Assalamu'alaikum wbt.


Nama: Mohamad Farzli b Jaafar
Panggilan: Paly
Tarikh lahir: 29hb Mac 1991
Umur: (Tahun sekarang) - 1991 = Umur paly
Tempat tinggal: Kota Bharu, Kelantan
Hobi: Layan komputer *termasuk sume dah; mengedit gambar, snap sane sini, blogging, etc, hahaha*
Cita-cita dunia: Berjaya dalam hidup *tu jer kot, tak tau nak jadi ape dah, haha*
Makanan Feveret: Burger ler of cos, hehe. Kalau makan burger plus ngan aiskrim, lagi mengancam~
Minuman Feveret: Jus tembikai *slurrp~*
Kenangan paling manis: Bersama dengan komputer setiap hari *mase time aku giler layan game, purata masa dari 7pagi hingga 12malam atau 2pagi, komputer dah takde, ade laptop jer skrg*
Kenangan tak dapat dilupakan: Aku kene simbah ngan air longkang + telor + gandum + bende tidak diketahui mase kekwn aku smbut besday aku yang ke-20
Lagu feveret: Instrumental ngan lagu jiwang *opsss~*
Perangai yang nak dibuang: Aku suke bende bersih tapi aku malas membersih *bile la aku bleh buang*
Perangai pelik: Bercakap sorang2 kalau tengok citer drama, tambah2 kalau k-drama, huhu


Sedikit tentang aku

Aku tak suke org yang tuduh aku bukan2 tapi aku diam jer, takmo cari gadoh, huhu. Kalau dah melampau, naik tangan ler jawabnye, paaapppppp! Hahaha. Aku jugak jenis yang mudah lupe, baru jer bagitau, kadang2 terus lupe, huhu. Bagitau bnyak2 baru tak lupe, pasal air pun aku bleh lupe, aku nak minum, isi air, pastu tinggal, tak minum, zzzz.

Ape lagi aku nak citer. Hmmm. Aku ni memang minat lagu tanpa suara; instrumental ngan lagu jiwang; ballad. Hahaha. Memang aku minat, tak tau kenape, mungkin sebab bleh layan bile2 mase jer kot. Lagu pop takleh layan mase sedih2, hahaha. Bab citer plak, jiwang paling aku minat, nampak jer aku macam ni kan, hehe. Mase kat umah sewa, time aku blaja kat uitm, memang aku kene cop kaki jiwang tapi awek takde, adehh.

Tu ker kot aku nak citer, tak tau nak eloborate dah, bukan reti sangat bab2 menulis ni tapi aku cube jgk skit2 untk pembaca blog ni tertarik.

Thank you for viewing and reading this post
Sekian
Wallahu'alam

Catat Ulasan

  1. Siapa pun anda..kita tetap kawan...hihi...

    BalasPadam
  2. yeah. dapat tahu serba sedikit pasal abang paly. biasalah, orang yang xde awek ni jiwang. sebab jiwang tu untuk isteri dia je. hehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. adeh..hehehe...insyaAllah, tak lame mnikah ler kalau ade jodoh :)

      Padam
  3. Ooooo nice entry :D Best tak kena simbah ngan air longkang?? Hahahaa.

    BalasPadam
    Balasan
    1. bes ler..hahaha...abis kene mndi tgh malam, dah ler kene mndi kat luar umah sewa, haha

      Padam
  4. hehe..tapi muzik instrumental saya pun suka..Sebab tak serabut. Lagi2 dari instrumental dari pianist Yiruma.

    BalasPadam
    Balasan
    1. lagu instrument dr yiruma antara yg terbaek paly dgr, hehehe.. lgpn, paly plg suke dgr piano..gitar dan laen2 suke gak tp piano lg suke,hehe

      Padam
  5. Balasan
    1. hehehe...kene jd secret kot, hahaha..malu ler nk gtau

      Padam
  6. hahaha...lebih kurang sama macam angah jer tapi angah takde la sampai naik tangan kalau tengah marah,just bebel-bebel je sampai puas hati,hahaha.

    bab pelupa tu lagi la..takleh nak cakap ape..lagi-lagi kalau tengah busy,macam-macam kene fikir,macam-macam kene buat,terus jem otak,hahaha.

    kurang tengok cite jiwang..tapi kalau dah tengok macam-macam komen keluar...kelakar...

    saja berkongsi cerita...sebab perangai lebih kurang sama jer...

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehehe.. takpe, bleh jer kongsi kat sini :)

      Padam
  7. Hai ore KB...aisyah ore Pasir Puteh jah...hehe
    Sep Klate jgk deh..

    BalasPadam
    Balasan
    1. ado sep kito sini, hehehe... mari la jale kb

      Padam
  8. wah-2. jiwang paly eh? ouh pazni kecik ajak kaw date paly. kite karok sampai lebam layan jiwang kaw . amacam paly? :D Hahhaa . jiwang + jiwang = meletopsss kebabbOoommm . kaw tampoo kecik, kecik baling kaw dengan taik lembu kat muka buat donat. kasi kaw makan dengan askream. ~ fuh mengancam wooooo XD *kejam nye aku -_-

    // kawan selamanya <3 @>--- (simpan bunga rose kaler oink ni dalam almari. jangan kasi hilangkan. kalau kecik taw hilang, kepala kaw kecik kasi potong. :) hikhikhik

    BalasPadam
  9. oo muda lagi..hehee..dah kenl sikit2 dah..hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehehe.. nk mningkat tua dah ni :)

      Padam
  10. hanna pun ade buat entry mcm nieyhh! hehe, paly...kite ade persamaan sikit2 r,.hanna pun suke intrumentl songs, cm lgu yimura tu..ohh, saye pun cpt lupe la paly oii..haha, ade time tu hanna nk msuk bilik sbb nk ambik something, tpi biler da msuk bilik "ehh, aku nk ambik ape ye tdi?"nie bukn takat plupe da, nyanyuk da nie...hoho.. btw, nice entry paly.. ^^

    BalasPadam
    Balasan
    1. bg la link, nak tau jgk persamaan tu, hehe... super-duper-short loss memory term kot kite ni, hahaha..

      p/s: yimura? bkn ke yiruma? ke ade yimura?

      Padam
  11. ASsalamualaikum ... :)

    Salam perkenalan dari saya - Asyrof.

    Moga ukhuwwah blogger terus mantap!

    BalasPadam
  12. Salam perkenalan, boleh ke bekawan dgn pakcik, pakcik ni baru nak beljo blogging, apa2 ilmu dlm blog paly ni mohon pakcik gunakan ye...

    BalasPadam

Blog ini adalah hasil penulisan tentang hidup dan idea penulis sendiri dan berharap para pembaca berfikiran positif dan terbuka serta tidak menuduh tanpa asal usul periksa. Penulis tidak bertanggungjawab atas kerosakan atau kerugian semasa menggunakan maklumat di blog ini dan akan mengambil tindakan undang-undang tanpa berunding jika berlaku sebarang tuduhan tidak berasas atas hak persendirian sebagai seorang blogger.

Penulis Blog Paly

 
Top