat berlubang

Kes khayal ngan keje kuat sgt, hahaha. Aku pun pelik gak, cam mane bleh amik mase yg lame kat masjid tu baru perasan aku pakai kain plikat y...

Baca lagi »

35% daripada 15 juta pound sterling untuk aku?
35% daripada 15 juta pound sterling untuk aku?

Kalo betol2 dapat, penuh ler poket ni wat pegi jejalan, hahaha. 35% daripada 15juta, lebih kurang 5.25juta pound sterling aku dapat, dara...

Baca lagi »

Diet aku berkesan..!
Diet aku berkesan..!

Alhamdulillah, makin ramai dah yang perasan yang aku ni makin mengecil, hehehe. Gambar kat atas tu yang lame pnye, aku post lam entri sin...

Baca lagi »

2 ciri menantu yang mak nak.. erk?!
2 ciri menantu yang mak nak.. erk?!

Aduss, makin hari makin bnyak plak timbul topik nikah antara perbualan aku ngan mak, hahaha. Ye la, anak sulung kan, dah makin tua dah ni...

Baca lagi »

Hari ni diet letak tepi.. shuh shuhh shuhh
Hari ni diet letak tepi.. shuh shuhh shuhh

Dah lame gak tak merasa makan kat edlee ni, maklum la, kalo nak makan kat sini, mmg diet kene buang jauh2, hahaha. Hari ni spesel, cheat day...

Baca lagi »

Team pilihan anda?
Team pilihan anda?

Baca lagi »

Kerja banyak tapi malas buat..!
Kerja banyak tapi malas buat..!

Biase la tu kan, hahaha. Sejak 2 menjak ni skit jer entri yang aku post lam blog, korang pun leh pasan kalo tengok kat arkib sbelah. Memang ...

Baca lagi »

10 tips untuk pembelajaran
10 tips untuk pembelajaran

Nombor 5 tu, kalo dapat buat tiap2 hari kan bes. keje pun mesti mantap nak buat tapi on-time tu ler takde, hahaha. Wallahu'alam

Baca lagi »

Betol2 ohsem!!!
Betol2 ohsem!!!

Theme blog baru dah kuar update, beberape lepas dan hari ni baru aku test, 100% aku puas ati, haha. Seriuss woo, aku mmg respek developer...

Baca lagi »

Bila Imam Syafie...
Bila Imam Syafie...

# Memang betol2 indah :)

Baca lagi »

Dah ade air, hehe
Dah ade air, hehe

Alhamdulillah, ade gak akhirnye air kat umah aku ni, dalam 2 hari gak tiada air yg nak mengalir masuk, biar pun bil dibayar, takde tertungga...

Baca lagi »

Helmet atau hemlet?
Helmet atau hemlet?

Sedang termenung ape tu? Bakal bini? Bisnes? Blog? Hmm. Takde pape pun, hahaha. Aku pegi makan ngan adik aku tadi kat kedai lam kampung a...

Baca lagi »

Sekadar renungan hari ini..
Sekadar renungan hari ini..

Huhuhu. Hari ni mmg letih dan balik umah still takde air lagi nak digunakan untk kegunaan harian. Hmm. Bile dah takde air baru tau susahnye ...

Baca lagi »

Jom uji kelajuan menaip
Jom uji kelajuan menaip

Aku try pun sebab blogger Mialiana yg dah post hal ni, tu yang gatal nak try gak, hahaha. Tengok la printskrin kat atas, tak laju sgt...

Baca lagi »

Batal kan jer, settle, hahaha
Batal kan jer, settle, hahaha

Time cuti cam ni mmg letih jer la keje kat kedai tu, tambah plak ade yg planggan aku mmg nak hempuk jer kpale, seb baek ler die dah berus...

Baca lagi »

Sem 1 adalah sem ikot peraturan
Sem 1 adalah sem ikot peraturan

Gambar aku time 1, hahaha. Bukan maen disiplin lg time sem 1 ni, abis peraturan uitm nak ikot, siap tuck in kemeja tu, hahaha. Bile tgk g...

Baca lagi »

Takde air..?!
Takde air..?!

Tu la gamaknye, dari pg tadi hingga la skrg, huhu. Mungkin sebab time rmai yang balik kg kot, mule la nak gune air sane sini, yang menetap s...

Baca lagi »

Kenapa tolak nuffnang dan komli?
Kenapa tolak nuffnang dan komli?

Fuhh, betol2 berani aku nak tulis entri ni tapi ade satu sebab jer aku nak kongsi kenape perlu tolak nuffnang ngan komli, satu jer, tak bnya...

Baca lagi »

Kami tetap jugak happy
Kami tetap jugak happy

Time 90-an dulu2, mmg teknologi tengah membangun, betol tak? Tengok henfon la sbagai contoh, bukan maen besar lg, kalo yang kecik skit, h...

Baca lagi »

Kecam sebab aku takde sijil ijazah
Kecam sebab aku takde sijil ijazah

Mak aih, datang plak mood nak menulis lam blog wlaupun skrg ni aku kurang sihat, cam nak demam jer ni. Aku nak tulis pasal ape yang tulis ta...

Baca lagi »

Dah agak dah, mesti ade jugak
Dah agak dah, mesti ade jugak

Ni kes jeles ke ape UAI dapat bini no 3? Hahaha. Soalan2 tu pun macam dah lebih kpd percakapan seorang macai. Aku nak jawab kang takot sa...

Baca lagi »

Kereta Transformer betol2 wujud
Kereta Transformer betol2 wujud

Hohoho. Memang hebat tol orang yang reka ni. Ape yang aku bace dari website yang buat robot ni, bukan syarikat yang buat, die sndiri yan...

Baca lagi »

Tulis satu entri pun lame, haha
Tulis satu entri pun lame, haha

Baru la aku paham sekarang! 100% paham! Hahaha. Bile nak tulis satu entri untk bg tips atau manfaat kpada orang ramai, mmg amik mase dan ...

Baca lagi »

Tahniah Ustaz Azhar Idrus
Tahniah Ustaz Azhar Idrus

Wahh. Dah 3 dah UAI, tahniah, hehe. Bercita2 macam ni jugak, insyaAllah, mampu nanti, hehe. Moga UAI ngan pasangannya dirahmati-Nya ^_^ ...

Baca lagi »

Preview blogshop untuk rakan blogger
Preview blogshop untuk rakan blogger

Macam yang aku dah cakap tadi , ni cume cadangan jer, mungkin lmbt lagi untuk aku buat e-shop untuk rakan2 blogger termasuk la aku. Onlin...

Baca lagi »

Bercadang nak buat online shop untuk blogger
Bercadang nak buat online shop untuk blogger

Buat mase ni cadangan jer sebab bnyak lagi aku kene betolkan blog baru tu, bile dah ok, mase aku untk menulis pun bnyak, bleh la aku piki...

Baca lagi »

Sanggupkah anda?
Sanggupkah anda?

# InsyaAllah Wallahu'alam

Baca lagi »

31.5.2013
31.5.2013

Bile pikir2 balik, terasa cam cepat la plak kalo nak blog baru ni dibukak. Kalo aku publish blog ni pada 31hb nanti, konfem aku kene dah ...

Baca lagi »

Blogging memang best
Blogging memang best

Ok, 2 post kat atas tu antara post yang aku tulis. Lepas jer aku tulis pasal spend wise kat atas tu, tetibe plak terpikir yang blogging n...

Baca lagi »

Sila la baca entri ni :)
Sila la baca entri ni :)

Setelah tugasan ni dah lame bagi, 22hb baru aku nak stat buat, due date rase2 24hb ni kot, hohoho. Tugasan ni diberi oleh Mialiana.com bers...

Baca lagi »

4 orang naik moto
4 orang naik moto

Baca lagi »

Jom2, pegi makan
Jom2, pegi makan

Saje jer aku nak tulis, nampak jer bnyak tapi belom tntu buat hari ni, hahaha. Menunjuk? Huhuhu. Ramai lg orang yg bz dari aku ni, yang a...

Baca lagi »

Dah lewat tapi gatal gak
Dah lewat tapi gatal gak

Pepagi bute cam ni pun gatal lagi nak sentuh blog baru tu. Macam nampak sgt aku ni excited kan bile dapat buat blog satu lg, siap citer l...

Baca lagi »

Nak jer aku tulis satu citer tapiiii
Nak jer aku tulis satu citer tapiiii

Kene edit gambar lam kamera lu baru bleh citer, kalo takde gambar tu, tak best plak nak tnjuk, hohoho. Aku takleh nak edit ler skrg sebab tg...

Baca lagi »

Roda kehidupan
Roda kehidupan

Baca lagi »

Salah satu kerja blog dah siap
Salah satu kerja blog dah siap

Blog ni aku dah update dah, lame gak terabai, ade link dr mggu lepas lagi, hoho. Print skrin kat atas tu antara link latest yang dah succ...

Baca lagi »

Sudah ade 2 post
Sudah ade 2 post

Lagi 10 post aku kene buat sebab nak kasi homepage blog tu penuh dan 2 lagi post untk portfolio. Widget pun aku belom settle lagi sebab b...

Baca lagi »

Adoii, terus hilang mood..
Adoii, terus hilang mood..

Pffft.. Bukan maen semangat aku nak smbung setup blog baru ni tapi tetibe plak error, hoho. Kes error ni berkait ngan feeds blog baru tu, ...

Baca lagi »

Selamat bercuti...!
Selamat bercuti...!

Best la korang dah stat cuti dah, mesti bleh layan blog spuas2 ati dalam mase 2 minggu ni tapi aku..? Huhuhu. Macam biase jer cume bertam...

Baca lagi »

Wordless Wednesday #1
Wordless Wednesday #1

Baca lagi »

Macam ni rupe nye, hohoho
Macam ni rupe nye, hohoho

# Wordless wednesday? Hmm. Ye kot, hehe.

Baca lagi »

2 kerja blog wajib buat hari ni
2 kerja blog wajib buat hari ni

Keje kat kedai dah setel dah, balik umah terus layan entri2 rakan blogger, sambil2 berehat sebab ari ni mmg letih hiler, kene plak ramai ...

Baca lagi »

Edit gambar untuk slide
Edit gambar untuk slide

Haaa, tu diaa, hehe. Gambar aku yg latest takde pun diambil ngan dslr, gambar lame jer ade, tu pun dslr kawan aku pnye. Kalo gune gambar2...

Baca lagi »

Ikan tenggiri da best ..!
Ikan tenggiri da best ..!

Dah lame gak aku nak makan ikan ni dan akhirnye, dapat gak aku merase wlaupun satu hiris jer, hehehe. Ikan tenggiri masak kari versi mak ...

Baca lagi »

Kalah jugak...
Kalah jugak...

Tadi aku dah pm kawan aku yg suh edit blog, untuk jd kan blog tu shopping online tapi die tak reply aku pnye pm, so, dah takde ape nak bu...

Baca lagi »

Cakap jer lebih tapi...
Cakap jer lebih tapi...

Pagi tadi aku ade post entri pasal yang aku nak tggu update tapi kes tngan gatal, aku buat note untuk edit blog baru tu, nanti balik nak...

Baca lagi »

Blog ini adalah hasil penulisan tentang hidup dan idea penulis sendiri dan berharap para pembaca berfikiran positif dan terbuka serta tidak menuduh tanpa asal usul periksa. Penulis tidak bertanggungjawab atas kerosakan atau kerugian semasa menggunakan maklumat di blog ini dan akan mengambil tindakan undang-undang tanpa berunding jika berlaku sebarang tuduhan tidak berasas atas hak persendirian sebagai seorang blogger.

Penulis Blog Paly

 
Top