Photo Contest: Aku dan Dia by Blog Paly
Photo Contest: Aku dan Dia by Blog Paly

- TAMAT - Assalamu'alaikum wbt. Nampak jugak kemontelan -_- Terima kasih kepada rakan blogger sebab sudi bagi idea dan aku da...

Baca lagi »

Mate ku dah macam ajak pegi lelap tapi..
Mate ku dah macam ajak pegi lelap tapi..

Assalamu'alaikum wbt. Pagi tadi mase balik keje, patot nye aku tido jap, nak ilang kan rasa ngantok tapi adik aku pnye pasal, duk m...

Baca lagi »

Tazkirah Maghrib: Solat itu tiang agama
Tazkirah Maghrib: Solat itu tiang agama

Assalamu'alaikum wbt. Marilah kita sama-sama mengucapkan kesyukuran ke hadrat Allah SWT di atas segala nikmat yang telah dikurniak...

Baca lagi »

Esok dah boleh buat analisa
Esok dah boleh buat analisa

Assalamu'alaikum wbt. 1hb Mac ni aku nak buat analisa untuk bulan Februari dan 21hb Feb baru ni adalah cukup 3 bulan aku berbloggin...

Baca lagi »

Jom join sape yang belom join lagi
Jom join sape yang belom join lagi

Assalamu'alaikum wbt. Aku saje jer nak buat entri ni untuk notify kot2 ade rakan blogger yang berminat tapi belom join lagi, boleh ...

Baca lagi »

Tazkirah Pagi: Antara tiga golongan layak ke syurga
Tazkirah Pagi: Antara tiga golongan layak ke syurga

Assalamu'alaikum wbt. Untuk menghuni syurga Allah, al-Quran menerangkan ciri hambanya yang layak terdiri daripada orang beriman la...

Baca lagi »

Tulisan aku yang ohsem
Tulisan aku yang ohsem

Assalamu'alaikum wbt. Sambil2 duk tunggu solat isyak tadi, kat tangan aku ade whiteboard marker, lukis gambar orang lidi yang ade n...

Baca lagi »

Kongsi gambar beraurat dalam website
Kongsi gambar beraurat dalam website

Assalamu'alaikum wbt. Aku tanye diri aku ni, boleh ker kite duk share gambar yang tak beraurat sedangkan aurat ni haram untk kite l...

Baca lagi »

Tazkirah Maghrib: Rasa sakit sakaratul maut seorang nabi Allah
Tazkirah Maghrib: Rasa sakit sakaratul maut seorang nabi Allah

Assalamu'alaikum wbt. “Kalau sekiranya kamu dapat melihat malaikat-malaik at mencabut nyawa orang-orang yang kafir, seraya memukul...

Baca lagi »

Bile la boleh lari dari game ni
Bile la boleh lari dari game ni

Assalamu'alaikum wbt. Dari dulu lagi aku takleh nak pisah ngan game ni, ade jugak time2 aku nak lari, takmo dah layan game ni, tapi...

Baca lagi »

Mak pun dah perasan
Mak pun dah perasan

Assalamu'alaikum wbt. Alhamdulillah, aku dah kembali ke jalan diet balik walaupun ade jugak aku kalah ngan hasutan adik2 suh makan ...

Baca lagi »

Tazkirah Pagi: Ayat motivasi untuk sesama kita
Tazkirah Pagi: Ayat motivasi untuk sesama kita

Assalamu'alaikum wbt. Semiskin-miskin orang ialah orang yang kekurangan adab dan budi pekerti – Hukama Jika anda mahu membuat...

Baca lagi »

Sungai di Greenland
Sungai di Greenland

Assalamu'alaikum wbt. Satu lagi gambar indah yang aku jumpe, jernih betol air sungai ni, kang best kalau sungai kat Malaysia ni keb...

Baca lagi »

Bagus ke tak kalau jadi agen takaful?
Bagus ke tak kalau jadi agen takaful?

Assalamu'alaikum wbt. Aku ade sumber nak jadi agen takaful ni, siap boleh masuk kelas untuk care2 promote kat orang, care nak teran...

Baca lagi »

Naseb baek la dah hilang
Naseb baek la dah hilang

Assalamu'alaikum wbt. Keadaan aku dah ok dah macam kucing atas tu, entah gambar kucing sape aku amik ni, sorry ye tuan pnye kucing,...

Baca lagi »

Tazkirah Maghrib: Khutbah terakhir Nabi Muhammad SAW
Tazkirah Maghrib: Khutbah terakhir Nabi Muhammad SAW

Assalamu'alaikum wbt. Khutbah Terakhir Nabi Muhammad S.A.W. "Wahai manusia, dengarlah baik-baik apa yang hendak kukatakan, Ak...

Baca lagi »

Aku dan sambal belacan
Aku dan sambal belacan

Assalamu'alaikum wbt. Pagi hujan, petang hujan, selera nak makan makin tinggi, makin jauh pikiran diet aku letak, hahaha. Sebenarny...

Baca lagi »

Instagram? Facebook ngan Twitter tak terlayan, haha
Instagram? Facebook ngan Twitter tak terlayan, haha

Assalamu'alaikum wbt. Aku buat instagram? Hahaha. Lawak ler kalau aku duk post gambar2 aku, mmg aku ni tak sesuai posing sane sini,...

Baca lagi »

Sambungan untuk entri . . .
Sambungan untuk entri . . .

Assalamu'alaikum wbt. Sambung untuk ape erk? Hahaha. Ade yang dah bace tapi mesti ade yang belom bace kan, kalau bagi yang belom ba...

Baca lagi »

Segmen Blogwalking oleh Eraz Fadli
Segmen Blogwalking oleh Eraz Fadli

Assalamu'alaikum wbt. Segmen Blogwalking oleh Eraz Fadli Eraz Fadli mengajak semua blogger untuk join  Segmen Blogwalkin...

Baca lagi »

Tazkirah Pagi: Nama- nama isteri Rasulullah
Tazkirah Pagi: Nama- nama isteri Rasulullah

Assalamu'alaikum wbt. Tak berkait dengan entri, sekadar peringatan :) Khadijah binti Khuwailid (meninggal dunia pada tahun 3 Sebe...

Baca lagi »

Laju jer kalau suh abiskan
Laju jer kalau suh abiskan

Assalamu'alaikum wbt. Kalau bab2 macam ni laju ler adik aku ni ha, hahaha. Aku suh die habis kan bateri tablet ni sebab aku nak caj...

Baca lagi »

Nantikan GiveAway
Nantikan GiveAway

Assalamu'alaikum wbt. Aku penah post mase aku newbie giler2 yang aku nak buat giveaway dan hadiah utama aku nak bagi mp3 player tap...

Baca lagi »

Tazkirah Maghrib: Biodata Nabi Muhammad S.A.W
Tazkirah Maghrib: Biodata Nabi Muhammad S.A.W

Assalamu'alaikum wbt. Nama penuh: Muhammad bin 'Abdullah bin 'Abdul Muttalib bin Hashim Nama bapa: 'Abdullah bin ...

Baca lagi »

Monopoly 3D, jom jadi kaya, haha
Monopoly 3D, jom jadi kaya, haha

Assalamu'alaikum wbt. Mase belom pasang internet lagi kat umah aku dulu2, aku layan game ni la ngan adik aku, smpai gadoh sane sin...

Baca lagi »

Rendahnya diri seorang pelanggan
Rendahnya diri seorang pelanggan

Assalamu'alaikum wbt. Rupe2 nye aku baru kenal pelanggan aku sorang ni, slalu jer datang dalam kol 10, layan air smbil bedal kuih, ...

Baca lagi »

Tazkirah Pagi: 12 mutiara kata Islam
Tazkirah Pagi: 12 mutiara kata Islam

Assalamu'alaikum wbt. "Dunia ini adalah perhiasan dan seindah-indah perhiasan adalah wanita solehah" (Hadis Riwayat Musl...

Baca lagi »

Melawat nenek kat hospital
Melawat nenek kat hospital

Assalamu'alaikum wbt. Aku baru jer sampai kat umah, terus terjah laptop ksyangan aku ni, bukak komen, edit gambar dan bukak post ba...

Baca lagi »

1.5 inci adalah permulaan 2013
1.5 inci adalah permulaan 2013

Assalamu'alaikum wbt. Mase aku tengah bes2 duk nyanyi depan adik aku smbil joget skit2, adik aku mention pasal perot aku yang boroi...

Baca lagi »

Hari ni rehat jer kot
Hari ni rehat jer kot

Assalamu'alaikum wbt. Mood blogging entah lari kat mane, idea takde nak post ape, belek2 forum takde ape yang menarik nak kongsi ng...

Baca lagi »

Tazkirah Pagi: Sombong
Tazkirah Pagi: Sombong

Assalamu'alaikum wbt. Rasulullah s.a.w bersabda yang bermaksud: “Tidak akan masuk syurga, siapa yang di dalam hatinya terdapat se...

Baca lagi »

This picture will make anyone's day much more better
This picture will make anyone's day much more better

Assalamu'alaikum wbt. Ouch, kiut giler gambar ni. Kalau korang bace tajuk kat atas tu, rase korang bleh agak kenape aku tulis mac...

Baca lagi »

Pencarian Bloglist 3 Bulan Blog Sararose
Pencarian Bloglist 3 Bulan Blog Sararose

Assalamu'alaikum wbt. Nak jadi bloglist sebab blog sarah bes jer intai dan paly memang dah lame letak blog sarah dalam bloglist pal...

Baca lagi »

Settle jugak akhirnya
Settle jugak akhirnya

Assalamu'alaikum wbt. Hal2 untuk malam ni dah aku settle kan, hehe. Uli gandum dah siap, adik aku pun tolong skit2 tadi sebab nak c...

Baca lagi »

Buncit itu seksi, perghh!
Buncit itu seksi, perghh!

Assalamu'alaikum wbt. Aku tak tau sejauh mane kebenarang ayat dalam gambar tu tapi andai kata betol la info ni daripada kajian yang...

Baca lagi »

Tazkirah Maghrib: Hukum mewarnakan rambut
Tazkirah Maghrib: Hukum mewarnakan rambut

Assalamu'alaikum wbt. Islam adalah agama yang mementingkan kebersihan dari kecantikan. ini selaras dengan sabda nabi SAW yang berm...

Baca lagi »

Makin hari macam dah makin...
Makin hari macam dah makin...

Assalamu'alaikum wbt. Semalam dah pegi makan ayam goreng ngan sepupu, petang ni plak pegi pulak tapi tempat lain la, haha. Korang b...

Baca lagi »

Blog ini adalah hasil penulisan tentang hidup dan idea penulis sendiri dan berharap para pembaca berfikiran positif dan terbuka serta tidak menuduh tanpa asal usul periksa. Penulis tidak bertanggungjawab atas kerosakan atau kerugian semasa menggunakan maklumat di blog ini dan akan mengambil tindakan undang-undang tanpa berunding jika berlaku sebarang tuduhan tidak berasas atas hak persendirian sebagai seorang blogger.

Penulis Blog Paly

 
Top