Segmen: Bloglist Februari 2013
Segmen: Bloglist Februari 2013

- TAMAT - Assalamu'alaikum wbt. Tamat: 31 Januari 2013 @ 11.59PM Bulan Januari dah nak abis, bloglist Februari akan dibuka ...

Baca lagi »

Tazkirah Maghrib: The Only Living Sahabi @ Sahabat Nabi yang masih hidup
Tazkirah Maghrib: The Only Living Sahabi @ Sahabat Nabi yang masih hidup

Assalamu'alaikum wbt. ✔ Inilah pohon yang memahami cinta buat Nabinya Muhammad SAW صلى الله عليه وسلم. Pohon yang diberkati. ✔ S...

Baca lagi »

Produk yang kreatif dan ohsem!!!
Produk yang kreatif dan ohsem!!!

Assalamu'alaikum wbt. Memang betol2 bleh menarik pembeli macam ni, hehehe. Petang2 ni bes jugak minum air kan, sambil...

Baca lagi »

Kat mane2 pun boleh berfacebook
Kat mane2 pun boleh berfacebook

Assalamu'alaikum wbt. Hahaha. Pakai ni jer, siap boleh berfacebook atas meja terang2 lam kelas, hahaha. Berbakat tol orang yang luk...

Baca lagi »

Segmen Blogger i2 Sahabat ku
Segmen Blogger i2 Sahabat ku

Assalamu'alaikum wbt. Pagi2 ni aku nak join segmen blogger laen plak, hehehe. Boleh kenal rmai lagi blogger2 hebat kalau join segme...

Baca lagi »

Tazkirah Pagi: Koleksi Kata-Kata Hikmah
Tazkirah Pagi: Koleksi Kata-Kata Hikmah

Assalamu'alaikum wbt. Thank you for viewing and reading this post Sekian Wallahu'alam

Baca lagi »

Rumah panjang? Adik aku buat lawak petang -_-
Rumah panjang? Adik aku buat lawak petang -_-

Assalamu'alaikum wbt. Atas tu borang selidik yang cikgu bagi kat adik aku, suh ibu atau bapa yang tanda mane yang patot. Tadi adik ...

Baca lagi »

Terima kasih Mialiana.com
Terima kasih Mialiana.com

Assalamu'alaikum wbt. Pinjam header :) Aku ade join satu giveaway yang dianjur oleh blogger femes, Kak Mia dan alhamdulillah, aku...

Baca lagi »

Blog Paly direview oleh Miss Always Late
Blog Paly direview oleh Miss Always Late

Assalamu'alaikum wbt. Aku memang tak reti nak tulis entri ceria macam Cik Hanna ni, hahaha. Dah lame dah die review blog aku ni, ...

Baca lagi »

Watermark Blog Paly
Watermark Blog Paly

Assalamu'alaikum wbt. Hahaha. Aku tengok watermark aku buat ni pun cam lawak jer. Aku buat maen hentam jer ni sebab malas nak lay...

Baca lagi »

Domain.my dah nampak settle, aku plak malu
Domain.my dah nampak settle, aku plak malu

Assalamu'alaikum wbt. Excited jugak la domain nampak cam dah settle wlaupun aku ade test skit tadi, mmg macam bese tapi ade ralat s...

Baca lagi »

Domain.my dah settle masalah ke?
Domain.my dah settle masalah ke?

Assalamu'alaikum wbt. Aku belom lagi pasti spnuhnya yang domain ni dah setel ke blom tapi ade blogger dah boleh jnguk blog aku ni. ...

Baca lagi »

Kalau bulan Februari tak settle jugak,
Kalau bulan Februari tak settle jugak,

Assalamu'alaikum wbt. Mungkin aku nak tukar kepada blogspot selama2nya tapi tengok dulu macam mane, mau ke tidak. Domain .my sekara...

Baca lagi »

Tazkirah Maghrib: Sahabat Baginda tapi bukan Saudara Baginda
Tazkirah Maghrib: Sahabat Baginda tapi bukan Saudara Baginda

Assalamu'alaikum wbt. Suatu hari, ketikamana para sahabat bersama Nabi sallallahu ‘alaihi wasallam. Antaranya sahabat yg paling se...

Baca lagi »

Tunggu masalah domain selesai baru nak post, hehe
Tunggu masalah domain selesai baru nak post, hehe

Assalamu'alaikum wbt. Satu post dah ade lam draft tapi satu lagi tak buat lagi. Post ape? Hehehe. Post appreciation drpd aku kepada...

Baca lagi »

Nak tukar atau tak? Hmmm
Nak tukar atau tak? Hmmm

Assalamu'alaikum wbt. Aku terlintas nak tukar www.paly.my ke blog-paly.blogspot.com tapi memang banyak bende la aku kene buat balik...

Baca lagi »

Tazkirah Pagi: 7 Perkataan Mulia
Tazkirah Pagi: 7 Perkataan Mulia

Assalamu'alaikum wbt. وَلْتَكُن مِّنكُمْ أُمَّةٌ يَدْعُونَ إِلَى الْخَيْرِ وَيَأْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَيَنْهَوْنَ عَنِ الْمُنك...

Baca lagi »

(Video)Tazkirah Maghrib: Kepentingan dan Kelebihan Berselawat
(Video)Tazkirah Maghrib: Kepentingan dan Kelebihan Berselawat

Assalamu'alaikum wbt. Tazkirah kali ni aku nak letak satu video iaitu dari Allahyarham Tok Ayah Haji Musa, seorang ulama' yang ...

Baca lagi »

Segmen: Jadikan Follower UNLIMITED by Aimi Rahim
Segmen: Jadikan Follower UNLIMITED by Aimi Rahim

Assalamu'alaikum wbt. Join segmen ler nak promote blog, kasi ramai lagi kenal blog ni, hehehe. Sambil2 tu jugak, aku nak promot ni ...

Baca lagi »

Buaya tembaga?
Buaya tembaga?

Assalamu'alaikum wbt. Besar gedabak buaye ni, huhu. Hebat tol yang tangkap boye ni, pasang perangkap baek punye, terus kene, huhu. ...

Baca lagi »

Alhamdulillah, satu masalah dah selesai
Alhamdulillah, satu masalah dah selesai

Assalamu'alaikum wbt. Masalah internet slow dah selasai, hehe. Aku dah boleh aktif dalam blog ni, bnyak giler nak buat ni. Blogwalk...

Baca lagi »

First Giveaway by Nasriz Fardisza
First Giveaway by Nasriz Fardisza

Assalamu'alaikum wbt. Pagi ni aku nak join satu GA yang aku sponsor, big boss kate sponsor bleh join, hehe. Hadiah pun menarik gile...

Baca lagi »

Short Segmen Huda dan Niera
Short Segmen Huda dan Niera

Assalamu'alaikum wbt Klik banner kalau korang nak join jugak, hehehe. Malam ni tamat. Thank you for viewing and reading this post...

Baca lagi »

Penerangan simple tentang blog berdomain .my yang bermasalah
Penerangan simple tentang blog berdomain .my yang bermasalah

Assalamu'alaikum wbt. Aku dah terime balasan email dari asiahost dan diorang suh rujuk kat link yang diberi, terus direct ke web at...

Baca lagi »

2 masalah dalam 1 masa: Internet dan domain
2 masalah dalam 1 masa: Internet dan domain

Assalamu'alaikum wbt. Aku ingat kan dah hampir smggu aku menyepi berblogging dengan aktif, makin tak ramai datang jenguk blog aku ...

Baca lagi »

Domain.my berkemungkinan dalam masalah
Domain.my berkemungkinan dalam masalah

Assalamu'alaikum wbt. Aku nak dapatkan pendapat dari blogger2 yang gune domain.my free yang dapat dari asiahost. Blog korang ad...

Baca lagi »

I love you | I luv u | I lebiu
I love you | I luv u | I lebiu

Assalamu'alaikum wbt. Ade la sorang brader ngan sorang awek London ni, diorang suke same suke tapi masing2 malu nak bagitau sebab s...

Baca lagi »

Segmen : Pencarian Bloglist Feb 2013
Segmen : Pencarian Bloglist Feb 2013

Assalamu'alaikum wbt. Ade rakan blogger post komen kat group blogger pasal segmen ni, terus aku terjah blog die. Khusyuk jer aku b...

Baca lagi »

Share button ditukar kepada like button
Share button ditukar kepada like button

Assalamu'alaikum wbt. Aku dah tukar skit coding template blog ni, nak tambah performance, kasi ringan skit mase nak load homepage b...

Baca lagi »

Blog ini adalah hasil penulisan tentang hidup dan idea penulis sendiri dan berharap para pembaca berfikiran positif dan terbuka serta tidak menuduh tanpa asal usul periksa. Penulis tidak bertanggungjawab atas kerosakan atau kerugian semasa menggunakan maklumat di blog ini dan akan mengambil tindakan undang-undang tanpa berunding jika berlaku sebarang tuduhan tidak berasas atas hak persendirian sebagai seorang blogger.

Penulis Blog Paly

 
Top