Thanks sebab sudi join :)
Thanks sebab sudi join :)

Assalamu'alaikum wbt. Entri khas untuk ucap kan trime kasih kepada rakan2 blogger yang sudi join, support segmen 300 bloggers tu. S...

Baca lagi »

Tazkirah Maghrib: Senyum mengubati luka
Tazkirah Maghrib: Senyum mengubati luka

Assalamu'alaikum wbt. Ada air mata dibalik setiap senyuman.. Ada kasih sayang dibalik setiap amarah.. Ada pengorbanan dibalik...

Baca lagi »

Nak buat ape plak ni?
Nak buat ape plak ni?

Assalamu'alaikum wbt. Dah usha sikit2 blog dan entri latest rakan blogger tapi tak bnyak pun entri latest petang ni, pelik gak seba...

Baca lagi »

Cara menghilangkan nafas berbau
Cara menghilangkan nafas berbau

Assalamu'aalikum wbt. Masalah nafas berbau seharusnya diberi perhatian kerana ia mampu untuk mengurangkan keyakinan seseorang untu...

Baca lagi »

Header baru, macam mane?
Header baru, macam mane?

Assalamu'alaikum wbt. Bukan maen letih lagi duk cari font sesuai dan ni jer result yang aku dapat. Banyak font kat luar tu ade lice...

Baca lagi »

Bila agama diketepikan
Bila agama diketepikan

Assalamu'alaikum wbt. TEMERLOH - Seorang pengawal keselamatan warga emas sanggup mengajak rakannya untuk khayal bersama ketika sed...

Baca lagi »

Sumber blogwalking :)
Sumber blogwalking :)

Assalamu'alaikum wbt. Dah letak dah backlink untuk ke bloglist yang ramai rakan2 blogger join dalam segmen 300 bloggers tu. Bukan a...

Baca lagi »

Kalau citer kat budak2 macam mane?
Kalau citer kat budak2 macam mane?

Assalamu'alaikum wbt. Punca rambut kusut waktu pagi Punca air liur basi Rase2 aku la, kalau citer kat budak2 90-an mungkin ...

Baca lagi »

Esok tak keje lagi
Esok tak keje lagi

Assalamu'alaikum wbt. Sekarang dah beransur pulih slow2 tapi esok rehat jer, kasi betol2 sihat. Ok, macam mane plak ngan aku? Hahah...

Baca lagi »

Aku plak yang kene
Aku plak yang kene

Assalamu'alaikum wbt. Mule2 adik aku yang demam terok, muntah2, batuk, pastu mak aku plak tapi demam ngan sakit tubuh badan jer dan...

Baca lagi »

Tazkirah Maghrib: 10 ciri calon suami yang baik
Tazkirah Maghrib: 10 ciri calon suami yang baik

Assalamu'alaikum wbt. Jika anda seorang wanita, carilah lelaki yang mempunyai sifat-sifat berikut manakala jika anda seorang lelak...

Baca lagi »

Jom kuar!!!
Jom kuar!!!

Assalamu'alaikum wbt. Perghh, penoh ngan entri pasal aku jer hari ni, huhu. Terime jer le sebab takde idea sekarang ni, lagi pun ja...

Baca lagi »

Makin tak sabar nak try ni
Makin tak sabar nak try ni

Assalamu'alaikum wbt. Try ape? Try nak snap gambar macam atas ni ler, cantek giler gambar diorang amik ni, hohoho. Aku tering...

Baca lagi »

Ok, aku nak buat ape sekarang?
Ok, aku nak buat ape sekarang?

Assalamu'alaikum wbt. Dulu bes jer keje online, pagi2 dah tau nak buat ape tapi hari ni aku blank macam kelmarin, tak tau nak buat ...

Baca lagi »

Tazkirah Pagi: Belajarlah
Tazkirah Pagi: Belajarlah

Assalamu'alaikum wbt. Belajar Bersyukur Meski Tak Cukup, Belajar Ikhlas Meski Tak Rela, Belajar Memberi Meski Tak Seberapa, ...

Baca lagi »

Biar gambar bercerita
Biar gambar bercerita

Assalamu'alaikum wbt. Hahahaha. Lawak tol ler sape yang buat ni. Feature henset tu yang takleh blah, ohsem snake game, haha. Kalau ...

Baca lagi »

Ben Ashaari like my post?!
Ben Ashaari like my post?!

Assalamu'alaikum wbt. Ni kes takde keje ler ni bukak entri cam ni, hahaha. Saje jer nak bagitau, sebab takde idea sangat mase ni na...

Baca lagi »

Tazkirah Maghrib: Hukum menggugurkan kandungan
Tazkirah Maghrib: Hukum menggugurkan kandungan

Assalamu'alaikum wbt. Assalamualaikum ustaz, Apakah hukum menggugurkan kandungan di awal kehamilan (sekitar 2 minggu) kerana mas...

Baca lagi »

Aku blogger otai?
Aku blogger otai?

Assalamu'alaikum wbt. Semestinya tidak, huhu. Ade blogger cakap aku ni blogger otai, tak tau la kenape. Bagi yang belom tau, aku ni...

Baca lagi »

Selamat hari lahir ke-22!!!
Selamat hari lahir ke-22!!!

Assalamu'alaikum wbt. Macam taun2 lepas, hari lahir aku bese jer kecuali tahun 2011 jer, kene simbah ngan air longkang, hahaha. Alh...

Baca lagi »

Jom solat Jumaat!
Jom solat Jumaat!

Assalamu'alaikum wbt. Entri jer lebih padahal tengah rehat ni, bru balik keje, lewat balik walaupun hari jumaat sebab mak balik awa...

Baca lagi »

Tazkirah Pagi: Demi cinta Allah
Tazkirah Pagi: Demi cinta Allah

Assalamu'alaikum wbt. Dlm pencarian cinta sejati kerana ALLAH,ia ibarat air jernih yg bertakung,jganlah mengeruhkan kolam air kei...

Baca lagi »

Makin lama makin kurang bes..
Makin lama makin kurang bes..

Assalamu'alaikum wbt. Macam mane tak kurang bes dalam berblogging ni, takde kamera aku nak amik gambar, share dalam blog, huhuhu. A...

Baca lagi »

Tazkirah Maghrib: Golongan yang doanya mustajab
Tazkirah Maghrib: Golongan yang doanya mustajab

Assalamu'alaikum wbt. Ada 10 golongan orang yang doanya mustajab: 1. Doa seorang muslim terhadap saudaranya tanpa pengetahuannya...

Baca lagi »

Antara perkara yang boleh melemahkan otak
Antara perkara yang boleh melemahkan otak

Assalamu'alaikum wbt. 1. Tidak Mengambil Sarapan Pagi. Otak merupakan organ yang paling banyak menggunakan tenaga, iaitu sebanyak...

Baca lagi »

Sweet ke bodoh?
Sweet ke bodoh?

Assalamu'alaikum wbt. Musim2 kemarau ni memang dahaga kan air sejuk, tambah2 kalau ade ais, lagi superb nak hilang kan panas ni. Te...

Baca lagi »

Pagi yang hening
Pagi yang hening

Assalamu'alaikum wbt. Breakfast sudah! Hahaha. Hari ni brekfes ngan kuih2 kat kedai lain, kene beli, selalu makan kat kedai mak jer...

Baca lagi »

Pencarian Bloglist Fizgraphic Bulan April
Pencarian Bloglist Fizgraphic Bulan April

Assalamu'alaikum wbt. Ehem ehem ehem. Aku nak join segmen dari bro apit ni, supot menyapot tu amalan mulia, hahaha. Tadi pun aku ad...

Baca lagi »

Tazkirah Pagi: Hadis tentang solat
Tazkirah Pagi: Hadis tentang solat

Assalamu'alaikum wbt. Rasulullah s.a.w bersabda : "Solat berjemaah itu lebih afdal (baik) daripada solat bersendirian dengan 2...

Baca lagi »

Pencarian Bloglist Blog Bila Jari Mula Menaip
Pencarian Bloglist Blog Bila Jari Mula Menaip

Assalamu'alaikum wbt. Aku personally di invite untuk join segmen ni, ceh, cam VIP la plak personally invite gituu, hahaha. Lagipun ...

Baca lagi »

Aku buat cover Kiss The Rain yang simple
Aku buat cover Kiss The Rain yang simple

Assalamu'alaikum wbt. Hehehehe. Aku cakap simple sebab aku buat cover tu ngan aplikasi piano dalam samsung tablet aku, video ni dah...

Baca lagi »

Esok tak keje, nak buat apa?
Esok tak keje, nak buat apa?

Assalamu'alaikum wbt. Yahoooo! Esok tak keje sebab mak tak sihat tapi sekarang mak dah beransur pulih tapi tetap gak tutup kedai, k...

Baca lagi »

Kucing kacau kucing. Cute!
Kucing kacau kucing. Cute!

Assalamu'alaikum wbt. Hahaha. Cute betol tengok kucing tu duk kaco kawan die nak tido. Last2 die plak kene, siap kangkang lagi. Te...

Baca lagi »

Akhirnya berhasil!!!
Akhirnya berhasil!!!

Assalamu'alaikum wbt. Sekarang kan musim cuti penggal sekolah, so, alhamdulillah, customer untuk cuti ni memang meningkat dan letih...

Baca lagi »

Tazkirah Pagi: Pakai cinicin cara Islam
Tazkirah Pagi: Pakai cinicin cara Islam

Assalamu'alaikum wbt. “Nasihat Nabi Muhammad S.A.W kepada Saidina Ali sesudah Saidina Ali berkahwin dengan Siti Fatimah iaitu anak...

Baca lagi »

Tips kesihatan malam ini :)
Tips kesihatan malam ini :)

Assalamu'alaikum wbt. Aku tak tau la sejauh mana info ni betol ke tak tapi sekurang2 nye kite boleh jer elakkan, bukan susah pun na...

Baca lagi »

Idea nak update blog takde, terus usha...
Idea nak update blog takde, terus usha...

Assalamu'alaikum wbt. Usha kamera2 dslr ler, hahaha. Saje bace sikit2 sebelom beli nanti bulan pose, kalau ade rezeki, hehe. Kalau ...

Baca lagi »

Tazkirah Maghrib: Malaikat maut intai 70kali sehari
Tazkirah Maghrib: Malaikat maut intai 70kali sehari

Assalamu'alaikum wbt. Memang tiada siapa pun dapat menduga bila saat kematian mereka akan tiba. Sebab itu ramai yang masih leka da...

Baca lagi »

Macam berjangkit jer ni
Macam berjangkit jer ni

Assalamu'alaikum wbt. Baru2 ni adik aku demam muntah2, dan sekarang dah beransur pulih dah, siap pegi cabut gigi lagi pagi td, haha...

Baca lagi »

Special Giveaway : Buah tangan dari LANGKAWI dari CF
Special Giveaway : Buah tangan dari LANGKAWI dari CF

*Nak join? KLIK BANNER * Tuisyen Cikgu Fizi adalah sebuah Tuisyen yang bukan dibawah kerajaan. Pusat Tuisyen yang berada di A kad...

Baca lagi »

Level infinite dalam kemahiran photoshop
Level infinite dalam kemahiran photoshop

Assalamu'alaikum wbt. Lawak detected! Hahahaha. Thank you for viewing and reading this post Sekian Wallahu'alam

Baca lagi »

Tazkirah Pagi: Kelebihan solat Subuh dan Asar awal waktu
Tazkirah Pagi: Kelebihan solat Subuh dan Asar awal waktu

Assalamu'alaikum wbt. بسم الله الرحمن الرحيم Malaikat berganti-ganti menjaga manusia pada siang dan malam. Malaikat yang menjag...

Baca lagi »

Blog ini adalah hasil penulisan tentang hidup dan idea penulis sendiri dan berharap para pembaca berfikiran positif dan terbuka serta tidak menuduh tanpa asal usul periksa. Penulis tidak bertanggungjawab atas kerosakan atau kerugian semasa menggunakan maklumat di blog ini dan akan mengambil tindakan undang-undang tanpa berunding jika berlaku sebarang tuduhan tidak berasas atas hak persendirian sebagai seorang blogger.

Penulis Blog Paly

 
Top